- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
_kovi_
aktív tag
válasz
bambano #2797 üzenetére
Ezt hogy érted?
"megkérdezhetem, hogy miért csinálsz fork bombát?"1. az sftp tud rekurzívan másolni. tehát összeállítod egy ideiglenes könyvtárban azt, amit fel kell másolni, és egy sftp utasítással felmásolod.
Igen, ezt tudom, s elég egyszerű is mert * -al mindent felvisz. De az a probléma, hogy a felmásolás után át kell nevezni a fájlt, levenni a végéből egy utótagot. Több fájlt egyszerre pedig nem lehet az sftp-n átnevezni, egyszerűen nem tudja. a rename, mv csak 1 fájlra működik. Ezért van for-ban, hogy amint feltölti, azt az egy fájlt átnevezi amit felmásolt.2. az sftp tud teljes névvel másolni. tehát azt kell csinálni, hogy:
put /helyikonyvtar/helyifajlnev /tavolikonyvtar/tavolifajlnev
Igen tudom, de a ciklusban az EOF miatt belehalt. Ezért kellett az echo put ...
3. az sftp, mint minden rendes ftp kliens, tud többszörös fájlmásolást, lásd mput.
Ennek utána kell néznem, nem ismerem. De az átnevezési feltétel miatt itt is gondok lennének.
4, az sftp tud batch fájlból parancsokat beolvasni.
Ebben igazad van. -
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy egy sftp-re kell feltöltenem fájlokat és ott vissza kell neveznem az összeset. Jó sokat googliztam, teszteltem, sajnos az sftp mint olyan nem támogatja a tömeges átnevezést. Így egy for loopban gondoltam megadni hogy amit feltöltene az átnevezem az sftp-n. Mert a sima rename az működik.
Feltétel, hogy csak az sftp-n lehet visszanevezni.
Picit irányba tudnátok állítani mert elakadtam. -
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy fájlokat kell generálnom és a fájlnév utolsó 4 karakterében egy számot teszek ami növelődik, pl.: 0001, 0002, 0003, 0004 .... stb
A Bashnek van egy gondja ezzel a számmal, mert ahogy olvastam oktálisnak veszi.
Konkrétan 0008-ig szépen megcsinálja a fájlokat és aztán a debugban:0008: túl nagy érték a számrendszerhez (hibás token: „0008”
Így csináltam a kódban:
SZAMLALO=$((SZAMLALO+1))
SZAMLALO=$(printf "%04d\n" $((10#$SZAMLALO)))Úgy találtam googliban, hogy a 10# -al meg lehet neki mondani, hogy 10-es számrendszerben legyen, de valahogy nem eszi meg..
Ez működik, de beleteszi a fájlnévbe a # -ot:
SZAM=$(printf "%04d\n" $SZAMLALO)
SZAMLALO=10#$SZAM
Amit elvileg meg tudnék cut- olni de nem túl elegáns.Köszi!!
-
_kovi_
aktív tag
Valamiért nem fut meg a script..
CentOS7 a rendszer, mindent rootként csinálok. Tudom nem szabályos, de most ez így van.
Csak azért kérdeztem, mert az a gyanúm hogy ez a "warning" miatt nem fut meg?!... -
_kovi_
aktív tag
Srácok, ha egy script lefut manuálisan, csak "apró" hibát dob vissza, hogy pl nincs ilyen könyvtár a move parancsnak(előtte már elmásolta).
Akkor lehet hogy nem futtatja meg a crontab?
Hol tudom megnézni, hogy a cron mit futtatott és sikeresen -e?
Köszönöm! -
_kovi_
aktív tag
válasz
bambano #2639 üzenetére
De megírom persze.
Az a cél, hogy egy gépen(Win7) 1 nap alatt létrejön 4db ugyanolyan fájlnevű de más kiterjesztésű fájl.
A célom az, hogy a script minden nap elmásolja ezt a fájlt. Ebből nekem csak a jpg kell.
Ez egy Win7 megosztáson van, amit felcsatolok Centos7 alá. Majd a scriptben sima cp.
A for azért kellett, mert néha lehet egy nap 2-3 fájl is. De én balga stringként akartam ugye kezelni egy tömböt... -
_kovi_
aktív tag
Egy kis ssegítséget kérnék, sziasztok!
files=$(find /home/butor/ -type f -ctime -1 -iname '*.jpg' | cut -d"/" -f6)
cd /home/butor/
for i in "${files[@]}"
do
echo $i
done
A files (tömb?)-ben kettő fájl van: fajl1.jpg fajl2.jpg
Szóközzel elválasztva.
Viszont a for nem kezeli külön, hanem egyben! kiírásnál az $i változóra: fajl1.jpg fajl2.jpgMiért nem kezeli külön, hogy végigmegy az elemeken?
Köszi!
-
_kovi_
aktív tag
dabadab és bambano köszönöm mindkettőtöknek!
-
_kovi_
aktív tag
válasz
Jester01 #2628 üzenetére
Bash script.
Most kicsit csúnyán van a fájl kiválasztása, mert adott egy gép ami 4 féle "kiterjesztésű" fájlt ad minden nap végén, de ebből csak az egyik kell nekem. A fájl eleje megegyezik.
Pl.: 1234567.ser , 1234567.tpl , 1234567.chz.tic , 1234567.gpw
Nekem csak a gpw fájlt kellene átmásolnom ami csak azon napon keletkezett. Ez egy windows megosztáson van amit felcsatolok egy mappába a linux szerveren. S onnan másolnék.
Ez a megoldás kicsit csúnya:gpwfile=$(ls -l --time-style=+%F | grep $(date +%F) | grep -v ".ser" | grep -v ".tpl" | grep -v ".chz.tic" | cut -d" "-f8)
Olyan illeszkedésre gondoltam ami megmondja, hogy a .gwz "végű" fájlt másold át ami aznap keletkezett..
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Fájlnévre illeszkedést milyen paranccsal tudom vizsgálni egy scriptben?
AWK? SED ?
Köszi! -
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Ez lenne a kérdésem, hogy másik topicban kolléga említette, hogy a fordított aposztróf idejétmúlt, mert a processzbehelyettesítés régi módszere a fordított aposztróf volt, az új pedig a $( ).
Tehát a fordított aposztrófban egy parancsot lehetett futtatni egyben?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sorozatok
- iPhone topik
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- E-roller topik
- Autós topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest