Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• izomman1

senior tag

válasz gulasoft #51042 üzenetére

"Erre reagálva :Speaking of Elden Ring: on my system (Core i9-9900K and RTX 4090) I can get a perfectly stable 60 fps at "1/3 rate" using the Ultra preset, up to 3472x3472. The top resolution is out of reach even for the 4090 in Ultra quality.
    És azon panaszkodik,hogy a cpu-ja kicsit gyenge. Ha ilyet akarsz mélyen a zsebedbe kell nyúlni."

Most megnéztem az Elden Ringet mostani mod al csodás .. éles a kép 3472 x 3472 es felbontáson kb 27-28 as FPS em van ha felnyomom 3900x3900 ra mert az a max akkor kapok 20-21 et kb és minden fullon van beállítva. Processzor használatom 60-70 % .
    Csináltam egy csavart levittem a felbontást teljesen 1200x1200 ra hány fps -t érek el a mért csak 32-38 FPS! megnéztem 3000x3000 be is kb akkor is csak 32-38 FPS! Mindegyik esetben 60-70 % os CPU kihasználtság csak a legkissebb felbontáson már a GPU kihasználtság is vagy 50 % és nem 99 % mint a nagy felbontásokon.
    Mi lehet a gond? Miért csak 32-38 FPS ad legkissebb felbontáson a gépem mikor még van kakaó a prociba? Miért nem hozza legalább az 50-60 at? vagy legalább a 45 öt ( ha a headset 90 hz felezéséhez kellene igazodnia? )
    Ezt ha valaki meg tudná nekem válaszolni mi a gond megköszönném , mert kicsit félő, hogy ha bele veszek mondjuk egy nagyobb karit a gépbe mondjuk csak egy 3080 ast azzal se fogok egy kanyival több FPS -t sem elérni akkor meg kidobott pénz
    Vagy tutkó a proci a gond még akkor is ha csak 60-70 % os kihasználtságot mérek? 90-100 % ot sose látok...
    Vagy CPU kel bika hozzá mert semmit nem jelent a CPU kihasználtság attól még gyenge FPS -t produkál a gép és a fenti példámból látva több FPS-t nem tudok elérni az Elden Ringgel?
    Sőt Cyberpank esetén is ezt figyeltem meg! 3000x3000 es felbontáson is 30-40 FPS a max legkissebb felbontáson pedig szintén ennyi! kanyit se megy feljebb az FPS (1200x1200 bam sem! ) amit a geforce experiance mér a monitoron.. (CPU akkor se több 60-70 % os kihasználtságtól ) l

TEhát azt sejtem de erősítsétek meg , hogy bármekkora is a CPU kihasználtság mivel csak 4 gigán megy egy mag ( nem húzott ) ezért ez kevés legalább 5,2 ghz es kellene de akkor se lenne lásd Lukas esetén 60 FPS től több a képkocka?
    Ez így elég reménytelen dolog kicsit szélmalom harc a világ legjobb CPU ja és GPU ja is limites a szar optimalizáció miatt.. Minek öljek bele 700 e gép fejlesztésbe ha akkor se lesz 50-60 FPS től több mert kuka az optimalizáció? Köszi a véleményt

Új hozzászólás Aktív témák