Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huha81
tag
Ha szeretnétek látni valami oltási terv féleséget: [link]
A mostani ütem szerint errefelé 2024-re végeznének a lakossággal. Elég kiábrándító ez, 630k emberre -
Huha81
tag
Tegnap beszélgettem a sógorral, aki Berlinben fodrász az ottani helyzetről. Erre mai hír, hogy a luxemburgi fodrászok nem győzik a munkát, mert a németek már nem csak dolgozni és tankolni járnak ide, de hajat vágatni is. Tiszta röhej.
-
Huha81
tag
A németeknél valami nagyon elgurult, ha ez igaz: [link]
Képesek 2000€-t kiadni a csodakoktélért, de ne legyen már 30€ a vakcina? Hol ebben a logika? -
Huha81
tag
Nem tudom, hogy volt-e már, de egy kis adalék a long covidhoz:
New research, which has yet to be peer-reviewed, shows that Covid survivors are three and a half times more likely to be readmitted to hospital and subsequently die compared to other conditions.
The University of Leicester and UK Office for National Statistics looked at 47,780 people who were discharged from hospital from the first wave of the virus in Britain, and found that just under a third (29.4%) returned to hospital within 140 days, while 12.3% died. -
Huha81
tag
válasz
Micsurin #75531 üzenetére
Ez ismerős. A sok hülye semmirekellő manager nem tudja meetingeken elbaszni az idejét, ezért mindenféle marhaságot kitalál, hogy bizonyítsa a munkája létjogosultságát. Nekem meg a fele napom azzal megy el, hogy szépen megfogalmazzam, hogy miért nincs értelme annak, amit szeretne. Vagy még jobb, amikor valami olyat kérnek, ami már 1 éve le van fejlesztve és elméletileg az tesztelte/fogadta el, aki most újra kéri.
-
Huha81
tag
Egy kis jó hír. Úgy tűnik a béna Sanofi belátta, hogy idén már nem lesz semmi a saját vakcinájából és felajánlott némi gyártási kapacitást a Pfizernek
. Sajna külön cikk nincs róla, de itt meg lehet lesni: [link]
-
Huha81
tag
Kész lett a weboldal. Így is lehet csinálni
: [link]
-
Huha81
tag
válasz
Stanlee #74415 üzenetére
Igen, Luxemburg. Egyébként tegnap tettek közzé egy tanulmányt, hogy miért is nyomatják itt a széleskörű tesztelést. Aszerint 39.1%-kal lett volna több fertőzött, ha nem csinálták volna a teszteket. Így találtak 850 esetet + 249-et ezek kontaktjaiból. Ha jól értettem, akkor nekik semmilyen tünetük sem volt. Ma indult el a suli, a lányom már teljesen megkergült itthon
-
Huha81
tag
válasz
[CS]Blade2 #74162 üzenetére
Itt úgy lesz megoldva, hogy kapsz egy kódot levélben. Ezzel a kóddal regisztrálsz az általad kiválasztott oltóponton és időre. Persze itt is meg kell adni nevet, tb számot, címet, email címet és telefonszámot, de ez a nagy különbség. Itt nem hőbörög senki az adatai miatt, mert a honlap az egészségügyi minisztériumhoz tartozik, ahol egyébként is meg van minden adatod.
-
Huha81
tag
-
Huha81
tag
válasz
t72killer #73645 üzenetére
Hali, csak azért nem gyúrtak rá, mert a parlament úgy döntött, hogy szolidaritásból nem akarnak az eu-s kvótán felül többet rendelni. Viszont amennyit kaptak, azt tudtommal mindet ellőtték már. Be vannak oltva az eü-s dolgozók + 6200-an az idősotthonokban dolgozók/lakók. Ami érdekes, hogy itt a legtöbb eü dolgozó ingázó (francia vagy német).
Hétfőn ékezik hozzánk az első 1200 adag oltás a Modernatól.
-
Huha81
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #71368 üzenetére
Nem létezne jobb megoldás? Itt kétféle teszt van:
1. Large-scale-testing: kapsz egy levelet állambácsitól, benne egy kóddal. Ezzel a kóddal regisztrálsz egy időpontot a hozzád legközelebbi tesztállomáson. Általában másnapra van időpont, de van 2 heted használni a kódot, ha épp kell valamire. Megvan az időpont, kinyomtatod a vonalkódot. Odagurulsz autóval, ott a kocsiban ülve kivárod a sorod (max 10 perc). Lehúzod az ablakot, mutatod a kinyomtatott papírt + a helyi tb kártyát. Kis pálcika a szádba és viszlát. Másnap megkapod sms-ben az eredményt, amit megadtál az időpont kérésnél. Mi 3-an vagyunk és összesen már legalább 20 teszten voltunk.
2. ha van valami tüneted vagy épp a gyerek osztályában lett a covidos. Felhívod a háziorvost, hogy kell egy teszt. Ő vagy elküldi neked emailben vagy odamész és megkapod a a recepción egy kis ablakon keresztül. Ezután kérsz időpontot a hozzád legközelebbi magán tesztelő helyen vagy a kórházban. A legtöbben a magán helyet preferálják, mert az is ingyenes és ott sem nagyon találkozol senkivel. Kórházban még nem teszteltünk, ott csak a sort láttam egy erre külön megnyitott bejárat előtt. -
Huha81
tag
Nem, ez 24.000 vakcina/hó és elvileg heti bontásban fogják küldeni. Itt a link, ha valakit érdekel a forrás: https://today.rtl.lu/news/luxembourg/a/1636967.html
Mondjuk ebből nekem egyelőre a január tűnik biztosnak. A többi csak feltételezés. Ha valakit érdekel, akkor itt elég jól össze szokták foglalni a helyi és a nemzetközi coviddal kapcsolatos híreket: https://today.rtl.lu/news/luxembourg/a/1481968.html?fbclid=IwAR3x22UYFMxkQSOVjJuu3wnvUikrsHqLNBp5zNWzyhe5LZsP28G5jsUnXWA
-
Huha81
tag
Sziasztok. Egy kis hír innen (Luxemburgból). A következő eu-s vakcina adag január 11.-én fog jönni és január végéig 12.000 ember beoltására lesz elég. Az itteni tervek szerint március végére 36.000 ember lesz beoltva Pfizer vakcinájával. Ez mind az eu-s közösből jön, úgy hogy Magyarországra is ez várható szerintem/remélem
.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info