Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
őstag
Én lehet, hogy elvakult vagyok... De jobban szeretem a 2-6ms közötti input lagot
Főleg egy 1000hz poll rates egérrel... És egy legalább 1ms vagy gyorsabb monitorral...Ha már ilyeneket veszünk... Mert tényleg sokan veszünk 1ms vagy gyorsabb monitorokat... És sokan vesznek 1000hz poll rates egereket is...
Akkor miért kelljen pont a lassú PC re várni 10-12 ms el ?
Ami sok más játékban egyébként 30 ms bekapcsolt Framegennel... ?Szerk.: Ahogy fentebb is írták... ennek csak ott van értelme, ha valaki 1050 2gb al játszik, 19 colos 16:10 es monitorral, fabillentyűzettel, és golyós egérrel....
Szerintem!....
Mert ő tényleg örülni fog a + FPS nek...
A többieknek meg csak azért jó, hogy vagizzanak a Ray Traces grafikával, és hogy still smooth a játék... Csak az egér meg ne mozduljon, mert 30ms mire a képernyőn is változást lehet majd látni
Próbáld ki CS2 után milyen rossz érzés... Ahol amúgy mindenkinek megvan a 300+fps e már nagyjából szerintem itt PH-n... Ami úgy nagyjából 5-6ms egyébként
[ Szerkesztve ]
-
Felesbandi
senior tag
En ugy vagyok a felskalazassal es a frame gennel, hogy amig nem latom/erzem a hibait csak akkor, ha magamnak keresem, akkor reszemrol teljesen rendben van.
Pl. Immortals of Aveum PS5-on FG nelkul eleg gyaszul futott, felskalazassal is pocsek volt a kepminoseg is es a framerate is. (Ennek ellenere a jatek valamiert bejott.) Amikor megkapta a framegen frissitest kiprobaltam vele es hiaba volt picit nagyobb az input delay, a korabbi szaggatasokat tok jol elfedte es osszessegeben kellemesebb volt jatszani vele FG mellett. Ha jatek kozben vegig arra a minimalis extra input delay-re koncentralnek, lehet picit zavarna, de kozel se annyira, mint a pocsek alap framerate ami VRR mellett is erezhetoen szaggatott. Szoval amig adott jateknal osszessegeben javit az elmenyen a FG addig en be fogom kapcsolni. Nyilvan ez jatekfuggo, normal singleplayer jateknal erdemesebb bekapcsolni mint mondjuk egy COD fele online daralasnal.
Szerk:
Par emulalt vagy regebbi PC-s jateknal elojohetnek hibak (pl. jatek fizikajaval) ha az eredeti 30FPS-es korlatot megprobalja megkerulni az ember. FG segitsegevel ezek a jatekok tok jol felhozhatoak 60+FPS-re az FPS feluliros hibak nelkul.[ Szerkesztve ]
-
BandiT85
aktív tag
válasz
Baryka007 #30 üzenetére
Tegnap kipróbáltam: Mechwarrior 5 Mercenaries-ben mindenféle felskálázás nélkül ~10 ms volt mondjuk 120-130 fps-sel, Losless scaling 3.0-ával 2x-es FG mellett "visszament" az fps 110/220-re, késleltetés meg felment 12ms-re, szóval elhangyagolható volt a különbség.
Szerk: semmiféle artifactot nem láttam, viszont érezhetően simább lett a kép, annak ellenére hogy így is jó fps-sek voltak, de így meg tudom közelíteni 4K ban is a moitorom 240hz-ét.[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz
BerserkGuts #29 üzenetére
Egy input lagot kitudnál még íratni a Rivatunerrel a képre?
-
BerserkGuts
addikt
Alapból biztosan működik még ha nem is látszik az fps-en sokkal smooth-abb simább a játék.
Szerintem a legjobb az FG-vel kombinálni mert elég jól megdobja a gyorsaságot.
Felvettem 200%-ra a felksálázást a játékban amitől eléggé szétszokott darabolódni de így vaj sima a játék meg se kottyant neki mellette még élesebb textúrát kapok.
-
Attix82
addikt
válasz
BerserkGuts #26 üzenetére
Mint minden FG-nél minél kisebb az alap fps és minél több a generált kép annál problémásabb a fűnél, hajnál stb. Nvidia megoldásnál is probléma.
Használd a DLSS-t amivel alapból növeld az fpst és arra indítsd rá. Vagy x2 mód legyen fixen. (fixáld a játékba 60 fpsre, 2 módba ne haladja meg a 120 fpst)
MSI afterburner fps limit része alapból is plusz latencyt ad hozzá....ne használd. A játékba korlátozd.
Flow scale az FG programba csökkentheted mert 4Kba vagy, és a generált kép felbontását tudod állítani . Csökkentheted a GPU terhelést.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
addikt
alapvetően érezni hiába 30fps ír a rtss
ugye itt nincs semmi csak 4k epic
viszont ocsmány a képminőség hajnál látni kell a dlss vagy vmi így benyomva:
így meg nem használva a programot DLSS+FG:Nem rossz program ha nincs FG de inkább ez azoknak jó akiknek gyengébb vga-ja van és kell valami plusz vagy laptop ilyesmin működhet jól
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Volt egy cég még régebben ahol medior C# fejlesztőt kerestek...
Elkezdtem megírni a programot amit felvételin kértek, majd az AI ellenőr bejelzett, hogy jó a programom csak túl sok memóriát zabál... Addig kellett faragni, amíg csak lehetett...
Aztán 3D ben a polygon szám nagyon nem mindegy... Egy karakter nem lehet több 15-30 ezer polygonnál mert feleslegesen számoltatja a VGA-t... Ez szintén optimalizáció...
És ezek mind olyan optimalizációk, amik miatt nem kell egy másik ujjamat megharapnom
Ettől függetlenül nem lesz minden tökéletes soha... De rengeteg millió dolláros bevétellel büszkélkedő game van ami rendkívül optimalizálatlan, mind kód mind 3D szinten... Lásd: PUBG
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
válasz
BerserkGuts #23 üzenetére
Ha van rá mód monitoron próbáld ki, de legyen kihúzva a TV. Havernál is galibát okozott a TV de másnál pl nem...
Esetleg a rögzítő API WGC legyen TV -re.
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
válasz
BerserkGuts #20 üzenetére
Ablakos teljesképernyő legyen a játék. A megadott max fps a Losslessbe a monitor HZ száma alatt legyen . Pl ha 144 Hz akkor 140-re állítsd.
Ha adaptive FG használsz FPS limitre nincs szükség csakis a cél FPSt kell megadnod.
Ha működik rendesen a bal felső sarokba kell lenni két számnak, pl 50/140. A programba természetes állítsd be az fps jelzést.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Ez csak akkor igaz, ha zéró összegű játékként tekintünk a fejlesztésre.
Ahogy később írod: nem direkt csinálnak rosszat, csak éppen az adott
körülményekből az jött ki. Az adott kiadói prioritásokat tekintve...
Ami viszont nincs kőbe vésve, előfordul olyan, amikor adott szempont
hirtelen fontosabb lesz: a homlokodra csapsz, 3x gyorsabb kódot írsz.
Konkrétan láttam ilyet, multinál, amikor egy adott funkció szarul futott,
de egy ideig senkit nem zavart (nemigen volt használva), aztán amikor
már gondot okozott, akkor 1-2 extra mérnökóra után 30x gyorsabb lett.Játékokra lefordítva: a kiadás utáni patchek sokszor nem csak hibákat
javítanak, de teljesítményt is tudnak optimalizálni. Nem más kárára!
(Értem én, hogy arra célzol, hogy mondjuk később jelent volna meg, ha
eleve jól csinálják meg, de hát ilyen a popszakma: nem "optimalizált" a
kód fejlesztői szempontból, ha csak büdzsére és a kiadási időre lőttek.) -
BerserkGuts
addikt
Nem tudom nekem nem működik :-/
Vagy nem jól állítottam be de Silent Hill2-vel néztem 95 fps
Még Dlss quality +FG 100+
Legelső pályát teszteltem parkolóban.
Minőség se ugyan az sajnos :-( -
-
Attix82
addikt
Én mindenbe használom a 3080-al, nekem nagyon bejött főleg most ez az Adaptive FG.
-
dabadab
titán
válasz
Baryka007 #15 üzenetére
Mindig valamire optimalizálsz. Memóriára, CPU igényre, sávszélességre, latencyre, bármire. Kicsiről messzebről nézve meg fejlesztési időre, büdzsére, befejezettségre.
Nyilván te se csinálsz olyat, hogy direkt rosszat csinálsz: az, amit kiadsz a kezed közül a mindenféle megkötések eredménye lesz, az azok által meghatározott pályán meg odarakod, ahova az ízlésed diktálja.
De olyan nincs, hogy a homlokodra csapsz, hogy "ja, optimalizálni kellene!" és onnan kezdve - ceteris paribus - háromszor gyorsabb kódot írsz. -
Baryka007
őstag
Ryse Son of Rome 2013 as játék ha jól emlékszem... Egy HD 7870 2GB al játszottam rajta először... Ki lehetett fullozni vele a grafikát ...
Tegyük a szívünkre a kezünket, mennyit fejlődött a grafika azóta ?
Noh és a gépigény ? -
adr0001
aktív tag
válasz
xandrush0831 #10 üzenetére
Naná, csak letöltök egy kis plusz FPS-t, o'szt jó'van.
-
paprobert
őstag
Ellentmondasz magadnak.
Nincs az az erős GPU, amit ne lehetne két vállra fektetni. Túl nyitott a fogalom. Ha holnap jönne a 6090 kétszeres erővel, az is be lenne ejtve 60 fps alá rélytrélyszing közben, csak kicsivel több ray bounce kell, és kisebb roughness cutoff.
Ha pedig optimalizált a játék, akkor pont nem kell erős GPU... Túl nyitott a fogalom.
-
xandrush0831
tag
20 interpolált képkocka?
Üzenem a bőrjakós csávónak, hogy a 4080-am veri a 6090-t, bizonyos címekben meg befogja a 7090-t. Tudok róla grafikont is mutatni.
-
adr0001
aktív tag
válasz
RoyalPredato #6 üzenetére
Az igen, a béta kikerült kalózba'?
Hát, valamit az nV és az AMD is elfelejtett feature-ben odaadni.
-
adr0001
aktív tag
A latency-t úgy helyre rakták, hogy köröket ver a DLSS FG-re
Az Artifact-ek 95%-a eltűnt.
Valójában annyira jó lett, hogy szívesen fizetnék érte még egyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az AFG, vagyis adaptív képgenerálás változó mennyiségű tartalmat tud generálni két valós közé.
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
- Videós, mozgóképes topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest