Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
wow, nagyon baba!
en is tervezem egy hasonlo szerkentyu epiteset, csak neki kene allni a szoftvert megcsinalni, de ido hianyaban...van egy hulye kerdesem: PS1-es jatekot PS2-n hasznalva tortenik valamifele minosegjavitas, vagy ugyanugy nez ki mint PS1-ben?
-
doc
nagyúr
válasz Viktor77 #1147 üzenetére
koszi, akkor nekiallok visszafele olvasgatni
nem tesz jot a fejenek? ez mit jelent? mondjuk amennyire tudom, a sony-fele mechanika alapbol hulladek (rengeteg gond volt a fejekkel, nekem is egy ilyen betegseggel kuszkodo PS2 van), csere utan is lehet belole gond?MOD: mar meg is talaltam, nem kellett sokat visszaolvasni
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
valaki tudna kb. osszeget mondani hogy mennyibe kerul egy fejhibas (az a bizonyos jol ismert szeriahiba...) 'vastag' vagyis regi fajta PS2 javitasa?
-
doc
nagyúr
válasz rudymester #1156 üzenetére
az nekem is eleg lenne, CD-re ott a PS1
-
-
doc
nagyúr
ezt talaltam, mikor keresgeltem hogy mire lehetne hasznalni egy rossz olvasofejes PS2-t, nem rossz
bar gondolom itt nem nagyon mondtam ujat senkinek
mindjart utananezek annak is hogy hogyan tudnek ra Linuxot varazsolni... -
doc
nagyúr
ajanljatok pliz valami jatekot (elsosorban az asszonynak, de en is fogok vele jatszani )
leginkabb PS1-re kene, Crash Bandicoot szerieat imadjuk, Rayman nem jott be neki, szoval ezen a vonalon elindulva leginkabb valami 'aranyos' ugyessegi/platform jatek kene -
doc
nagyúr
válasz rudymester #1177 üzenetére
az van PS-re is?
anno imadtam, vagy az elso vagy a masodik resz csak Voodoo-val ment, virult is a fejem a Voodoo II birtokaban -
doc
nagyúr
akkor meg egy kerdes/keres:
ajanljatok nekem jofajta ketszemelyes jatekot PS1 vagy PS2-re (utobbi jobb lenne)
osztott kepernyos autos jatek nem kell, az van
a Crash Bash megvan, az tetszik is, valami hasonlo lenne jo (kooperativ modert nagy pirospont jar) -
doc
nagyúr
a PS2-n levo USB es FW portokat mire lehet hasznalni? (vastag, 30004 tipusu konzol)
gondolom az USB-re elvileg kontrollert lehet dugni, de a FW mire hasznalhato adatatvitelen (pl. kulso vinyo) kivul? -
doc
nagyúr
válasz Viktor77 #1190 üzenetére
koszi! melyik wiki is ez? PS1-es egeret mar megtalaltam
Deus Ex nagyon jo, de megvan a PC-s valtozat es tokeletesen megy wine-nal, viszont Half Life-ot lehet beszerzek
mondjuk most a haborus fps-ekre vagyok rakattanva (mohaa, cod, egyebek)
korulnezek az ugyben (bar mar igy is tobbet koltottem jatekokra az utobbi par hetben, mint terveztem...)[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
annak mi lehet az oka, hogy a (vastag, regi fajta) PS2 gep PS1-es jatekokat visz lazan, viszont PS2-es jatek nem megy vele, sem DVD (NFS Carbon), sem CD (Crazy Taxi)?
a browserben latom a lemezt, CD-nel kek, DVD-nel sarga, de X-et nyomva rajta egy-ket masodperc elsotetules utan ujra a browserbe dob
memoriakartya nincs a gepben, az egyetlen radugott hw egy controller, annak elvileg PS2-ben is kell mukodnie -
doc
nagyúr
ez hasznosnak tunik
-
doc
nagyúr
válasz james001 #1198 üzenetére
veszelyes? miert, megharap?
tegnap szetbarkacsoltam, allitottam a fejen amennyire tudtam, de nem lett sokkal jobb (bar a Croc 2 introjat mar nem szaggatva jatssza le, szoval hajszalnyit javult)
rendeltem egy uj fejet, elvileg holnapra megjon, kicserelem aztan orombodotta -
doc
nagyúr
válasz nokia párti #1205 üzenetére
nem PS2-rol van szo? a GT5 PS3-ra jelenik meg...
-
doc
nagyúr
válasz nokia párti #1214 üzenetére
jo neked, en ma kicsereltem a fejet, de az ujjal is ugyanazt csinalja: PS1 jatekok mennek, PS2 jatekok es DVD film nem, bar a lemez formatumat felismeri es mutatja a browserben
megyek, nyomozok tovabb mi lehet a baj... -
doc
nagyúr
válasz nokia párti #1216 üzenetére
a fejet hiaba allitgatom szanaszejjel, ez a legjobb amit el tudok erni
vastag (30004)
hosszan? de akkor kikapcsol a gep -
doc
nagyúr
válasz nokia párti #1218 üzenetére
de miert kene masodpercekig nyomni a bekapcsologombot? attol csak kikapcsol a gep
ha berakok egy lemezt, akkor le kell jatszania, tok fuggetlenul attol hogy az CD vagy DVD -
doc
nagyúr
ez sem rossz cikk: a legjobb co-op jatekok
-
doc
nagyúr
van egy 64MB-s kartyam, ami remekul mukodik az NFS Carbonnal, a Crazy Taxi viszont panaszkodik, hogy nem 8mb-s ezert nem ment ra
vajon tenyleg csak ennyi a baja, es ha veszek egy 8mb-s kartyat, azzal menni fog? -
doc
nagyúr
válasz rudymester #1270 üzenetére
most rendeltem egy utangyartott 8mb-sat, kivancsi vagyok ra mukodik-e vele
ha nem, akkor max veszek egy gyarit. egyelore orulok annak, hogy a Carbon nem finnyás -
doc
nagyúr
válasz rudymester #1273 üzenetére
igen, ezt irta itt valaki, hogy utangyartott kartyakat nem szeret
mindenesetre a Zasszony occsenek rendeltem egy 8MB-s PS2-es es egy sima PS1-es memkarit, mindketto utangyartott kinai, mindketto tokeletesen mukodik (slim PS2-ben)
az lehet, hogy a nagyobb kartyakkal gondjuk van, mindenesetre talaltam egy fejhibas fat gepet, beleraktam egy zsir uj fejet, ezzel jo darabig elleszek szerintemidokozben megoldodott a problemam is, most mar rendesen ment a Crazy Taxi, pedig az egyetlen valtozas csak annyi, hogy azota rakerul a kartyara a NFSarbon mentese, lehet hogy ez volt a kello lokes? amugy erdekes, hogy a CT kezikonyveben es a jatekban is mindenhol odairjak a 'memory card' moge hogy 8MB
-
doc
nagyúr
válasz David93Pecs #1285 üzenetére
elegge, a kompozit kabelnel minden jel egyetlen vezeteken megy, mig a komponensnel kulon-kulon, az analog megoldasok kozul ez a legjobb verzio
-
doc
nagyúr
válasz Poll Tamás #1288 üzenetére
Diablo
-
doc
nagyúr
válasz David93Pecs #1291 üzenetére
bizony, a PS1-re rengeteg hangulatos es legendas jatek keszult, pl. Crash Bandicoot sorozat, Gran Turismo, meg van meg boven
-
doc
nagyúr
tenyleg, ha mar joy:
PS2-hoz milyen controllertipusok vannak, illetve miben kulonboznek egymastol? pl. nemreg tudtam meg, hogy van hivatalos Sony altal gyartott/forgalmazott gyorsulasmeros controller?
ez miben mas (marmint gyakorlatban, jatek kozben) mint a hagyomanyos? valamelyik analog joy-t lehet kivaltani/helyettesiteni vele, vagy ez egy plusz amit csak bizonyos jatekok hasznalnak?
van ket (egyebkent teljesen jo minosegu) utangyartott controllerem, de ugy tunik, az analog stickek erosen digitalisak rajta: minden iranyban 2-3 allasa van, pl. NFS-ben nekiallok a jobb oldalit ovatosan elore tolni, egy darabig nem tortenik semmi, aztan egy pontot elerve megindul az auto felgozzel, teljesen feltolva meg hirtelen padlogazra valtmeg olyat olvastam, hogy elvileg a gyari controlleren maguk a gombok is analogok, vagyis nyomaserzekelo van bennuk?
(bocs ha hulyesegeket kerdezek, egesz idaig PS1 vilagban eltem, ott nem volt ennyire tulbonyolitva )
-
doc
nagyúr
lehidalok
ugyebar nem regota van PS2-m (illetve de, de csak nem regota tudok PS2-es jatekokkal jatszani), eddig ketto jatek volt hozza: Crazy Taxi es NFS: Carbon, mindketto jo kis jatek
ma vettem egy csomagot versenyzos jatekokbol: GT3, GT Concept es Tourist Trophyhat gyerekek, nem jutok szohoz... beraktam a GT3-at, es amit lattam, attol meg mindig csak lesek kifele... az a grafika amit ez a jatek produkal, total 'bazzeg beszarsz', ezek utan az amugy nem ronda Carbonra nem tudok az okadeknal jobb jelzot aggatni
dobbenet... magas felbontas, magas framerate, tueles konturok, tukrozodesek, por, bazzeg ez kesz mintha eggyel ujabb generacios konzolom lenne...
-
doc
nagyúr
az itt es itttalalhato controller mennyiben mas mint a kozponti szalonos, bo masfelszer/ketszer ennyibe kerulo? amennyire en latom, semmiben, de erositsetek meg
ha jol emlekszem, irta itt valaki hogy a Konig is jo cucc, megeri az arat? bar akkor mar azon a 2000 forinton nem sporolok, de azert csak erdekelnek a tapasztalatok
-
doc
nagyúr
válasz Viktor77 #1304 üzenetére
pont most alltam fel a Tourist Trophy elol, a grafika gyonyoru, majdnem olyan szep mint a GT3. esni mar tudok benne asszem ez nem fog menni rendes controller nelkul...
az Enthusiat mar megvettem ebayen, remeltem hogy ma mar ideer, de ugy nez ki csak jovo het eleje lesz belole...olvastam valami double-layer DVD olvasasi gondrol regi PS2-k eseten, erre szamitsak az en ezereves 30003-asommal? mit lehet tenni ilyenkor? (a konzol chipelt, vadonatuj fej van benne ami masolt jatekot meg nem latott es nem is fog, ha ez szamit)
-
doc
nagyúr
válasz David93Pecs #1306 üzenetére
olvasd el az elso controllerrel foglalkozo postomat, es megerted hogy miert akarok eredeti PS2 controllert a mostani, amugy teljesen jo PS1-es DualShock helyett
en a vezetek nelkuli dolgokbol csak azokat szeretem, amik folyamatosan kapnak tapot, ha lemerulne GT kozben egy kanyarban a controller, kicsit sem lennek ideges...
de szemelyes tapasztalatokat szivesen veszek, meggyozheto vagyok -
doc
nagyúr
GT4 is mindenkepp be lesz szerezve, egyelore meg a 2002-es Conceptet is csak az intro erejeig neztem meg, elleszek egy darabig a GT3-mal (mar majdnem 3%-nal jarok )
amit meg akarok majd, az egy jofajta F1 szimulator, otletek esetleg?
a Motorstorm:AE-rol mi a velemenyetek?[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
koszi, akkor Motorstorm project egyelore ejtve
-
doc
nagyúr
basszus, pont most hozta a postas az Enthusia Racinget. pedig ma dolgozni akartam
-
doc
nagyúr
válasz james001 #1321 üzenetére
erot vettem magamon, harom verseny utan abbahagytam
eddig nagyon tetszik, a fejlodesi rendszere meg az uj autok megszerzese nagyon jo
a kezelese viszont eleg fura, pl hogy nem lehet az iranygombokra tenni a kormanyzast, csak az analogokra (ami a mar emlitett utangyartott joy miatt nem az igazi, de ma megrendelek egy gyari Sony-t, elvileg holnapra meg is jon), meg hogy neha egyszeruen nem veszi eszre hogy tokig huzom a kormanyt, csak megy egyenesen, de ezt a controller meg a sajat benasagom szamlajara irom -
doc
nagyúr
tudok jatszani a Tourist Trophyval
reggel megjott a gyari Sony controller, ezzel mar egybol mas erzes, nagyon jo kis jatek, bar egy-ket verseny eleg nehez meg, de szokom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Nintendo switch Oled Mario Red új 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest