Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zedzsolt

csendes tag

válasz vargalex #12450 üzenetére

Köszi a választ! Úgy tudtam a google már nem enged titkosítás nélküli csatlakozást csak SSL-t vagy TLS-t. Forumokat olvasva Arduinonál az SMTP2GO-t használják köztes szerverként. A telnetes megoldás azért keltette fel az érdeklődésemet, mert így az arduino program lerövidül.

• zedzsolt

csendes tag

Sziasztok! OpenWRT-s routeren keresztül szeretnék emailt (GMAIL SMTP TLS) küldeni mikrovezérlővel. Utánaolvasva, ha az MSMTP-t feltelepítem és beállítom akkor konzolon keresztül tudok emailt küldeni. Viszont az a problémám, hogy a telnet létiltásra került az első bejelentkezés után. Már kipróbáltam több leírást az újra engedélyezésre de nem jött össze.

Ez a megoldás elvileg engedélyezi a telnetet és a jelszavas azonosítás meg is marad de nekem nem működött. Az IMPORTANT résznél nem értem milyen jelszót kellene beállítani.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    replace the /bin/login.sh content with this one

#!/bin/sh
    # Copyright (C) 2006-2011 OpenWrt.org
    if ( ! grep -qs '^root:[!x]\?:' /etc/shadow || \
    ! grep -qs '^root:[!x]\?:' /etc/passwd ) && \
    [ -z "$FAILSAFE" ]
    then
    echo "###################"
    echo "### Ksr Box 1.0 ###"
    echo "###################"
    echo " "
    cat /proc/sys/kernel/hostname
    echo " "
    echo " "
    ssh 127.0.0.1
    else
    cat << EOF
    === IMPORTANT ===============================
    Use 'passwd' to set your login password
    this will enable telnet login with password
    ---------------------------------------------
    EOF
    exec /bin/ash --login
    fi
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Köszönöm!

• zedzsolt

csendes tag

Sziasztok! Létre szeretném hozni a következő topológiát: BÖNGÉSZŐ---- (Titkosított HTTPS kapcsolat ) ------ WAN ROUTER LAN -----(HTTP kapcsolat)--------MIKRÓVEZÉRLŐ WEB SZERVER. Tehát a helyi hálón van egy mikróvezérlőm web szerverrel, amit szeretnék elérni interneten keresztül egy böngészővel titkosított kapcsolaton keresztül. Sajnos a visszakódolása nagyon lefoglalná a vezérlőt, ezért ezt a funkciót szeretném a routerre bízni. A honlap mérete minimális kb 0,5 Mega mindennel együtt (html, css, java, kép). A kommunikáció GET és XML másodpercenkét, de itt is minimális az adatmennyiség kb 100-150 karakter.
    Az neten utánaolvasva 3 lehetőséget találtam: 1. nginx (reverse proxi) 2. stunnel 3. webproxy. Valakinek van tapasztalata hogy tudnám megoldani a legstabilabban és legegyszerűbben (nem nagyon értek az openwrt-hez) . TP-Link TL-WR841ND routerem van. Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák