Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- pechman8: 300B vs GU50 A Herceg és a Koldus
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Pajac: PassMark - Intel Core2 Quad Q9400
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nand
csendes tag
xen nélkül így nézne ki, amit szeretnék:
külön logikai köteten a rendszerem (külön logikai köteten a swap)
külön logiakai köteten a samba1 megosztásom
külön logikai köteteten a samba2 megosztásom, stb.(A dom0-ba természetesen nem akarom mountolni ugyanazt az lvm-et, amit a domu-ba.)
Eddig egy ilyen megoldást találtam:
dom0-ban létrehozok egy 150gigás logikai kötetet, formázom, s dom0-ban ez látszik:root@XEN3:/home/server# lvs
LV VG Attr LSize Pool Origin Data% Move Log Copy% Convert
guest2fb XEN3-vg -wi-ao--- 5.00g
root XEN3-vg -wi-ao--- 24.23g
swap_1 XEN3-vg -wi-ao--- 3.71g
tarolo XEN3-vg -wi-a---- 150.00g
root@XEN3:/home/server# pvs
PV VG Fmt Attr PSize PFree
/dev/sda5 XEN3-vg lvm2 a-- 297.85g 114.91gmajd ezzel a sorral beillesztem a domu-hoz, ami után már tudom mountolni a domu-ba.
disk = [ '/dev/XEN3-vg/guest2fb,raw,xvda,rw','/dev/XEN3-vg/tarolo,raw,xvdb,rw' ]Ez így egy életképes és jó megoldás, vagy nagyon nyakatekert?
-
nand
csendes tag
üdv,
Ubuntu 14 és Xen szerver
hogyan érem el, h a guest rendszer lássa a host-on létrehozott logikai köteteket?
hogyan tudom ezt oda permanesen felcsatolni?Elsőre naívan úgy képzelem, h a domU (guest) rendszeremhez a samba megosztásokat külön lvm-ekre teszem.
De az a bajom, h a dom0-hoston létrehoztam az logikai meghajtókat, amiket a samba megsztásoknak szánom sehogyan sem akarja látni a domu-guest rendszerem.
(ugye, azért szeretném logikai kötetekre tenni a samba megosztásokat, mert úgy profibban lehetne a napi mentést beállítani.)Vagy ezt egyáltalán nem is így szokás készíteni?
S azért nem találok semmi okosat a googlen hozzá?Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Apple Watch
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vicces képek
- Gitáros topic
- Battlefield 6
- Jövedelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-9500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3400, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest