Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert0002
csendes tag
Suliban páran felpróbálták a szemüvegemet, és mindenki oda volt, hogy élesebben látnak vele
Javulás? én örülők ha nem romlik tovább... nagyon jó lenne ha tényleg megválhatnék tőle
Szerintem sokat számítanak a gének, mindenki egyedi eset, ezért nehéz lehet megmondani, hogy javulni fog vagy sem.
Számítógép szerintem se rongálja a szemet( talán minimálisan) sok embert dolgozik számítógéppel egésznap (pl rendszergazda stb..) és semmi baja a látásának. -
norbert0002
csendes tag
Igen...igazából a bal: -0,5 a jobb: -0,75 (bár szerintem elég lenne a jobbra is 0,5-ős...) pedig azthiszem írtam a fórumban valahol.... na mindegy
Szóval ezért vagyok úgy hogy nem nagyon akarodzok hordani, bár kb. a nap felében viselem amikor ugymond "jobban szükség van a szememre". Persze azért tudom, hogy most "csak" feles attól még pár év alatt elromolhat, de reméljük, hogy nem
Amugy ez a mostani állapot kb 3év alatt alakult ki, és azt is észrevettem hogy 3éve van otthon net, és azóta gépezek sokat.(bár sokak szerint a számítógépnek nem rombolja jobban a szemet mintha könyvből olvasnék, csak a sok közelre való olvasás romlassza)
Én ugy tudom akkor kötelező ha a piros vonal felettit sem tudja az illető olvasni a táblán, nekem szemüvegnélkül az utolsó kettő vagy három nem ment.
Orvosok szerint általában 18-24 éves között megáll a látásromlás, hát én lassan 19 leszek...és most kaptam, testmagassára szerintem még olyan 5-6 cm-t növök max. -
norbert0002
csendes tag
Én kétóra alatt megszoktam. Valahogy jó érzés volt hogy látok
Azért a -5-ős és a -0,5-ős szemüveg között van egy "kis" különbség,(a -5-ős már az erősek közé tartozik ha jól tudom) írtam hogy nekem csak ha távolabbra olvasni kell akkor van problémám, el lennék szemüveg nélkül is. Amugy a vezetési vizsgám is szemüveg nélkül lett meg, semmi gond nem volt, mindent jól láttam (az orvosin is átmentem mert két szemmel jól láttam...) Most nem rég egy iskolai ellenörzésen derült ki hogy nem túl jó a szemem,(amugy nem csak nekem, másoknak se ment jól a számok leolvasása, csak ők tesznek rá....) végső soron azért csináltattam meg hátha ettől nem romlik tovább a szemem(fontos az egészség) Csak tudod a szemüveges ismerőseimnek akiket megkérdeztem szinte csak negatív tapasztalattal tudtak beszámolni...
Sokáig nem tudom viselni sokkal hamarabb elfárad tőle a szemem, főleg ha olvasok. -
norbert0002
csendes tag
Dioptriás látás alatt közel illetve távollátást értem, de valószinű én használom ezt rosszul. Mást esetleg szemtengelyferdülést stb... javíthat bár ebben nem vagyok biztos. Tudod az a helyzet hogy mindenki mást mond, sokak szerint az állandó szemüveg sem jó mert ugy mond hozzászokik a szem, megszokja hogy a szemüveg fokuszál helyettünk.
Szemüvegem megvan már, és használom is bár nincs állandóan rajtam főleg mikor tévézek számítógép, iskolában, tanulás veztés... Kb a nap felében van rajtam(éjszakát kívéve)
A helyzet az hogy engem eléggé zavar a szemüveg, nagyon nehéz megszoknom, sokszor beleakad mindenbede most már 1hete megvan és lassan kezdem szokni...
Köszi, de sajnos nem Pesti vagyok. Amugy a városunkban is van vagy 5 szakorvos. Valószinű elmegyek egy másikhoz és tudakozodok még, bár nem tudom hogy tudna e ujjat mondani. -
norbert0002
csendes tag
Más szakorvosi vélemény szerint csak akkor hodjam ha szükségesnek érzem (pl vezetés stb..), és szerinte a dioptriás látás csak ritka esetekben javul általában csak romolhat. Igazodjon ki az ember a véleményeken
(amugy az orvos aki felírta...kérdésemre hogy mikor kell viselnem azt mondta: " ha jól akar látni távolra" )
Sokat olvastam utánna és sok vélemény szerint a szemüveg nem javítja a dioptriás látást, vagyis felveszed és jól látsz...de hosszútávon nincs gyógyító hatása(csak dioptriás látásokra értem ezt)
Fiatalabbaknál én azt veszem észre hogy több esély van arra hogy megjavul, bár nálam ez nem hiszem, hogy érvényes lenne már.Gondolkodom ki kérjem-e mégegy orvos véleményét erről...mert eléggé eltérőek...
-
norbert0002
csendes tag
-
norbert0002
csendes tag
ez biztos? elég nehéz beletörödni.... Inkább viselnék nyugdíjjas korban, bár ezzel szerintem biztosan sokan igy vannak. Nem egyszerű ez a szemüveg téma, olvastam olyat hogy valakinek javult valakinek romlott, és most szerinted nekem is fog
Ez a mostani állapot körülbelül 4 év alatt alakult ki, de csak most mentem el orvoshoz. De akkor a szemüveg nem "segít" rá a romlásra. Tehát "kevésbé" romlik szemüveggel mint anélkül?
-
norbert0002
csendes tag
Sziasztok. 18 évesen megkaptam életem első szemüvegét. A bal :-0,5 a jobb:-0,75-ős.
Megcsináltattam a szemüveget, de nem tudom hogy mikor hordjam, állandóan vagy csak tévé számítógép, olvasáshoz, vezetéshez. Nagyon félek hogy tovább romlik a szemem, és kicsit ugy érzem hogy a szemüveg tovább ronthatja. Mit tegyek? hordajm ne hordjam? vagy mikor jó ha viselem? Mi lenne a legjobb? Javulásra gondolom nem sok esély...
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Plazma TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- DJI Air 2s drón RC szett újszerű állapotban, két akkuval és DJI RC-RM330 távirányítóval
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- DJI RCN1 drón távirányító (RC-N1)
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest