Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: FIFINE A6T - Gamer és Streamer állványos mikrofon
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Köszi, ez sem rossz ötlet.
De már sikerült máshogy:
/usr/WB $ sudo mv "Videó_0711-1608(m1 HD)[Telesport].ts" /media/204C1B0E4C1ADE7A/FociWB2010\ FA530-rol\ vissza/Ha idézőjelbe teszem, akkor nem kell a fájlnévbe a \ .
És úgy tűnik, aposztrófok közé rakva is működhetett volna: 'Videó_0711-1608(m1 HD)[Telesport].ts'
(Akkor nem írtam elé sudo-t, mert csak próbálgattam, egy szóköz nélküli mappa volt a cél; de addig eljutott, hogy felismerte a fájlnevet, mert kiírta a jogosultsági problémát.)Még egy kérdés:
Linux Mint 10 alatt csináltam az előbb ezt, és az 1,5TB-os vinyóm ezen particiójának csatolásával a grafikus felületen gond van.
Ha a GUI-ból (ha jól gondolom az alap Gnome, de hogyan tudom ezt megállapítani ?) próbálom megnyitni a Számítógép-ben az "1,5TB merevlemez: 1,2TB fájlrendszer" -t, akkor azt írja:
"A hely nem csatolható Belső hiba: No mount object for mounted volume"
Hasonló a helyzet másik 4 particióval ezen a vinyón (NTFS is, EXT4 is van közte).
Viszont a /media-ból elérhetőek ezzel a bonyolult azonosítóval.
Ennek az azonosítónak van valami szintaktikája amúgy ?MOD:
Most nézegetem végig, még nem mondom biztosra, hogy az összes partició megvan a /media-ból.
De ugye a /media-ban csak azok a particiók vannak, amik nem a boot (vagyis a rendszert is tartalmazó) winchesteren vannak ?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gitáros topic
- EA Sports WRC '23
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Házimozi belépő szinten
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Linux kezdőknek
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő