- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Amazon Kindle JailBreak
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
Új hozzászólás Aktív témák
-
GD
őstag
válasz
Jester01 #215 üzenetére
köszi!
Let's see a basic example. Running
mdadm --monitor --mail=root@localhost --delay=1800 /dev/md2
should release a mdadm daemon to monitor /dev/md2. The delay parameter means that polling will be done in intervals of 1800 seconds. Finally, critical events and fatal errors should be e-mailed to the system manager. That's RAID monitoring made easy.
Finally, the --program or --alert parameters specify the program to be run whenever an event is detected.
Note that the mdadm daemon will never exit once it decides that there are arrays to monitor, so it should normally be run in the background. Remember that your are running a daemon, not a shell command.
ennyit találtam a monitorozásról, de a mail és a sysmail dolgokra még semmi rálátásom nincs, ergo, fogalmam sincs mitől fogja a localhost-on a root megkapni a mail? procmail?
továbbá hogy mi kell hozzá és hogy kell konfigolni..
ezért született a script ötlet..
persze ha ez egy távoli gép akkor sokkal jobb lenne a mail nyilván nem localhost-ra
hogy csinálják ez a nagyok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 256GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest