- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
sh4d0w #29978 üzenetére
Host:
- jól szellőző porszűrős ház (Thermaltake Core v31)
- ASUS TUF B450M PRO GAMING
- Ryzen 5 3600 alapon (néha fellöki magát, ez normális, a frekiket érintő beállítások auto-n BIOS-ban, szóval semmi tuning). Jó pasztázás, böhöm hőcsöves hűtő, kizárt a CPU throttling, hűvös az egész max kakaón is. Prime stabil bármeddig.
- 2x 16G DDR4 ECC 2400@3000 (Samsung B-Die, alapfeszen hagyva, ECC ON, teljesen hibamentes OFF-ban is, de természetesen ON-on használom, totál hibamentes edac-util szerint is)
- DELL PERC H310 (LSI 9211-8i kétportos SAS kontroller, legkésőbbi hozzávaló IT módú firmware-el és bios-al crossflash-elve, hibátlan)
- 1x 250G Intel SSD (82% de csak a kopás miatt, PERFECT státusz HD Sentinel szerint)
- 2x4T Seagate NAS + WD PURPLE, zfs mirror (egyik HDD alaplapi SATA-n, másik a PCIe-es LSI-n)
- 4x4T Seagate NAS, raidz1 (2 HDD alaplapi SATA-n, 2 HDD az említett LSI-n, bár raid5-szerű módban ennek semmi értelme, mert csak 1 kiesést bír, mégis ezt választottam a hely miatt, ha meg hullik, nem dőlök kardomba, a fontos a mirroron van. Kellett a hely.)
- GF710 VGA, két monitorral
- Debian friss testing, frissen update-elve. Hibamentes, évek óta testing-en élek, nem szokott bajom lenni vele (akkor álltam át stable-ről testing-re, mikor egy korábbi hardveremre a stable-t nem tudtam rávenni, illetve mikor megtudtam, hogy az Ubuntu alapja is testing branch)
- XFCEHost is és a VM-ek is SSD-n, VM-ek storage konténere QEMU (nem RAW bár egyesek szerint a RAW még jobb, de így is a VM-en belül dd-vel 400+ megát mérek).
Szóval érthetetlen. Mégegyszer benézek BIOS-ba, minden támogatva-e a CPU virt. opciók környékén, de kifejezetten emlékszem, hogy úgy hagytam. (Jó lenne, ha most mégis tévednék). Volt már sokkal gyengébb konfigon is pattogós VM-em, a VGA-tól eltekintve.
-
Horvi
őstag
válasz
sh4d0w #29978 üzenetére
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne itt a KVM-hez, hogy van valami használható leírás ami alapján csináltátok és érdemes követni ha Win10-et akarok virtualizálni?
Nyilván a gugli feldob jó pár találatot csak nem tudom hirtelen mi az ami használható lehet és mi az ami nem.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Robogó, kismotor
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest