Új hozzászólás Aktív témák

  • #53058560

    törölt tag

    válasz Atee94 #61 üzenetére

    A D-típusú aszkorbinsavat szintetikusan állítják elő. Így rövid idő alatt nagy mennyiségű, olcsó C-vitamint tudnak piacra dobni. Az aszkorbinsav kémiai úton történő előállítását Reichstein és Grüssner dolgozták ki 1936-ban. Módszerük még ma is használatos. A két kémikus módszere a legolcsóbb cukorból, a D-glükózból indul ki. Ezt először hidrogénezik(!), majd oxidálják, ezután acetonnal(!) tovább módosítják, újra oxidálják, majd sósavat(!) adnak hozzá, kicsit melegítik és kész a D-aszkorbinsav.
    Leegyszerűsítve: a cukrot erőteljesen vegykezelik, majd eladják nekünk minden betegségből meggyógyító C-vitaminként. Döbbenetes….

    egyed csak en maradok az organic (nalunk bio) acerolamnal

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés