- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intel fan11
őstag
Köszönöm szépen. Ezekből holnap este megpróbálom megcsinálni! Viszont ami nem világos! Ha ez összejön a 2 eszköz közül melyik fogja szorni a wifi jelet? Ugyan úgy a digitális elosztóm? A tp linkes routerem csak fogadja a netet és vezetéken adja tovább? vagy 2 wifi elérhetőségem lesz?
-
kiborg
aktív tag
Szia! Köszi.
Látom, de ezzel az a baj, hogy nem akkor nullázom amikor akarom( resettel vagy kapcsolat bontásával nullázható) illetve a nagyobbik baj, hogy áramszünet esetén is törlődik.
Ez pl. egy egy hónapos megfigyelési periódusban problémás, főleg ilyen viharos időszakban. -
Laszlo733
aktív tag
Szia Suste! A net felöl routeren lógó hdd-ről lenne szó...
Olvastam a neten a vsftpd.conf-ba illeszthető local_max_rate=0 parancsról, de úgy vettem le, hogy az az egyes userek korlátozására szolgál. Én azt szeretném, hogy az FTP-n felvett userek korlátozás nélkül tölthessenek fel, illetve le. -
hunluki
senior tag
usb-modeswitch felment, ellenben a kmodot nem tudom felrakni mert kevés neki a hely. Mit lehet törölni? IPv6 cuccok?
Collected errors:
* pkg_write_filelist: Failed to open //usr/lib/opkg/info/kmod-usb-serial.list: No space left on device.
* opkg_install_pkg: Failed to extract data files for kmod-usb-serial. Package debris may remain!
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-usb-serial-option.
* opkg_conf_write_status_files: Can't open status file //usr/lib/opkg/status: No space left on device. -
vASalo
tag
Szia,
Jelenleg a LEDE miniDLNA csomagját használom, ami 1.1.5-ös verziójú. Torrent és másolás közben nálam is előfordul a miniDLNA leállása mióta LEDEt használok. A terhelés ezt nem indokolja, 1MB/s sebességgel is elő tudom idézni a hibát.
[432951.286125]
[432951.286125] do_page_fault(): sending SIGSEGV to minidlna for invalid write access to 7774e4cc
[432951.295035] epc = 0040ea21 in minidlna[400000+29000]
[432951.300248] ra = 00410821 in minidlna[400000+29000]
[432951.305435]A hiba jelentkezése közben memória elvileg van bőven, legalábbis a memória nagy része cache és buffer, és a swap is tejesen üres.
. total used free shared buffers cached
Mem: 125640 83792 41848 1604 4948 43388
-/+ buffers/cache: 35456 90184
Swap: 131068 1068 130000Két hónapja váltottam BBről, ott soha nem fordult elő ez két év alatt. Cseréltem lemezt, USB-SATA átalakítót külső táposra, és egy ideig próbáltam pendriveot is. A hiba fixen előidézhető. Szeretnék kipróbálni egy régebbi miniDLNA-t LEDE alatt. Ha ez sem hoz eredményt, akkor visszaállok BBre, de ezt nem annyira szeretném.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Meg ígértem, hogy nem hozom fel többet, de muszáj.
Próba képen azt szerettem volna, Hogy a gépem magyar idő szerint hétfő 22:00 órától kedd 12:00 óráig ne kapjon netet. Beállítottam a kép szerint, el is ment a net tegnap 22 órakor, és ma 12 órakor jött vissza. Eddig ok, ezt is akartam, de ma 22 órakor ismét elvette. Mit állítottam rosszul be ?? Hogy kellett volna ? És mikor jött volna vissza ?
-
rostiron
őstag
Igazad van, de a lényeg hogy megoldódott.
Van még valami amit nem tudok kipróbálni, de szeretném tudni.
A Parental Control - ról lenne szó. Megzavar a -2 óra. Ha mondjuk azt szeretném, hogy Pl. vasárnap 00:01perctől mondjuk 10:00-ig ne legyen net, hogy kell beállítani ?
Mert a kezdeti idő UTC szerint akkor szombat 22 Óra. Tehát a napokhoz sat, sun kell ?
De akkor a stop time mikor lesz? Sun UTC 10:00 Vagy következő hét szombat UTC 10:00 ??Lehet én bonyolítom túl ?? Lede FW- volt olyan hogy "--kerneltz" beírva helyi időt lehetett megadni. [link]
-
rostiron
őstag
Köszi. De még nem hagynálak békén ha nem baj.

Megpróbálkoztam a transmission beállításával mindent úgy csináltam ahogy itt írtad. Megcsináltam a figyelt könyvtárat, azt hiszem tölti is, mert a transmission/incomplete mappába már van valami. De a webes felület nem jön be. Név és jelszó megadása után ezt kapom.
Abszolút hülye vagyok hozzá, de a webes felületen talán jobban kiigazodnék. Mi lehet a baj ?
Az oldaladon valami transmission web2 telepítettem. -
woodworm
veterán
De nem kell failsafe indítással bíbelődni, mint évekkel ezelőtt, ha jól tudom. Már működik a reset gombbal is, nem?
Pont ma raktam rendbe a 1043v1-est, mert villogó üzemmódba kapcsolt. Utána ment switchnek végre, nem akartam emlékezetből, ezért a biztonság kedvéért megkerestem a leírást. -
Laszlo733
aktív tag
Ezt lehet valahogy orvosolni? Próbáltam más szerverről is a telepítést, de mindig kiírja ezt a hibát. Távolról most nem érem el a transmissiont. Ezt a fájlt hiányolja:/usr/share/transmission/web/index.mobile.html (No such file or directory) A tegnapi probléma meg megoldódott magától, mert a pendrive-ot kicseréltem egy hdd-re és így látom a torrent mappa tartalmát. Pedig semmi különöset nem csináltam.
-
Headless
őstag
check(){
IP=$(echo $1 |cut -d';' -f1)
MAC=$(echo $1 |cut -d';' -f2)
ping -c1 -t1 -w1 $IP > /dev/null 2>&1 && echo "$IP;$MAC;$(nslookup $IP |awk '!/localhost/&&/Address 1/{print $4}')" >>/tmp/clients
}
iplist=$(awk '!/00:00:/&&!/IP/{print $1";"$4}' /proc/net/arp)
echo "" >/tmp/clients
i=0
for client in $iplist;do
check $client &
awk "BEGIN{if($i%50==0)exit 1}" || wait
i=$(($i+1))
done
wait
sort /tmp/clientsPersze a dhcp-t ki lehetne még szűrni… maximum szálakat is korlátoztam 50-re, bár szerintem gond nélkül fellehet venni 2-300-ra is.
Az hogy több infó kell az már a legkevesebb… -
vargalex
Topikgazda
Ahogy Headless is írta, ha a pontos eredmény a lényeg, én sem szűrnék semmire. A teljes tartományt nézném. A DIR-860L egy teljes /24-es tartomány esetén (pl. 192.168.1.x) kicsivel 1 másodperc fölött végez. Más routeren sem hinném, hogy drasztikusan növekedne az idő. Az viszont előfordulhat, hogy csökkenteni kell az egyszerre futó szálak számát.
-
Headless
őstag
Még ha a timeoutot is beállítod 1s-re akkor a nem elérhetőek is "hamar"végeznek.
ping -c1 -t1 $iPersze több szálon jobb lenne… csak akkor mondjuk egy fájlba vagy valahova összesítened kell az eredményt.
Valahogy így.
check(){
[ "$(ping -c1 -t1 -w1 $1 |grep "1 packets received")" ] && echo $1 >>/tmp/clients
}
iplist=$(awk '!/00:00:/&&/br-lan/{print $1}' /proc/net/arp)
echo "" >/tmp/clients
for ip in $iplist;do
check $ip &
done
sleep 1
cat /tmp/clients |sortPersze az ip listád lehet bármi akár a teljes subnet is.
-
suste
veterán
na futottam mégegy kört
a nem pingelhetőeket nem akartam egyből kivenni, inkább status-t rögzítettem:cat /proc/net/arp|egrep -v "IP|00:00:00:00:00:00"|sort|awk '{print $1 " " $4 " " $6 " STATUS"}'|egrep -v "$(cat /tmp/dhcp.leases|awk '{print $3}'|tr '\n' '|'|sed "s/.$//")"|egrep "$(cat /proc/net/*conntrack|grep -i established|awk '{print $7}'|sed "s|.*src=||g"|tr '\n' '|'|sed "s/.$//")">/tmp/state/static-ip
for i in $(cat /tmp/state/static-ip|awk '{print $1}');do
[ "$(ping -c 1 $i|grep "100% packet loss")" ] && sed -i "s|$i.*STATUS|$ inActive|" /tmp/state/static-ip || sed -i "s|$i.*STATUS|& Active|" /tmp/state/static-ip
done
cat /tmp/state/static-ipa /tmp/state/static-ip fájból már könnyen generálható táblázat:

valós eszközök esetén nagyon gyorsan lefut így is a ping, de biztosan jobb lenne a vargalex által említett verzió....
-
Headless
őstag
Minek kevered bele az arp-t?
grep -i established /proc/net/nf_conntrack|egrep -o "$(uci get network.lan.ipaddr |sed "s/[0-9]\+$//")[0-9]{1,3}" |egrep -v "$(awk '{printf $3"|"}' /tmp/dhcp.leases |sed "s/|$//")" |sort|uniqPersze ebbe benne van a router saját ip-je is. Azt még ki lehet szűrni.
-
vargalex
Topikgazda
Nálam nincs fix IP-s eszköz. Illetve a PS2 igen, de az most nincs bekapcsolva, így üres a lista.
Ahogy korábban írtam, szerintem egy ping-et kellene nyomni (iputils-ping-el akár 1 másodperc alatti timeout is beállítható) az ARP-ben található IP-kre, így (hacsak nincs tiltva az Echo reply az eszközön) élő listád lenne viszonylag rövid időn belül. -
woodworm
veterán
Természetesen a tplinkre csatlakozik közvetlenül, rajta keresztül az egyik pc.
A minit átraktam közben manuálisan ap módba, de így az sem jelenik meg egyik listában sem (arp, szűrt). Sőt a szűrt listában újra ott a tv (wifi).
Mindemellett a mini ugyanúgy listázza a hálózatban éppen jelen lévő összes eszközt. -
woodworm
veterán
Anomália megszüntetve, a mini az egyik újraflashelés után dhcp módban maradt, de dedikált ap üzemmódban.
Jelenleg, most már tényleg fix ip-vel, az új paranccsal csak a mini látszódik a listában. Viszont a manuálisan ap módba rakott régi router továbbra sem jelenik meg.Ez az utóbbi eszköz soha nem jelent meg az openwrt dhcp listájában, statikus bérlet nincs hozzá. Eddig éppen ez volt a problémám, hogy ha elfelejtettem milyen saját ip-t adtam meg a felületén, akkor csak a próbálkozás maradt, hogy belépjek az admin felületére
-
woodworm
veterán
Nincs csak a 2pc-nek és a goflexnek meg a jelenleg betegeskedő 860l-nek.
Most ahogy beléptem, látom, hogy a mini megjelenik a dhcp listán. Érdekes módon a dedikált ap üzemmód felülírja az előtte megadott saját címet?Akkor jelenleg az összes cím fals lehet és az egyetlen valódi fix ip-m nem szerepel a listán
-
woodworm
veterán
Nálam téves eredményt ad 1043v1 vargalex 1.1.7-esen.
Abban a pillanatban 9 eszköz volt a hálózatban, a 1043v1 a router, 2pc, egy goflex, és két router ap-ként kábelen csatlakoztatva és két androidos telefon, plusz a samsung tv wifin. Fix ip-n, ha 1043-ast magát nem számoljuk, a két ap üzemmódos routert kellene találnia.
A kapott listában viszont csak az egyik szerepelt, mellé az egyik androidos teló és a samsung tv jelent meg.Újra lefuttatva a parancsot kiegészült a másik androidos telefonnal. Tehát a listában megjelenik az egyik fíx ip-s eszközöm és az összes wifin csatlakozó. A két fix ip-s router között annyi a különbség, hogy a mini-n lévő padavanban van dedikált ap üzemmód, az ősrégi dana pedig kikapcsolt dhcp-val lan portra csatlakoztatva van a hálózatban.
-
dethroner
veterán
Kitöröltem mindent az overlay listában, így már engedte a mentést HT mode b/g

De elgondolkodtam, lehet-e az ember olyan módon telhetetlen, hogy a két router egymáshoz más szabvány szerint csatlakozzon (n), míg a hozzájuk csatlakozó kliensek csak g-n?
Vagy meg lehet-e azt csinálni, hogy megszabom melyik kliens milyen szabvány szerint csatlakozzon, és akkor mehetne valami csak g-n, míg mások amik nem ilyen háklisak és esetleg kellene a gyorsabb net, azok mehetnének n szerint ugyanarról a routerről? -
dethroner
veterán
Amikor konfiguráltam a WDS-t, akkor még nem foglalkoztam a b/g/n dologgal, majd gondoltam teszek egy kísérletet, hátha kevesebb wifi gondom lenne a telefonnal. A fő routert gond nélkül be is állítottam, de a másodlagost nem lehet, se a luci alatt, se a 9092/setup/basic/HT mode résznél. Hiába rakom b/g, vagy akár NA állásba, mentés után visszaáll n-20MHz-re. HW mode-nál pedig csak g/n és b lehetőség van.
-
dethroner
veterán
Hát én ezt nem tudom, biztosan igazad van. Annyit leszűrtem hogy néha akkor is a 6 méterre lévő 841-re csatlakozott a teló, ha a 1043 itt volt 2 méterre. Erősebb a 841 rádiója én úgy veszem észre. Ezzel az appal meg lehet oldani, hogy ne ragaszkodjon annyira egyik routerhez sem.
A parancsok futtatása, már emlékszem
Ha nincs elgépelés abban amit bemásoltál, akkor az első parancsra no output/error a válasz.
A másodikra Command output: 0 -
dethroner
veterán
1043-on még Lede van, a 841-re raktam egy vízköpőt. Kínomban már mindent kipróbálok. A WDS remekül működik a két rendszerrel, ezzel az appal gyakorlatilag olyan remekül be lehet állítani hogy amint gyengül az egyik router, tizedmásodperc alatt felmegy a másikra. De sajnos az én telómon ez nem segít, néha ennek ellenére is elveszíti a hálótatot (akkor is ha csak egy router működik, nincs ennek köze a WDS-hez)

Viszont azt elfelejtitek hogy nem vagyok egy openwrt szagértő
Hová kell beírnom ezeket? -
rostiron
őstag
Szia.
Ha client relayd vagy repeater relayd szeretnék csinálni, úgy hogy a kiindulópont R2 resetelve van, és erre csatlakozok kábelen mi a beállítás sorrendje ? Kérdezem azért mert ilyenkor még nincs net R2-ön, tehát a relayd csomagot nem tudom telepíteni.
Próbáltam úgy, hogy rányomok a client relayd gombra, ekkor kapcsólódik R1-hez. Utána átdugom a pc-t R1-re, belépek r2-re a 192.168.1.126 címen, ekkor már tudom telepíteni a relayd csomagot. Innentől kezdve minden jónak tűnik, de még sincs net azokon a gépeken amiket R2-be dugok.Ha R2-n csinálok egy network és wifi resetet, de a relayd csomag telepítve marad, akkor a client relayd gombra kattintva tökéletes lesz, és minden ok.
Tehát ha mondjuk csak R2-re tudok kábelen csatlakozni és R2-n nincs net, hogy kell beállítani ???
-
rostiron
őstag
Szia.
A WDS jól működik, R2-n is van net. A sebesség feleződik. R1-be dugtam a laptopot, R2-be a pc-t, a két gép között 5,5- 5,8 MB/s a másolás. Ha mind a két gépet R1 vagy R2-be dugom akkor 11MB/s.
A repeater-relayd próbáltam még, ( először szenvedtem, mert nem telepítettem a relayd csomagot ) ott is mind a két router-en lett net, vezetéken és wifin is. A sebesség olyan mint wds esetén.
Egy dolog van amit nem értek: arról a gépről ami R2-be van dugva, nem lehet elérni R2 routert. Pedig látom az R1 routerba hogy a 192.168.1.126 ip kapta.
R1 router elérhető bár honnan. R2+ csak arról a gépről, ami R1-be van dugva. -
dethroner
veterán
HT20-on fogom használni, ez már biztos. De azért vicces ez az adóteljesítmény dolog. A rendszer 0-25dBm között engedi állítani. Ha nullára teszem, akkor 5dBm a teljesítmény, ha auto beállításra akkor 14dBm, és ez a max. Ezen felül akármire állítom max 14 jön ki a TX power szerint. Most ez a visszajelzés hiteles lehet? Mert azt tudom hogy nagyjából 20dBm és 100mW amit az EU engedélyez, de azért a 14 az nem kevéssel marad el a 20-tól. Ennyit bír a hardver?
Lehet hogy a kisebb adóteljesítmény jótékony hatással van a telefon wifijére? -
rostiron
őstag
Hogy minden ok legyen reset-et csináltam. Tehát alap BB-ről indultam. Majd a mai basic mentést raktam, ekkor a wds megint nem látta a hálózatokat. Utána feltettem a mai repairt ekkor már látta a hálózatokat, rányomtam a wds client gombra---- wds létrejött, de 2wifi van. Szórja wifin is.
Ki fogom próbálni úgy is, hogy megcserélem a két routert. A fő router lesz a 740-es BB vel, és wds router a 841-es a ti fw-vel. Kíváncsi vagyok.
-
dethroner
veterán
Wifi analyzer a 2 és 3-as csatornát javasolná. A kettest választottam. Csatornák esetében mi az hogy 1+5? Nem csak egy csatornát használ egyszerre?
Korábban azt hittem én is hogy attól lesz nekem jó, ha minél magasabb sebességeket mérek a telefonon. Volt is 90/50 és állt a megabit cerka
Openwrt alatt is hajtottam a legnagyobb sávszélért, 40MHz, és felraktam a legmagasabb adóteljesítményre ami a 1043-ban 25dB, míg a 841-ben 30dB. Bár nem hinném hogy valósan is tudja ezt. De olyan gyakran halt le a telefonokban a wifi itthon, hogy azt gondoltam basszus, ez csak telefon nem seed szerver, inkább legyen stabil mint nagyon gyors. De sajna ezek a telók eléggé nem szeretik a wifit (bár lehet hogy csak itthon nem). Így most levettem a legkisebbre, 0dB-1mw, és így most még nem szarta össze magát egyszer sem. Igaz hogy a routertől 2 méterre sincs tele a térerő, meg a sebesség is visszaesett 30-40Mbps közé, de ha így jó lenne verném a seggem a földhöz örömömben.
Openwrt alatt sose tudtam csak közelítőleg a felét a wifi sebességnek a gyéri fw-hez képest. -
Ibis
csendes tag
Ahham, szép munka, oké, holnap megnézem LEDE 17.01-el megy-e.
A linuxban szerintem az a "vicc", hogy a körítés több GB is lehet (build environment) a végeredmény meg pár MB és tud mindent. A tvheadend is 5M körítéssel együtt, de ha már nem kell a konfig ui, akkor le lehet fordítani a lényeget 450KB-ra, bemásolni mellé a konfigot és szépen elketyeg "akármin". -
dethroner
veterán
Nem tudom jól értem-e a hozzászólásokat, de könnyen meglehet hogy nem

Viszont ha jól láttam a videón, a másodlagos router 2 ugyanolyan SSID-vel mutat hálózatot, ez nálam is volt és utaltam is rá korábban. Egy master és egy cliens. Ez a nem jó?
Ja és milyen szervert állítsak be, miért?
-
rostiron
őstag
-
rostiron
őstag
Kipróbáltam már úgy is hogy jelszó is be van állítva, most csak azért maradt ki hogy lásd hogy alapról indulok.
Jelszóval is szórja a wifit.
Viszont az még érdekesebb, hogy azért ezt a basic csomagot rakom, mert bármelyik újabbal ha wds-t próbálnék beállítani nem látja az AP-kat. És csak wds-nél, a wifianalyzer vagy a repeaternél is látszanak a hálózatok, de a wds nél nem.
Próbáltam LEDE CC BB fw-kel de mindegyiknél, az ennél frissebb basic mentésnél ez a helyzet.
Rejtély

Lehet hogy a 740 router-rel gond van ?? Pedig szépen megy .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370A i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem is tudtam eddig, hogy ilyen létezik! Nagyon szépen köszönöm a segítséged. Jelentkezem, ha esetleg vmi nem menne 

Próba képen azt szerettem volna, Hogy a gépem magyar idő szerint hétfő 22:00 órától kedd 12:00 óráig ne kapjon netet. Beállítottam a kép szerint, el is ment a net tegnap 22 órakor, és ma 12 órakor jött vissza. Eddig ok, ezt is akartam, de ma 22 órakor ismét elvette. Mit állítottam rosszul be ?? Hogy kellett volna ? És mikor jött volna vissza ?

Mik azok, amiket szívfájdalom nélkül törölhetek?

Openwrt alatt is hajtottam a legnagyobb sávszélért, 40MHz, és felraktam a legmagasabb adóteljesítményre ami a 1043-ban 25dB, míg a 841-ben 30dB. Bár nem hinném hogy valósan is tudja ezt. De olyan gyakran halt le a telefonokban a wifi itthon, hogy azt gondoltam basszus, ez csak telefon nem seed szerver, inkább legyen stabil mint nagyon gyors. De sajna ezek a telók eléggé nem szeretik a wifit (bár lehet hogy csak itthon nem). Így most levettem a legkisebbre, 0dB-1mw, és így most még nem szarta össze magát egyszer sem. Igaz hogy a routertől 2 méterre sincs tele a térerő, meg a sebesség is visszaesett 30-40Mbps közé, de ha így jó lenne verném a seggem a földhöz örömömben.

vargalex