- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
válasz
balazsbence #3211 üzenetére
Ofotért.
-
KisDre
senior tag
Sziasztok!
Kiváncsi lennék hogy volt-e már másnak hasonló tapasztalata, szerdán voltam az Opticworld-ben szemvizsgálat és szemüvegkészítés okból, meg volt a vizsgálat, meg is lett rendelve. Régi szemüvegem -1,5 volt és cilinderes (több részletet nem tudok) amit most mért az optikus az -3 és erősebb cilinder, tehát erősebb, ezzel még nincs is gondom viszont az lenne a kérdésem hogy mennyire befolyásoló tényező hogy munka után mentem, tehát nem kipihent szemmel? Most emiatt lett félelmem hogy az amúgy nem olcsó lencsék, bár tuti hogy élesebb látást biztosítanak majd, de hogy nagy lehet az eltérés a valóstól mintha full kipihenten mentem volna?
Úgy amúgy nagyon ritkán fáj a szemem vagy a fejem, tehát nem is ilyen panasszal mentem szimplán csak tudtam hogy rosszabb lett a látásom (5 éves volt már a régi szemüveg, még félig tinédzser korból tehát nem csoda igazából hogy változott)
Vízivásra is felhívta a figyelmem amit amúgy tudtam de mint kiderült még mindig keveset fogyasztok, s lehet csak bebeszélem magamnak, de tegnap óta mintha élesebben látnék a régi szemüveggel is.
-
udvardi1994
újonc
Előző hét hétfőn elmentem a háziorvoshoz. Nos első körben elküldött 3 helyre: vérvételre, fogászatra, fül-orr gégészetre. Azt mondta hogyha megvan a 3 akkor mennyek vissza. Vérvételen már voltam (eredményét még nem ismerem, mivel ugye még nincs meg a 3 vizsgálat, és nem mentem így vissza). Fogászaton (szájsebészeten) is voltam......ott elmeséltem hogy nem lehet hogy a bölcsességfogam miatt fáj a fejem?? Készítettek Röntgent, de nem találtak gyulladt fogat, viszont állkapocsizületi problémát meg igen, azt mondta hogy Pl.: ez állhat annak a hátterébe hogy kattog az állam, vagy hogy szerinte féloldalas rágok, de a fejfájásaim hátterébe nem biztos hogy ez áll (azt mondta lehet hogy igen lehet hogy nem). Fül-orr gégészeten még nem voltam.
Valahogy kételkedek ezekben a vizsgálatokban........szerintem most nagyon rossz irányba haladunk. Meg mernék rá esküdni, hogy igenis a szemüvegtől fáj a fejem, mivel ez a durva fejfájás PONTOSAN ATTÓL A NAPTÓL VAN, hogy életemben először szemüveget viseltem. Akárki akármit mond meg vagyok róla győződve, hogy ez így van. Ha a szemüveg irányába szeretnék tovább kutakodni, fogalmam nincs hogy milyen irányba tudnék tovább menni.
Ráadásul ezzel az Ofotértes szemüvegkerettel is vannak problémák. Ugye egy jópár bejegyzéssel ezelőtt említettem, hogy volt az Opti24 oldaláról rendelt szemüveg, ami balra dőlt rajtam............hát igazából az Ofotértes szemüveg is dől rajtam balra, de talán nem annyira. Már állítottak rajta vagy 5X, de a következő problémák mindig előjönnek:
-Vagy a szemüvegkeret dől rajtam egy kicsit balra
-Vagy túl szoros
-Vagy a jobb oldali szemüveglencse távolabb kerül a szememtől (ez inkább csak a 4.állításnál jött elő, de nagyon idegesítő probléma)
- Meg az igazat megvallva nehéznek is érzem, pedig csak -0,75-ös, és vékonyított.
(esetleg a fentiek kombinációja)
Kérdeztem is az Ofotértben, hogy nem lehet hogy nem elég széles a keret. Azt mondja ennek jónak kellene lennie, mindenesetre lecserélte az orrtámaszt szilikonosra, és megint állított rajta
Következő hónapban megint veszek egy szemüveget, úgy döntöttem, az lesz már 3.-ik április óta. Most szerintem kipróbálnék egy olyan műanyag szemüvegkeretet, aminek ilyen fix, nem állítható az orrésze, ügyelve arra hogy a keret jóval szélesebb legyen mint a fejem. Vagy ha az felpróbálásnál nem válik be, akkor vennék egy keret nélküli (fúrt) szemüveget, de szintén ügyelve arra hogy szélesebb legyen mint a fejem.
1)Ha a szemüveg irányába akarnék tovább kutakodni, milyen irányba mehetnék tovább?? (meg mernék esküdni, hogy ettől fáj a fejem igenis).
2) Aki esetleg járt Optikába, vagy dolgozik ott, milyen arányban vannak Fúrt/keret nélküli szemüvegeket?? (Ofotértben Férfi részlegen összesen 3 láttam kiállítva, pedig emlékeim szerint azért még májusban több volt)
-
Pierre75
senior tag
válasz
Aaron14 #3204 üzenetére
3 vezető lencsemárka van: ez a kettő és a Zeiss. Azt hogy az egyik alsó kategóriája ütné a másik középkategóriáját, elfelejtheted. Egyik sem közjótékonysági intézmény. Neked kell mérlegelni, hogy a drágább adhat-e annyi pluszt kényelem, kisebb súly stb terén, amiért érdemes lenne azt választani.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Ket arajanlatot kaptam teljes szemuvegre. Hoya lencsekkel 80.000, Essilor lencsekkel pedig 70.000. Essilorra van most valami akcio, de alapjaraton darabja 10.000, a Hoya dupla annyi. Megeri az olcsobbat valasztani? Sajnos a lencse pontos tipusait nem tudom, azt viszont igen hogy Essilorbol ez a legolcsobb, a Hoya viszont 1.6-os vekonyitott, kategoriajaban dragabbik. Optikus szerint nincs kulonbseg.
-
hcs57
addikt
válasz
udvardi1994 #3200 üzenetére
Nyaki gerincsérv, nagy valószínűséggel. A fül sípolást tesztelheted a fejed előre - hátra tolásával, ha változik a sípolás, akkor az a gerincről van.
-
Viperator
őstag
válasz
Fülzúgás csillapításához próbáld meg az Epley manővert alkalmazni (youtube-n vannak minták).
-
rushty
őstag
válasz
Nem okoz.
-
udvardi1994
újonc
Üdv mindenkinek!
Nos azóta voltam még egy szemészeti vizsgálaton csütörtökön, POLATEST-el kiegészítve. Kiderült van egy kis szemizomegyensúly problémám, de nem biztos hogy az okozza a problémát.Jelenlegi szemüvegem:
J: -0,75
B:-0,25Polatest-es eredmény:
Zeiss iprofiler plus készülékkel mérve (okuláris hullámfront-aberrométer, autorefraktométer, ATLAS cornea topográf és keratométer):
Jobb szem:
szűk pupillák mellett:
-0,5 Cyl -0,25 Ax 0 foktág pupillák mellett:
-0,75 Cyl -0,25 Ax 144 fokBal szem:
szűk pupillák mellett:
plan Cyl -0,25 Ax 31 foktág pupillák mellett:
-0,25 Cyl -0,25 Ax 32 fokPRÓBEKERETBEN + polateszt vizsgálat (EREDMÉNY):
J: -0,75 Cyl -0,25 Ax 0fok (3 prizmafok; prizma alap ki)
B: plan Cyl -0,25 Ax 30fok (3 prizmafok; prizma alap ki)A Doktornő aki vizsgált azt mondta hogy szerinte nem valószínű hogy az az oldalanként 3 prizma hiánya miatt fájna a fejem, szerinte az annyira nem jelentős, de elképzelhető. Nem tudja biztosan garantálni hogy ez áll a fejfájásaim hátterébe. Mindenesetre megnézték azt is hogy jól van-e elkészítve a szemüvegem (dioptria + optikai középpont), de azt mondta hogy bár egy picit eltér a mostani szemüvegem az eredménytől, de szerinte ez nem baj, nagyon jó a szemüvegem, hordjam nyugodtan továbbra is. Abban maradtunk hogy a háziorvoshoz elmegyek és kivizsgáltatom a fejfájásom okát, és ha nem találnak semmit akkor elkészítetem ezt a prizmás szemüveget.
Nagyon rossz ezzel a fejfájással együtt élni, mostanra én is elbizonytalanodtam hogy vajon tényleg ez-e a probléma, mert pl. minden reggel erős fejfájással ébredek (nyilván az álmomba nincs rajtam a szemüveg, szóval annyira nem lehet hozzá köze), nyaki fájdalmaim is vannak (bár azok a szemüveg előtt is voltak), ráadásul június óta a fülem is elkezdett sípolni.
Mit gondoltok? Szerintetek oldalanként 3 prizmafok tényleg nem okoz fejfájást?
-
Aaron14
őstag
válasz
gzbotii #3198 üzenetére
Én most körbenézegettem az optikák között és úgy látom 80.000 alatt nem fogom megúszni.
Keret: Emporio Armani (1076 3001) 40.000 Ft
Lencse: Hoya (garanciakártyával / 2 év garanciával) 1.6 tükröződésmentesítő, páramentesítő és karcálló UV szűrő réteggel 40.000 Ft/párTaláltam másik optikában Essilort, ugyanezen az áron. Ez kb. reaális lehet? Az ár már tartalmazza a vizsgálat és becsiszolás díját.
Eddig a Vision Express-szel csináltattam. 4 éve 60.000 Ft volt a szemüvegem, viszont a gagyibb, Hoya által gyártott, noname lencséket használják. 1 év után kuka sajnos és nincs kedvem évente cseréltetni a lencsét garanciában. Egyébként az Ofotért ugyanaz, a Grand Vision alatt fut mind a két cég.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Aaron14 #3197 üzenetére
Én érdeklődtem, nézelődtem. Olcsóság is szempont volt, de nem elsődleges - fogadjanak hamar, legyen választék keretből, látásvizsgálat helyben, relatív gyorsan készüljön el az új szemüveg, ne legyen messze a lakhely - munkahely tengelytől. Sajnos, BP sok jobb ajánlatot nem kaptam, mint az Ofotért. Mint írtam, tavaly egy másik akció keretében, másik kerettel, jóval többe került.
-
Aaron14
őstag
válasz
balazsbence #3195 üzenetére
Tudnál ajánlani Budapesten, aki ennyiért dolgozik? Most szeretnék új szemüveget, maximum 60.000 Ft-ot szánok rá, de ha ennél olcsóbban is kijön, akkor persze nem fogok dupla annyit fizetni érte.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
balazsbence #3195 üzenetére
Én nem nagyon találtam olyan maszkot, aki ilyen áron vállalta volna a szemvizsgalat + szemüvegkészítést BP-n.
-
Viperator
őstag
Ennyi pénzért se rossz, használom és jó (a lényeg nem torzít). /számítógép előtt használom, mobilozáshoz is ideális/
-
törölt tag
Ott mindig van akció, múltkor bementem az egyikhez, és az akciós áraik magasabbak voltak, mint máshol akció nélkül.
Azt csak nagyon minimális dioptriával tudom elképzelni, vagy majd az extra bevonatok ára kompenzálja, vagy a keret ára tartalmaz mindent. Ha van már konkrét árajánlat, lencse márka/lencse típus/ bevonat, dioptria, vastagság(törésmutató vagy index),...minden, akkor érdemes lenne
egy másik optikában is megkérdezni. Például egyes helyeken csak 40k-tól vannak keretek, máshol meg mondjuk 10-15k-ért is. A nagy hálózatoknál sokszor átverős a dolog, de ne legyen igazam. -
Sly189
senior tag
Sziasztok, OpticWorld Ben most van akció, saját lencsével keret áron komplett szemüveg. Valakinek tapasztalata erről a lencséről?
Napi kb 4 órát dolgozok kijelző előtt, van értelme kék fény szűrős lencsében gondolkozni?
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Jól látom, a mostani Ofotért promó nem olyan acélos: [link] Szokott ennél jobb is lenni, nem?
Egyéb profi, optika, ahol látásvizsgálat + szemüveg készítés egyben megoldható - és jobb ajánlat lehet, mint az Ofotért? Főként észak-BP.
Jövő hónap végéig szeretném lecserélni a mostani szemüvegem. -
törölt tag
válasz
udvardi1994 #3187 üzenetére
Gondoltam nem olyan lényeges.
Ez biztos, hogy hiba volt. Minden tényező nagyon fontos. Most akkor reménykedhetsz, hogy csak ennyi a probléma. Így egy újabb vizsgálatra vissza kellene menni mindenesetre.
-
udvardi1994
újonc
Azóta egy nagyon FONTOS dolog eszembe jutott. Amikor az optikában vizsgálták a látásom, ugye először a jobb szememre rakták fel azt a -0,75 Dioptriát, azzal teljesen végig tudtam olvasni a visus vetőtő álltal vetített képet. Utána a bal szememre raktak -0,25 Dioptriát, ott is végig tudtam olvasni teljesen.
Utána jött a két szemes látás, megmutatták, hogy látom vele két szemmel a vetítőt. Megkérdezte az Optometrista, hogy "most mindkét szemmel ugyanolyan éles a kép?" Mondom neki "igen"................
Nos ez NEM IGAZ. A bal szememre egy picit homályosabb volt a kép. Gondoltam nem olyan lényeges.
Sőt megjegyzem ha otthon megnézem a digitális óránkat (ilyen piros számokkal mutatja az időt), és külön-külön letakarom a szemem, akkor tényleg egy picit homályosabb a bal szememre, a jobb szememen meg élesebb. Ez néha mintha a valóságba is jelentkezne két szemes látás esetén is.
Gyakorikérdések.hu olvastam hogy ebből bizony baj lehet, és eszméletlen fejfájást tud okozni, más járt már így.
Lehet hogy tényleg ettől fáj a fejem? Ez tényleg okozhat ekkora problémát?
-
udvardi1994
újonc
Üdv mindenkinek!
Szeretnék ismét segítséget kérni. Az a helyzet hogy a (-0,75 ; -0,25) szemüvegtől továbbra is fáj a fejem, ráadásul többször előfordul, hogy ég tőle a jobb szemem távolba nézéskor.
A webbeteg.hu azt szokták javasolni ilyenkor az orvosok hogy érdemes lenne PUPILLATÁGÍTÁSBAN lemérni a szem fénytörését (nos nekem eddig nem csináltak ilyet), és ez alapján állapítanák meg a dioptriát, amit állítólag kicsit nehezebb megszokni, de ez a megoldás.
Más fórumokon meg azt olvastam hogy egy pár emberenk az vált be amit az autorefraktométer kidobott (nagyobb dioptria), és nem pedig az amivel a próbakertbe elérték a 1,0 visus értéket.Voltam egyik nap át a szomszédomnál (aki egyúttal a barátom is), megkérdezte szeretném-e felpróbálni a szemüvegét? Hát mondom én azzal úgyse látnék jól (neki -2,25 , illetve -1,?? dioptriás, cylinder nélkül). Dehát ha szeretnéd felpróbálhatom. Azt vártam volna tőle hogy annyira torzítani fog hogy semmit nem fogok látni. Felvettem, bal oldalon teljesen torz a kép, semmit nem látok, viszont a jobb oldalon nagyon éles volt a kép, élesebb mint a saját szemüvegemen, majdhogynem tökéletes, bár erősen hajlította oldalt a teret, meg is szédültem kicsit tőle. Ettől a felfedezéstőlmeg is ilyedtem, ekkora dioptria különbséggel nem kellett volna jól látnom......azóta is azon törtem az agyam hogy ez hogy lehet vajon.....
Szerdán bejelentkezek a Pécsi szemészeti klinikára vizsgálatra (nem ott voltam elsőre, és pupillatágításba eddig nem mértek dioptriát), kérek időpontot (bár szeptemberig biztos nem jutok be). Megmondom a szemészorvosnak hogy mérje le pupillatágításba, ha esetleg önmagától nem tenné!
A következő elmélet jutott ez alapján eszembe:
Elképzelhető hogy a jobb szemem sokkal rosszabb mint a (-0,75 ) csak lehet hogy a jobb szemem ezt képes -0,75 dioptriára korrigálni lefelé, az is lehet hogy a tégyleges dioptria érték -1,?? dioptria környékén lehet, még annak ellenére hogy a -0,75 dioptriával 1,0 visus értéket kapunk. Ha pupillatágításban lemérnék, és kapnánk egy nagyobb értéket (TÉTELEZZÜK FEL, elmélet), és azt vagy ahhoz közeli értéket beraknák a szemüvegembe, megszűnne a fejfájásom.
U.i: Amikor meglett az Ofotértes szemüvegem, ugye az a nagyobb dioptriás, akkor kb. 1 napig nem is fájt a fejem, meg is örültem neki hogy milyen jó szemüveg......aztán sajnos kiderült mégse. Olyan mintha emelnének a dioptrián akkor megszűnik a fejfájás, de ha nem eleget akkor visszatér.
Lenne egy pár kérdésem:
1) Van egyáltalán annak valószínűsége hogy az elméletem igaz? Vagy ez az úgy ahogy van hülyeség?
2) Létezik olyan eset tényleg hogy CSAKIS KIZÁRÓLAG pupillatágításba lehet meghatározni a szem tényleges fénytörését, és a dioptriát?
3) Ha 2-es igaz akkor ezek szerint létezik olyan eset hogy az Optometrista nem tudja meghatározni az "ideális" dioptriát, hanem csak szemész orvos tudja pupillatágítóval? -
ferkoboy
senior tag
Mínuszos esetben kevésbé kicsinyíti a szemet, plusszos (konvex) esetben meg kevésbé tűnik nagynak benne a szemed.
Jobb (pontosabb) optikai korrekciót ad a lencsék széle felé haladva is.
Vékonyabb, könnyebb, laposabb (esztétikusabb) keretbe foglalva is az aszférikus lencse. Ellenben nem mindegy, hogy milyen keretbe kerül (a keret íveltségére gondolok itt főként).Üdv: Ferkó
-
kory24
őstag
Sziasztok.
Az aszférikus lencsének konkrétan milyen előnye van a nem aszférikussal szemben?
Csak esztétikai vagy esetleg más is?
-
rushty
őstag
Egy sokkoló videó, ha valaki nem tudja miért nem lát rendesen korrekcióval sem. [link]
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsootokat szeretném kérni szemüvegvásárlás ügyben.
Rövidlátó vagyok.
Legaláb 3- 4éve elagytam a szemüveget, mivel munkában és amúgy az életben nem volt rá szükségem.
De mivel vezetni fogok, megérett egy új beszerzése.
Teljesen laikus vagyok a témában, utoljára 9 éve vettem voltam optikusnál.
40-50 ezer Ft om lenne rá. Melyik boltot, milyen márkájú keretett, milyen típusú lencsét ajánlanátok?Előre is szépen köszönöm válaszotok!
-
MCGaiwer
addikt
Sziasztok! üveg napszemüveg lencsét fel lehet újítatni valahogy? Elsősorban kisebb karcokat, kopásokat kellene kipolírizni belőle.
-
balazsbence
senior tag
válasz
udvardi1994 #3173 üzenetére
Csak szemész, optometrista nem cseppent!
-
udvardi1994
újonc
Ofotértől a következő kérdést tettem fel e-mail-be, illetve ezt a választ kaptam rá:
"Én: Tisztelt Ofotért! Ha esetleg akkomodációs görcs gyanúja merülne fel nálam, akkor van önöknél lehetőség pupillatágításba/sugárizombénításba fénytörést mérni (autorefraktométerrel)?
"Ofotért: Szaküzleteinkben ilyen jellegű vizsgálatot nem tudunk végezni, ezzel kapcsolatban mindenképpen egy szakorvost szükséges megkeresnie. Megértését köszönjük!
Üdv,
az Ofotért csapata"Azt szeretném kérdezni, hogy az Optometrista jogosult rá, hogy sugárizombénításba (sugárizombénítóval) mérje meg a szem fénytörését - autorefraktométerrel? Optikákban csinálnak ilyet? Vagy tényleg CSAK szemész szakorvos vizsgálhat így?
-
hcs57
addikt
válasz
balazsbence #3170 üzenetére
A tájékoztatás ott nem volt korrekt, hogy ezek nem a látható fényre sötétednek, illetve a hőmérséklet emelkedése jelentősen rontja a sötétedést.
Ezt tudva, lehet más irányba mozdulok.. olyan keretet választok, amelyikhez kapcsolható (mágnessel) napszemüveg előtét.
Vagy olyan sötétedő lencsét keresek, amelyik nem az UV tartomány színez, hanem a látható fény. -
hcs57
addikt
válasz
balazsbence #3168 üzenetére
A többi márka is?
-
udvardi1994
újonc
válasz
ferkoboy #3164 üzenetére
Nos ami az Akkomodációs görcs lehetőségét illeti, arra én is sokáig gyanakodtam, mert a jobb szememre a rövidlátás nagyon hirtelen következett be, igaz nem előzmények nélkül.
Olyan 2018 szeptemberétől kb. minden egyes nap bevörösödött a szemem, szinte minden nap rakta bele Visin szemcsepet. Egy 2019 februári napon (vasárnap) megint vörös szemmel feküdtem le, másnap arra ébredtem hogy "hmmmm mintha rosszul látnék a jobb szememre.......ááááá biztos csak átmeneti látászavar". Bemegyek 12:00-ra egy egyetemi előadásra, és látom hogy nem látok a jobb szememre távolra, viszont közelre igen.
3 héttel később (márciusba) még mindig fenn áll a probléma akkor mentem el szemészetre (elmondtam az orvosnak az előzményeket) - kétszer is vissza kellett mennem (március 5, és március 14), az első alkalommal kaptam miután megvolt a autorefraktométeres mérés + tábla olvasás UTÁNA Tropikamid-ot cseppentettek szemembe (amiről később olvastam hogy sugárizombénító is), és vizsgálgatták a szememet réslámpával, viszont sugárizombénításba soha nem mérték le a szemem autorefraktométerrel. Valamire gyanakodtak, azt láttam rajtuk, mondták jöjjek vissza március 14.-én. Vissza is mentem, ismét lemérték autorefraktométerrel a szemem (DE NEM sugárizombénításba) - megszólal az asszisztens ugyanannyi, mint előző héten, és akkor írták fel a szemüveget.
Az Opti24-es szemüveg történetét még egyszer nem mesélem.........ez után következett hogy elmentem az Ofotértbe (május 2), és mintha az autorefraktométer (szemészet és optika) kicsit feltünő lett volna a különbség (itt megint arra gyanakodtam, hogy nem lehet hogy akkomodációs görcsbe van a szemem, de ezt a kérdésebe nem írtam bele), ezt kérdeztem meg itt a fórumon (mi okozza ezt a különbséget) ahol te a következőket válaszoltad (ferkoboy):
"Hagyd figyelmen kívül. Nem mindegy melyik autómata-refraktométer mennyire sikeresen közömbösíti a szemlencséid alkalmazkodó képességét."
Na akkor megint megnyugodtan, ez biztos nem akkomodációs görcs, igaz nem árultam el miért tettem fel a kérdést.
Most hogy megint megemlítetted ezt az akkomodációs görcsöt, megint elkezdtem gyanakodni.......
Én Pécsi vagyok, az nagyon messze van sajnos Sárospataktól
, meg ráadásul jövő héten elutazok Németbe egy kis vakációra
.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
udvardi1994 #3159 üzenetére
Szia!
Polateszt lesz a te barátod!
No meg nem ártana myopizálva vizsgálni téged, nehogy a háttérben egy fokozott akkomodáció okozta myopia álljon.
Ha gondolod keress meg. (Ellenben vidéken vagyok, Pesttől kb. 240-250 km-re...Üdv: Ferkó
-
rushty
őstag
válasz
Én is lefaradok hamar, idegesítő a tükröződés AR-en is.
Prizmaval miért múlna el? (A fejfájás akár, de olyanom nincs.) -
pmatthew
tag
Sziasztok,
Műanyag kerethez keresek felragasztható szilikon orrtámaszt Budapesten. Tudtok olyan boltot, ahol ilyen kapható ?
Köszi,
Máté -
Ixion77
addikt
válasz
"Mennyi az esélye hogy rejtett kancsal vagyok?"
Ilyen értékekkel kevéssé valószínű, de persze csináltathatsz egy tesztet hogy biztosra tudd.
Az értékeid és tüneteid erősen hasonlítanak az enyémekre. Azt javaslom, hogy próbáld ki a Systane Balance szemcseppet (szigorúan két óránként egész nap), valamint naponta 2-3-szor használjd a relaxem maszkot aztán csináld ezt (ritka hülye neve van). Én 5 optometrista bemérés után készítettem el a kiátlagolt eredménynek megfelelő szemüveget, amiben láttam mint a sas, de továbbra is fájt a szemem. Végül a Sote szemklinika szakorvosához elkerültem, aki Blepharitis-t állapított meg, és arra ajánlotta a fentieket. Használ, a fájdalom csökkent.
-
udvardi1994
újonc
Üdv mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni tőletek, mert kb. minden szemüvegtől lefáradok, illetve fáj a fejem (még a 0 dioptriástól is).
Szemészet (március 14):
Refraktométer:
B: -0,25 -0,5 ??
Próbakeretbe (recept):
J: -0,5
B: plan
Meg is rendeltem az Opti24 oldaláról egy szemüveget ezzel a dioptriával, de sajnos nem vállt be, mert ferdén állt rajtam (és senkinek nem sikerült beállítani.......de ugye ezt már itt leírtam), kb. 4 napot hordtam, így ebből max asztali dísz lett.
Elmentem az Ofotértbe szemüveget csináltatni (május 2.), ott is megvizsgáltak, és a következő értékeket mérték:
Refraktométer:
J: -1,25 Cyl: +0,25 Ax:81
B: -0,5
Próbakeret (recept):
B: -0,25
El is készült a szemüvegem (jól be is állították, legalábbis szerintem), tökéletesen látok is benne minden távolságra, de ettől is fáradok, illetve fáj a fejem, pedig már több mint 3 hete hordom.
Ez után elkezdtem gondolkozni, hogy én annak idején készítettem magamnak egy 0 dioptriás (mindkét oldalon) szemüveget (rendesen tükröződéscsökkentő bevonattal), és azt hordtam divatból, amíg jó volt a szemem
, de annál is ugyanez volt a probléma (emlékszem......igaz akkor megtehettem hogy nem hordom, hisz jó volt a látásom). Kíváncsiságból elő is kerestem, és felvettem olyan 40 percre, és attól is lefáradtam.
További érdekességek:
- Egyik egyetemi évfolyamtársam megjegyezte, hogy kancsalítok a jobb szememre (igaz ekkor még nem hordtam a szemüveget). Mondom tényleg? Észre se vettem. Igaz erről azt olvastam okozhatja két szemem közti dioptria különbség is.
- Ha az új Ofotértes szemüvegben letakarom az bal vagy a jobb szemüveglencsét, akkor egyformás éles a kép DE VISZONT a jobb oldali -0,75 dioptriás oldalon a kép egy kicsit közelebb van (pl. a szekrény a szoba végébe). Pedig az az erősebb
- Ha megpróbálok (nem letakarással) csak az egyik szememre nézni (jobb szemnél jön elő főleg), akkor olyan mint ha egy pillanatra jobbra húzna a kép, bár lehet hogy balra. Ez szemüveggel, és anélkül is megvan!
Olvasgattam az interneten, hogy létezik az ún. POLATESZT, amivel a rejtett kancsalságot lehet kimutatni (na ilyet eddig nem végeztek nálam). Érdemes lehet egy ilyenre elmennem? Nem akarom az összes pénzem elverni ami csak létezik...... Mennyi az esélye hogy rejtett kancsal vagyok?
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Aktuális lett a szemüvegváltás.
Két befutóm maradt:
1, Optimarkt: Jaguar keret, 40%-os vékonyítású Hoya lencse, aszférikus, -2.5 és -5.75, ez összesen ~140e HUF. Legutóbb is náluk csináltattam, és nagyon bevált a lencse, évek után is olyan volt, mint az új.
2, Vision Express: jópár szemüveget készítettek már nekem, amik mindig is jó ár-érték arányúak voltak, 2016-ig "voltam náluk". Nem tudom, változott-e azóta valami a felhasznált lencséket tekintve - nekem az volt a tapasztalatom, "mintha hamarabb" elhasználódak-bekarcosodtak volna.
Ismét benéztem hozzájuk, és a -25&-35%-os akcióban egy Armani keret plusz a fenti dioptriájú lencsék, aszférikusan, 1.6-os törésmutatóval (vagy mivel...) 63e HUF-ra jönnének ki, de Jaguar kerettel is 90e HUF.
Erre jön 5e HUF biztosítás, azaz 2 évig az eredeti ár 20%-ért keret és/vagy lencse-csere.Hol a csavar?
A hölgy azt mondta, hogy nekik is a Hoya gyárt, csak nincs brand-elve...Kinek mi a tapasztalata az utóbbi idők Vision-os szemüvegeivel?
-
balazsbence
senior tag
Általában ugyanannyi, mert nem a dioptriának van ára, hanem a technikának, alapanyagnak, felületnek. Ha a 0 dioptriás lencse kevesebbe kerülne, akkor negyed dioptriánként is más lehetne az ára. Ugyanaz a gép ugyanaz az anyag
Vision/ofo lencsékről sehol semmit nem fogsz találni, hasonlót vagy kb ugyanazt igen de ne is feszegesd a dolgot inkább ha nem akarsz falnak menni -
ferkoboy
senior tag
Attól függ. HA ugyanaz a felületkezelés, ugyanaz az optikai minőség, akkor az ára is nagy valószínűség szerint ugyanannyi lesz. Fejből nekem csak a HOYA Hilux 1,50 HVLL BLC rémlik, hogy PLAN kivitelben (nem dioptriásan) olcsóbb, mint a dioptriás verzió ugyanabból.
Üdv: Ferkó
-
flash-
veterán
üdv
azt kérdezném hogy másnáli is rendes árat kell olyan üvegért fizetni a szemüvegbe ami nem dioptriás?
tehát ismerősöm csináltatott szemüveget bal +2, job 0-ás, mégis ugyanazt az árat számlázták a 0-ásra mint a dioptriásra...
Optic World..(régen ofotértnél tuti nem így volt....)
ja még valami:
tudja valaki hogy milyen márkájú üveget használ a vision? mert nem derül ki sehonnan sem... -
kory24
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest