- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Sziasztok!
OpenSUSE 13.1 friss telepítésű gépet mint NIS klienst szeretnék beintegrálni egy meglévő NIS szerverbe. A NIS szerver Solaris 10-en fut.
Más SLES10 SP2-es szerverek már integrálva vannak régóta, azokon működik rendesen a NIS.Az a probléma, hogy a jelszót nem fogadja el, ha egy NIS user belép.
Hibaüzenet a /var/log/messages-ban:2014-05-19T17:45:34.287130+02:00 seag sshd[42440]: error: PAM: Authentication service cannot retrieve authentication info for egyobat from
2014-05-19T17:45:35.083873+02:00 seag sshd[42440]: error: Received disconnect from : 13: Unable to authenticate [preauth]Yast-tal beállítottam először az NFS kliens-t, mert a user home-okat előtte fel kell mountolni. Ezzel nincs gond.
NFS kliens esetén a Yast az alábbi fájlokat módosítja:
/etc/sysconfig/nfs
/etc/idmapd.conf
/etc/fstabUtána Yast-tal beállítottam a NIS-t. A Yast az alábbi fájlokat módosítja:
/etc/sysconfig/network/config
/etc/nsswitch.conf
/etc/group
/etc/shadow
/etc/passwd
/etc/sysconfig/ypbind
/etc/yp.confInnentől működnie kellene, de nem akar. Működne, de a NIS user jelszót nem fogadja el.
Akkor működik a belépés, ha az nscd service-t leállítom!systemctl status nscd.service
systemctl stop nscd.serviceDe amint elindítom az nscd-t, nem fogadja el a jelszót. Variáltam többféleképpen a /etc/nsswitch.conf tartalmát és az /etc/shadow utolsó sorát, de csak akkor megy ha az nscd le van állítva.
Az /etc/nsswitch.conf tartalma:
passwd: compat
group: compat
hosts: files mdns_minimal [NOTFOUND=return] dns
networks: files dns
services: files nis
protocols: files
rpc: files
ethers: files
netmasks: files
netgroup: files nis
publickey: files
bootparams: files
automount: files
aliases: files nis
shadow: compatAz /etc/shadow-ba a Yast alapból csak egy "+" jelet tesz az utolsó sorba. Én próbáltam "+::::::::"-tal is, de a szitu ugyanaz.
A "getent passwd" és "ypcat passwd" lefut rendesen, kiírja az összes NIS usert. Érdekes módon a "getent passwd" a jelszót hash-eket is beleveszi a printoutba, míg a "ypcat passwd" a jelszó hash-eket nem írja ki, de ez így van a két régi SLES10 gépen is.
Van ötletetek?
SZERK: bocs, nem Lenry -nek akartam címezni, csak véletlen a válaszra kattintottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Környezetvédelem
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest