Hirdetés
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagytalp
senior tag
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
Na én raktam fel Debiant mostanság puszta nosztalgiából. Olyan volt mintha fényéveket mentem volna vissza az időben. Egy órányi heggesztés után pedig rájöttem, hogy ennyire nem is vagyok perverz.

-
FixY67
senior tag
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
Amiért értetlenkedtem: ha jól tudom/értem, biztonság szempontjából nincs jelentősége, írásról meg szó sem volt az eredeti kérdésben. Ellenben amennyire tudom, a hagyományos ntfs driver benne van a legtöbb linux disztribúcióban, az ntfs-3g-vel még nem nagyon találkoztam (bár ez semmit sem jelent).
Ami az fstab két numerikus paraméterét illeti: én még nem láttam élő embert, aki a dump-ot használta volna (hogy az ssh hogy keveredett bele, azt végképp nem értem - mondhatni, ebben a szövegkörnyezetben irreleváns).
A másik pedig pusztán annyi (emlékeimre támaszkodva írom), hogy milyen sorrendben futtassa a rendszer bootoláskor az fsck-t. Ezt pl. ntfs esetében azért kell 0-ra állítani, hogy ne akarja ellenőrizni, mert (tudtommal) nincs mivel.
Egyébként hogy kötekedjek, nem azt ellenőrzi, hogy a bootoláskor történt-e hiba, hanem bootoláskor ellenőrzi, hogy korábban nem sérült-e meg - pl. az előző rendszerleállítás során megtörtént-e az umount. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
Bocs látszik, hogy este van, nem magyar frissítésű hanem magyar fejlesztésű driver az NTFS-3G.

Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- World of Tanks - MMO
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Edge Titanium Jetblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera 12/256 GB Újszerű karcmentes
- Hisense 43A6BG 108 cm / 43" 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Logitech G29 SE Driving Force PC/PS4/PS5
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913, 100% Akkumulátor
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő