-
LOGOUT.hu
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
viharhozo
addikt
Datsyuk: ha Bellingham rug kettot a masodik felidoben, utana azert szabad nekunk egy kicsit birozni?
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
válasz DeathAdder #171929 üzenetére
Csabi apo kinevezese azert elegge sokkolo. Van neki 98 meccse a spanyol harmadosztalybol, erre megkapja a vilag 20. legertekesebb keretet.
En meg atveszem Bognargyuritol az MTK-t, mert miert ne.
-
viharhozo
addikt
válasz DeathAdder #170680 üzenetére
Bevetelben topon van, keretertekben topon van, mi kell meg?
A berkeretet ertelmetlen nezegetni, fingunk sincs, milyen szamok vannak benne, minden orszagban masok az adok/jarulekok.
A Bayernnek pl. sose volt 100 millio folotti igazolasa, tehat tenyleg leszarjak azokat. 50 millio folotti is csak ketto volt. A Liverpoolnak 5.
-
viharhozo
addikt
válasz DeathAdder #170672 üzenetére
-
viharhozo
addikt
válasz DeathAdder #170644 üzenetére
Az idezojeles mondatbol logikailag nem kovetkezik az utana leirt allitas.
-
viharhozo
addikt
válasz Napfénysüti #170406 üzenetére
Az X2 2,08-ert es a Barca 4-ert sztem ajandek most. A Bayern jelenleg egy kalap szart nem er.
Azt nem szeretnem megtippelni, h mi lesz jovo tavasszal, foleg, h van kozben egy VB is,
-
viharhozo
addikt
válasz DeathAdder #170408 üzenetére
Mi pofazunk, ok meg penzben jatszanak. A fogadasi kedv modosithatja az oddsot, de mivel a City nem tartozik a kulonosebben nepszeru klubok koze, ketlem, h a szurkoloi teritenek el az oddsot a valostol.
Kb. 25%-ot adnak a sikerukre, ez teljesen realis.
-
viharhozo
addikt
válasz Ringman #170361 üzenetére
Nem akartam ugyanezt beirni, de regen nem lattam olasz focit, es sokkoloan lassu volt minden, amit az Inter csinalt. Ugy tunt, tudnak focizni, de a tempo veszettul kenyelmes volt.
A Bayern meg olyan volt, mint a tiz evvel ezelotti Dortmund, mindent azonnal kell csinalni, aki leveszi a labdat, az buzi. Ugyh ket total ellentetes csapat jatszott egy jo szar meccset.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
válasz Datsyuk #169765 üzenetére
21 eves volt, az volt a masodik BL-meccse, es az elso idegenbeli.
Nem mondom, h nem furcsa, mert volt a lababan mar akkor 130+ bajnoki meccs, de nem a vilag vege. Vhol persze pont ezert ment felre a dolog, akinek 130+ elso osztalyu meccse van 21 evesen, az nagyon tudott vmit az elejen.
-
viharhozo
addikt
válasz Peterhappy #169656 üzenetére
A Veltins-Arena 2001-ben tudta a kiveheto gyepszonyeget.
Sot, a sorgyarbol kozvetlen csovezeteken jon a csapolt sor, ezt viszont mashol meg nem lattam.
-
viharhozo
addikt
válasz sherlock82 #169570 üzenetére
Igen, de a lovo jatekosoknak tobbnyire van un. szemuk, amivel megnezhetik, hol a kapus, es ezutan a muvelet utan celszeru a labdat nem odarugni.
-
viharhozo
addikt
válasz LyonnaisFan1 #169552 üzenetére
Sommer ketsegtelenul jol vedett, de a 19 vedesebol kb. 15-szor konkretan belerugtak a labdat, meg se kellett mozdulnia. Persze, jo helyen kell allni, de mintha az lett volna a verseny targya, ki tudja tobbszor telibe talalni ot.
-
viharhozo
addikt
válasz sherlock82 #168953 üzenetére
Azert ezt nehez megitelni. En az utolsot inkabb a Wolf-Kobel parosnak adnam, onnan nem kene golt kapni.
Egyebkent eleg random volt mind az ot gol, az egesz meccs xG-je 1,8 lett.
-
viharhozo
addikt
Datsyuk: a magyar kommentatorok evek ota mondjak, milyen veszelyes eredmeny a 2-0 -as vezetes. Latom, ti se hittetek nekik, pedig naluk a tapasztalat!
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
válasz Datsyuk #164886 üzenetére
Engem az elv zavar. Ha szabalytalansag van, akkor annak mindig legyen ugyanaz a kovetkezmenye.
Ha vkinek tiki-taka kozben a felezovonalnal ugyanigy a kezere pattan a labda, akkor az tovabbra is szabalytalan, ha jol ertelmezem, es le kell fujni. Nekem teljesen logikatlan, h ugyanarra az inputra maskor mas output jojjon.
-
viharhozo
addikt
válasz Datsyuk #164866 üzenetére
Ez sztem 10-bol 10-szer 11-es lenne vedonel. Nincs leszoritva a karja, rapattan, bunteto.
Kozben elolvastam a szabalyt, ennek nagyobb baromsagot reg lattam.
Eddig amennyiben egy játékos kezével, vagy karjával érintette a labdát a gólt eredményező akcióban, a játékvezető kezezés miatt lefújta a támadást.
Amennyiben a kar, vagy kéz érintése közvetlenül eredményez gólt, az továbbra is szabálytalan marad függetlenül attól, hogy vétlen-e vagy sem. A július 1-jén életbe lépő szabály értelmében viszont már nem lesz érvénytelen a találat, ha nem szándékos kezezés történik korábban a támadásépítés során.
“A vétlen kezezés, amely egy csapattárs gólját, vagy gólszerzési lehetőségét eredményezi, többé nem minősül szabálytalannak” – áll az IFAB bejelentésében.Miert pont a kezezes, mas szabalytalansag miert nem? Ha veletlenul lekaratejozok a tamadasepites soran vkit, de a csapatom golt lo belole, akkor azt miert nem adjak meg?
-
viharhozo
addikt
válasz Datsyuk #164857 üzenetére
Sallai a szo legszorosabb ertelmeben leKEZelte a labdat. Ha nincs ott a keze, nem tudja megjatszani. Teljesen mindegy, tudatos volt-e a mozdulat. Nem tudom, mi lehet ennel egyertelmubb kezezes. Ha ezt vedo csinalja, a 16-oson belul, sima bunteto.
-
viharhozo
addikt
válasz Datsyuk #163061 üzenetére
Tovabbra se tudom szegeny klubnak elokonyvelni a Dortmundot. A Leverkusen nagyjabol a Dortmund penzenek felebol gazdalkodik, ehhez kell oket merni.
Ket hasonlo penzbol gazdalkodo klub van nemzetkozi teren: az Atletico es az Inter. Mindketto nyert az elmult ot evben bakjnoksagot, az Atletico EL-t is, amikor meg nem azt, akkor bejut a BL 16-ba. Az Inter EL-dontot jatszott.
-
viharhozo
addikt
válasz Datsyuk #163055 üzenetére
Sztem elbeszelunk egymas mellett.
A Dortmund egy nagy klub, tiz eve 300M koruli bevetellel. Ehhez kepest 10 eve nem tudott bajnoksagot nyerni, pedig mindig az ove volt a masodik legnagyobb bertomeg es a masodik legertekesebb keret. Sot, tizbol negyszer a masodik hely se lett meg. Nemzetkozi szinten 10 ev alatt ketszer sikerult a BL-ben es egyszer az EL-ben negyeddontozni. Nem azt varnam el, h folyamatosan bajnoksagot meg nemzetkozi kupat nyerjen, de az igenis eleg gyenge, h semmikor semmi nem jott ossze.
-
viharhozo
addikt
válasz Datsyuk #163048 üzenetére
Azert ez megint csak az egyik oldal, a Lipcse sokkal olcsobban mukodik. Ha lehet hinni a leirtaknak, a Bayern bertomege evi 200M euro, a Dortmunde evi 120M, az RBL-e evi 65M.
Khmm, egy csőd szélén álló klubot vitt oda a vezetőség ahol most van. Stabil bundesliga második és BL résztvevő.
Ez 10 eve is megvolt, sot akkor meg ket bajnoki cim is osszejott meg BL-donto.
-
viharhozo
addikt
Azert ezeknel egy evadon belul van szoras rendesen, a tavalyi Bundesligat xPTS-ben pl. a Lipcse nyerte.
Evek ota mondom, h a Dortmund egy szarul menedzselt klub.
A Deloitte idei listajan frankon kettevalt a mezony, van 14 nagy klub (City-tol az Interig), a tobbiek kicsik. Ebbol a 14-bol harom van, ami kb. semmi erdemi eredmenyt nem tud felmutatni az elmult 5 evbol: a United, az Arsenal es a Dortmund. Az Arsenal es a United legalabb azt elmondhatja, h angol es ott dragabb az elet. Plusz a ket angol jatszott EL-dontot (hehe).
Most ugy erzem, kizarolag a Bayern tesz azert, h ne legyen bajnok, egyre szarabbul vezetik a klubot. A tobbieknek fel kene noni a feladathoz, de ha fogadnom kene, meg mindig a Lipcsere tennek, ott legalabb vmi vezerelv felfedezheto.
-
viharhozo
addikt
válasz everest140 #163034 üzenetére
Amig ugy nez ki az xPTS-tabella, hogy
RBL 54
Dortmund 53
Leverkusen 52
Union Berlin 51addig eleg nehez lesz masnak bajnoknak lenni. Atlag 1,7 xPTS/meccsel vagy 2 pont/meccsel nem lehet sehol bajnoksagot nyerni, ehhez semmi koze a Bayernnek.
-
viharhozo
addikt
válasz mephi666 #162728 üzenetére
Szimplan a fizetesekre gondoltam. Az olajosok fizeteset nem lehet normal ugymenetbol kigazdalkodni.
A Bayern gyonyoruen belesetalt ebbe, Sane a Citys penzet kerte, de akkor a tobbi fontos jatekos beret is emelle kellett emelni, es ugyan a vizilo sokat elbir, de ketszer annyit a vizilo se bir el.
-
viharhozo
addikt
válasz venember83 #160229 üzenetére
Nem teheti meg buntetlenul, ott (sincs) penz. Coman hosszabbitasara sztem kb. mindenuk rament.
-
viharhozo
addikt
válasz venember83 #160216 üzenetére
Pedzegettek mar par napja.
Upamecano 42 milloert jott, Sule ingyen megy, igy mulat egy ur. Mondjuk Coman utan mar nem nagyon maradt penz a kasszaban.
-
viharhozo
addikt
Allitolag annyira nincs jatekos a Barcelonaban, h Ter Stegen vasarnap kozeppalyast fog jatszani.
Na, ilyet meg Neuer se csinalt, ugyh jar erte a
-
viharhozo
addikt
válasz venember83 #159044 üzenetére
A meccsenkenti atlag:
Bundas: 3,09
Serie A: 2,87
Wesszhem-liga: 2,84
Ligon: 2,82
La Liga: 2,53Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
válasz sh4d0w #158589 üzenetére
Ja, teljesen atlagos, azert kezdo 11 eve a vilag egyik stabilan legerosebb csapataban. Csak eddig egyszeruen senkinek nem tunt fel.
Klosenak egyebkent nem volt kulonosebben eros klubkarrierje, pl. 39 BL-meccse van, mig Mullernek 130.
-
viharhozo
addikt
válasz venember83 #158550 üzenetére
Emelle kene betenni a Deloitte Money League oteves osszesiteset, es akkor lehetne latni, ki hogy szerepelt.
-
viharhozo
addikt
válasz szotyika77 #158420 üzenetére
25 jatekost lehet a BL-be nevezni a szezon elejen, ebbol nyolc jelenleg serult/beteg, harom kapus, egy meg gyakorlatilag meg sose jatszott a Bayernben. 11-nek viszont ki kell allni, szoval elol meg hatul eleg eros lesz a csapat, de a Roca-Tolisso Doppelsechs azert eleg pusztitonak tunik.
-
viharhozo
addikt
válasz Datsyuk #158346 üzenetére
Melyik klub vezetőségében van köztörvényes elítélt?
Ki az elitelt? Kahn, Szalihamidzsics, Jung vagy Dreesen?
Egyébként a mérkőzésről nem igazán beszél egy bajor se.
Roncsderbi. Egy pont jart volna a Dortmundnak. A Bayern fele teljesen vakon volt az egesz meccsen, Upamecanot nagyon le kene epiteni. Az egesz csapat szethulloban. Az, h mekkora eredmeny lett volna hazai palyan igy egy dontetlen a Dortmundnak, mindenki dontse el maga.
Engem a big picture tovabbra is jobban erdekel. Gondolkodtam, van-e meg klub, ami kb. annyi penzbol, amennyi a Dortmundnak van, olyan kerettel, ami a Dortmundnak van, a vilagon semmit nem ert el az elmult nyolc evben (ill. sikerult nyerni ket Nemet kupat, gg). Es igazabol a Uniteden kivul nem tudnek ilyet mondani (jo, a United sokkal tobb penzbol nem ert el semmit). Es igen, nagyon ego a BL-bol tukorsiman kiesni az Ajaxszal meg a Sportinggal szemben. Szoval esetleg lehetne otthon is kicsit soprogetni.
-
-
viharhozo
addikt
válasz paatrick #158163 üzenetére
nem fogja Lewandowski kapni mert egy előre lefutott ligában játszik évről-évre, egy olyan csapatban ami bárkit megver 4-0-ra
Ez tokeletesen igy van. Pl. annak a bajnoksagnak a gyozteset is 4-0-ra verte meg, ahol Messinek sikerult osszekaparni egy dobogot.
A Ronaldozas/portugalozasnak sincs sok ertelme, a portugal keret haromszor annyit er, mint a lengyel, raadasul utobbinak jelentos resze a Lewandowski/Zielinski-duo, szoval ne varjunk mar toluk ugyanolyan teljesitmenyt.
[ Szerkesztve ]
-
viharhozo
addikt
válasz IreN!CuS #158135 üzenetére
Nekem a legizgalmasabb a sztoriban Korkut, akinek a tehetsege az elmult harom evben senkinek nem tunt fel. De majd most!
Es hat gratulalunk Messinek az ujabb Aranylabdahoz, nem lehet kerdes, h o erdemelte meg a legjobban, hiszen hatodszorra sikerult behuznia azt a tornat, amin tiz egesz csapat indul.
-
viharhozo
addikt
válasz Napfénysüti #157676 üzenetére
Szerencsetlen mozdulat volt, semmi szandekossag nem volt benne. Mullernek 700 meccsen ez az egy azonnali piros jott ossze, sargabol is 40 van neki, nem az a brutalis allat.
-
viharhozo
addikt
válasz Peterhappy #157599 üzenetére
Dani Alves sztem pont idealis lenne a mostani Fradiba, csodalom, h nem probaltak leigazolni. Marin utan nincs lehetetlen!
-
viharhozo
addikt
válasz Tibiajax #157507 üzenetére
A játékos leshelyzetben van, ha:
• fejének, testének vagy lábának bármely része az ellenfél térfelén van (kivéve
a felezővonalat) és
• fejének, testének vagy lábának bármely része közelebb van az ellenfél
kapuvonalához, mint a labda és az utolsó előtti védőjátékos.
ForrasA lenyeg, h a kapust az esetek 99,9%-aban defaultnak veszik, itt viszont pont nem az.
-
viharhozo
addikt
válasz Ringman #157480 üzenetére
Nem tudom, mennyit adoznak a nemetek. Brutto 10-12-ot elvileg kaphat.
Bonyolult a helyzet, Coman szinte biztosan megy, mert 20M folott akar keresni, de azt csak Angliaban adjak meg neki. A kerdes, h az o helyet mennyibol lehet betolteni. Ha marad penz, akkor azert Brozovic siman belefer.
De siman lehet, h Brozovic csak a sajat alkupoziciojat probalja javitani az Interrel szemben.
-
viharhozo
addikt
válasz forceberg #157340 üzenetére
Hat, azert nem ment teljes lendulettel, majdnem a foldon volt a laba, es nem volt teljesen nyujtva sem.
Megint az a gond, h ha ez piros, akkor minden ilyen legyen piros, de rohadtul nem az. Sargat nyilvan lehet erte adni, mert nem tul szep mozdulat, de a pirossal a teljes meccset szetkurta a biro.
-
viharhozo
addikt
válasz Datsyuk #157080 üzenetére
Upamecanonal mindig az az erzesem van, h meccs elott feldob egy ermet. Ha fej, akkor Weltklasse, ha iras, akkor Siofok-szint. Tegnap irast dobott. Meg egy paran masok is.
Szerencsere a Sport 1 megkimelt attol, h vegig kelljen szenvedni. Mondanam, h majd ebbol tanulnak, szoval meg idoben jott, de nyilvan ugyanigy fognak majd kiszopni mondjuk a Liverpool ellen is.
-
viharhozo
addikt
válasz Soulfly842 #156998 üzenetére
670 milliot er a keret. Ez a 10. legertekesebb keret a vilagon meg mindig. A Benficae, ami siman leverte, a felet se eri.
Ne szivassuk egymast, h nincs gond az edzovel.
-
viharhozo
addikt
válasz Tibiajax #156891 üzenetére
és nekem az jött le, hogy a BVB akkora arccal érkezett, hogy majd helyre teszik a kis csikócsapatot,
Ez sztem hulyeseg, a meccs eselyese az Ajax volt, 2,2 / 3,8 / 3 korul voltak a pregame oddsok. 3-as oddsu csapatok nem szoktak arcozni.
-
viharhozo
addikt
válasz venember83 #156879 üzenetére
Hasznald a fantaziad! Dec. 4-en Dortmund-Bayern, tiz nappal elotte a Koronas Dortmund-Drukkerek Elitalakulata (KDDE) az edzesrol hazafele tarto Kimmichet korbeveszi es letusszogi.
Egyebkent a Bayern keretebol oten nincsenek beoltva, a tobbiek neve egyelore nem szivargott ki, de ennek megfeleloen barmikor kieshetnek.
-
-
viharhozo
addikt
válasz DeathAdder #155544 üzenetére
Mar leirtam, h mindharom embernek elo szerzodese volt, tehat ha a Lipcse nem adta volna oket, akkor nem jonnek. Nem az tortent, h Uli geppisztolyt tartott Mateschitz fejehez.
-
viharhozo
addikt
válasz BenHans #155526 üzenetére
Gazdaságilag a BVB sem egy következő lépcső, sőt eredményekben sem nagyon. Az Atletit inkább nevezném következő lépcsőfoknak gazdaságilag,
A jarvany elotti idoszakban a BvB bevetelekben vegig az Atletico elott volt. Lasd itt.
Jellemzoen a 10-13. hely eveken at ugy nezett ki, h Juventus, BvB, Atletico, Inter.
-
viharhozo
addikt
válasz #46372352 #155013 üzenetére
Mert ennyi a gazdasagi teljesitmenye. 1%. A tobbi csak netto szajtepes. Le lehet irni naponta ketszer, h Petikeminiszter jol helyretette a Merkelt, de utobbi huszonotszor annyi penzen diszponal, szoval en azert ra fogadnek hosszabb tavon.
A NER-barati sajto most epp 59000-1000-re becsli a nezok kozti megoszlast. Akkor most ki kene talalni, h oten voltak vagy ezren, eleg jelentos a ket szam kozt az elteres.
-
viharhozo
addikt
válasz #46372352 #155004 üzenetére
Jaj, teso, nem fog ez menni, en fekete oves trollvadasz vagyok.
1. Nem szemelyeskedtem. Sehol. Az nem szemelyeskedes, h tenyszeruen leirom, mit csinalsz.
2. A Szaniszlo-fele irast nem en irtam, eddig talan megvan. Viszont semmilyen formaban nem is minositettem. Ehhez kepest te erre epited fel, h en senki vagyok, mert te TUDOD, en mit gondolok rola. Erted, jon szemben a szar, es beszol nekem, h budos vagyok. Eletszeru.
3. A magyar nemzetet se szidtam sehol. Ha egy kurvat lekurvazok, az nem sertes, hanem tenykozles. Tolem uldogelhetsz itthon azt gondolva, h folyamatosan a te gyonyoru orszagod ellen askalodnak a tudjukkik, csak attol az meg nem lesz igaz. 1%, ennyi az orszag sulya Europaban. 1%, ezt mondogasd magadnak!
-
viharhozo
addikt
válasz #46372352 #155001 üzenetére
A kerdesre valaszolj, megint a tereles, meg a relativizalas. Ha a homokvarad szettapossak, akkor te is szettaposhatod maset, mint az oviban.
A kutyat se erdekli kulfoldon a magyar nemzet. Europa fele azt se tudja, hol az orszag.
-
viharhozo
addikt
válasz DeathAdder #154794 üzenetére
Kifizettek ertuk, amit kertek. Mindnek tartott meg a szerzodese, a Lipcse dontott ugy, h ez a jobb neki. Egyebkent az elso ket esetben sztem neki lesz igaza, Sabitzerrol meg nem nyilatkoznek.
-
viharhozo
addikt
válasz Datsyuk #154767 üzenetére
Ne mar, tok jo Bundas-meccsek vannak az alsohazban is. A hetvegen a Stuttgart-Freiburg elso felideje hibatlan szorakozas volt, a masodikra aztan persze atmentek Serie A-ba, az szar lett. A Mainz-Furth szinten teljesen rendben volt.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
válasz forceberg #154551 üzenetére
Koeff alapjan holtversenyben az 5-6. legerosebb csoportba kerultek, de a papiron ket gyengebb (B es H) se lett volna jobb.
A Leverkusen elkepesztoen rapszodikus csapat, a Celticet itthon meg kell fogniuk, a Betis mondjuk eleg gaz, mert a spanyolok hajlamosak komolyan venni az EL-t.
-
viharhozo
addikt
válasz venember83 #154446 üzenetére
Kalaponkenti koefficiensosszegek:
1. kalap: 590,5
2. kalap: 740
3. kalap: 477
4. kalap: 238Ezzel is kene vmit kezdeni.
Fun fact: az elso kalapos Lille-e a lealacsonyabb koeff, meg a
moldovai FradiSeriff is veri.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
válasz DeathAdder #154395 üzenetére
A Realt itt kulon kell venni, mert az ovek messze a legvisszafogottabb igazolaspolitika. A legutobbi 10 transzferablak adatai:
-
viharhozo
addikt
válasz DeathAdder #154131 üzenetére
Na, ez jol nez ki, 2400-ert benne van az Arena 4 is, akinek az kene.
-
viharhozo
addikt
Eleg szarul oldottak meg, ha nincs TV-elofizetesed, sztem sehogy nem fogok nezni. A Telekom Go-nal a fizetosben sincs benne, Horizon Go-n nalam szinten nincs, Telenor MyTV detto.
Ha van Telekom-elofizetesed tv-csomagra, akkor megy Telekom Go-val, tegnap ugy neztem a meccset.
Datsyuk: Reusnak tegnap nem szoltak, h sörmeccs van, vagy szoltak, de nem ertette?
-
viharhozo
addikt
válasz venember83 #153640 üzenetére
Ehhez tudni kene a konkret osszegeket. Ami a sajtoban lejon, az irrealis.
-
viharhozo
addikt
válasz venember83 #153623 üzenetére
Sztem ez az egyenlet se ilyen egyszeru, mert - feltetelezem - Messi nemcsak viszi a penzt, hanem hozza is a csapatszponzori szerzodesekkel, a mezekkel, anyamkinjaval. Az mondjuk beszedes, h ennyire ragaszkodnak a Szuperligahoz, ebbol meg lesznek erdekes dolgok.
A tobbi reszevel egyetertek, Messi most mar nem az a jatekos, aki folyamatosan a vallan visz egy csapatot, ez mar az elozo szezonban is kiderult. Persze ez talan mar nem is elvaras tole.
-
viharhozo
addikt
válasz Soulfly842 #148782 üzenetére
Kötve hiszem, hogy nem a nyomásgyakorlás miatt vállalták be a meccs folytatását.
Ez ilyen, ha meghalt volna, akkor is legkesobb holnap le kellett volna jatszani a meccset, vagy kizarjak oket. Lasd meg dortmundi busztamadas.
Nem voltak ott fejben, az első félidő totális dominanciája már sehol sem volt.
-
viharhozo
addikt
válasz venember83 #146874 üzenetére
Azért megnézném a spanyol bajnokságot a Real és a Barcelona nélkül.
Azert ez visszafele is igaz, a bajnoksag nelkul majd hetente lesz El Clasico, vagy mi?
-
viharhozo
addikt
válasz venember83 #146330 üzenetére
Tovabbra is az a kinzo kerdes, h jatekos kellett volna, de nem vettek, mert nem volt penz. Edzo nem kellett volna, azt vettek, arra volt. Most akkor ezt igy hogy?
Es azert kurva nagy kerdes az oltozo. Oke, van neki 200 bajnokija meg 30 BL/EL-meccse, termeszetesen nem kezdo. De azert mas kategoria a Hoffenheim/Lipcse alig huszoneveseit terelgetni, mint a Bayernt, ahol Neuer idosebb nala, Lewandowski/Muller meg kb. egyidos vele. Nagyon nehez ebben a valtasban pozitivumokat talalni, sima pofara eses lehet belole. Az oteves szerzodes meg a legnagyobb rohej, Hitzfeld birt annyit.
A Lipcse meg felhozza Marschot, akinek tenyleg annyi a foci, h orulten rohangaltatja a jatekosokat, aztan ha a 70. percig rugtak 3 golt, akkor jo, ha nem, akkor szopacs, mert onnantol mozdulni se nagyon bir senki.
-
viharhozo
addikt
válasz venember83 #146148 üzenetére
De az 5-bol 4 nyer, annyira nem izgi. Akkor mar inkabb az angol, ott 6 ponton belul 5 csapat, es csak ketto megy a BL-be. Vagy a francia, ahol negyen mennek a bajnoki cimert (hajra, Kovac!)
-
viharhozo
addikt
válasz venember83 #146007 üzenetére
Nem, a helyzet meg rosszabb lett, mint volt. Az UEFA a legprimitivebb "oszd meg es uralkodj" taktikaval oldotta meg a helyzetet, ez is jelzi, mennyire kidolgozott terv volt az egesz. Az angolok kapnak penzt (ill. hitelt, amit ki tudja, mikor kell visszafizetni), cserebe kileptek.
Ok egyebkent is meglettek volna, a spanyol/olasz mocsar viszont ott maradt. A latinok majd hoznak vmi felhulye befektetot vagy az allam konszolidalja oket, vagy valami. Vagy Perez beleall a maradekba, es lesz latin Szuper Liga.
Innentol nagy "reform" biztos nem lesz, az UEFA feltetelezem, kerni fog vmi verszerzodest, h csak ugy ne lehessen kilepni akarmikor a BL-bol. A szigoru FFP meg egy csomo csapatnak nem erdeke, ergo nem nagyon lesz belole semmi.
Azert vannak vicces angol fizetesek, Pablo Mari evi 5 millio eurot kap es 2023-ig szol a szerzodese. Eddig iden 12 meccset jatszott, fajlagosan dragabb, mint Messi.
-
viharhozo
addikt
Nekem az a kedvencem, h az allitolag doglodo, oriasi adossagot maga elott gorgeto Real Madrid vhogy megis kepes volt leigazolni Alabat, aki egyertelemuen es kizarolag csak azert megy el Munchenbol, mert ott nem tudtak eleget fizetni neki.
Es akkor ennek fenyeben izlelgessuk, milyen "reformot" hozna majd nekunk Perez!
-
viharhozo
addikt
válasz DeathAdder #145911 üzenetére
De még mindig jobb mintha egy UEFA nevű szervezeten keresztül menne át a pénz aki lefölözné a nagy részét,
Ezt felejtsetek mar el!
Ez a legfrissebb:
Tehat a 3,86 milliardos bevetelbol 3,41-et (89%) kozvetlenul visszaosztanak a kluboknak + szovetsegeknek. Tehat marad evi 450 millio, de azert vannak koltsegek is (EB-selejtezok, birokuldes), tehat amit kozvetlen magara kolt az UEFA az max. evi ~200 millio euro. Messit pont ki lehet belole fizetni egy evre.
-
viharhozo
addikt
válasz venember83 #145865 üzenetére
Sztem ket kulon dologrol van szo. Minden klub egy gazdasagi tarsasag, megvannak az adott orszagban a szabalyai annak, h mi tortenjen, ha fizeteskeptelenne valnak. Es az fog tortenni. Az oligarchasokba majd a tulaj betolja a hianyzo penzt, efelol sok ketsegem nincs, izgalmasabb, h mondjuk a spanyolokkal mi legyen.
Az, h az UEFA-nak mit kene csinalnia egy masik kerdes, de nagyon nehezen hiszem el, h majd pont Perez fogja megoldani a sajat maga altal okozott problemat.
-
viharhozo
addikt
válasz hobizoli #145853 üzenetére
Sztem ezt teljesen rosszul kozelited meg.
A profi labdarugas a jelenlegi formajaban fenntarthatatlan. Mit tesznek azok, akik ezt a fenntarthatatlan rendszert letrehoztak? Nem huznak el a budos francba, hanem fujnak egy meg nagyobb lufit, amiben a mostani lufi eltunik. Mi valtozna erdemben? Semmi, ugyanugy fenntarthatatlan lesz a rendszer.
Akarmennyire is rossz az UEFA, ha mindent beszamitok, akkor is max. evi 200 millio euroba kerul. Mit segitene ez az osszeg az europai labdarugason? Semmit.
Perez ervelese egyebkent is elegge santit. Sztem az elsopro tobbseg elsosorban azokat a csapatokat nezi meg, akiknek drukkol. Nem tudom, hany Fradi-drukker van, aki MC-Liverpool meccset fog nezni, ha ezzel egyidoben a Fradi a Mezokovesddel jatszik bajnokit, de valoszinuleg nem tul sok. Egyszeruen ez nem ugy mukodik, h majd azt nezik, amin neves csapatok jatszanak. Szinten nehezen ertelmezheto, h mitol lenne latvanyos/magas szinvonalu a mostani Arsenal vagy Juventus egy-egy meccse, vagy az Atletico meccsei altalaban. Vagy egyaltalan milyen szinvonalu meccseket fognak lejatszani ilyen sorozatterheles mellett a csapatok,
-
viharhozo
addikt
válasz Cartevo #145751 üzenetére
Az Uefa neggyel emelne a meccsszamot, hatrol tizre. Az uj liga hatrol (ill. nyolcrol) emelne tizennyolcra. Nyilvan nem a meccsszam volt a problema.
Igazsag szerint a szovetsegeknek semmilyen eszkozuk nincs. Az, h kitiltjak a jatekosokat az EB-rol/VB-rol sztem nem fog megallni semmilyen birosag elott, a bajnoksagbol valo kizaras meg pl. az angoloknal a teljes osszomlast hozna el.
Kozben Agnelli helyere Rummenigge kerult, szoval a Bayern eleg erosen beleallt a nem-be.
[ Szerkesztve ]
-
viharhozo
addikt
válasz sh4d0w #145738 üzenetére
Homalyosak az uj liga szabalyai, de valoszinuleg tobbet nem lenne mondjuk Fradi-Juventus. Meg azert volt az elmult tiz evben par alkalom, amikor a MU nem jutott be a BL-be. Szoval azert lennenek apro kulonbsegek.
De a legfobb problema tovabbra is az, h nem latom, mitol jarnak ezzel jol a nezok.
[ Szerkesztve ]
-
viharhozo
addikt
válasz sh4d0w #145730 üzenetére
Reszletkerdes, de 26 hely van kiosztva. A maradek 6 pedig tobb, mint pont hattal tobb a nullanal.
En mondjuk azt nem latom, hol lesz hely annak az extra 10 meccsnek, amit a BL-hez kepest behoznak ill. miert jo, h gyakorlatilag ket csapatot kell majd ezeknek a csapatoknak fenntartani. Igy sose latom majd a legjobb 11-et, tehat osszessegeben alacsonyabb szinvonalu meccsek lesznek.
-
-
viharhozo
addikt
válasz venember83 #145568 üzenetére
Nyilvan azert merult fel a neve, mert nincs tul sok szabad topnak szamito edzo jelenleg. En nagyon meglepodnek rajta. Meg egyszer, nem a kepessegeit vonom ketsegbe, csak amit o csinal, az a nemet foci elmult 20 evenek totalis antitezise.
Kozben kijott, h Brazzo Kloset is elzavarja/ta. Klose a Bayern kulonbozo ificsapatait edzi, es velhetoen az volt a fo bune, h Brazzo kolyket nem jatszatta eleget. Tiszta Puskas Akademia.
-
viharhozo
addikt
válasz venember83 #145545 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, ami ma Méhes mondott a közvetítésben, van az a foci, amit a Bayern játszik, meg van Allegri, és a két dolog nagyon messze van egymástól.
Ezzel nem Allegrit szeretném degradalni, egyszerűen teljes nonszensz lenne az edzohoz csapatot építeni. És Ancelotti se volt még olyan régen.
Mivel a viszony régóta feszült Flick és a vezetőség közt (állítólag csak Kalle harcolt érte), feltehetően van elképzelésük/megegyezesuk az utoddal kapcsolatban. Mondjuk ettől még nem lesz szebb a történet.
-
viharhozo
addikt
Es csak elzavartak Flicket. Nyilvan o a hibas, h a csapatnak gyakorlatilag nincs cserejatekosa. Kivancsi leszek, hogy hozzak Nagelsmannt, miutan a heten kerek-perec azt mondta, nem jon.
Vagy duplacsavarral jon Klopp+Thiago.
-
viharhozo
addikt
válasz Datsyuk #145423 üzenetére
A Wolfsburg befogasara tobb az esely, hiaba van egy ponttal messzebb. Kapasbol ott az egymas elleni meccs, aminel nincs jobb + jatszanak meg a Bayern, Lipcse duoval is.
A Frankfurtnak eleg gyogysorsolasa van, a Schalke, Mainz, Augsburg trio ellen kene hozniuk 7 pontot, es meg akkor meg van harom masik meccsuk pontszerzesre.
-
viharhozo
addikt
válasz Datsyuk #145412 üzenetére
Jelenleg kb. 60-65%, h nem lesz a fogadoirodak szerint. En nekik hinnek, mert ok penzt tesznek a dologra. A Wolfsburg lesz a kulcs, azt meg kell verni, es _nagyon_ drukkolni a Bayernnek, h o is verje meg.
Egyebkent 2024-ig szol a szerzodese, azt nem fogja kiulni, de jot nem tesz a piaci ertekenek, ha egy evig az EL-ben bohockodik.
Illetve ha a Dortmund nyerne a BL-t, akkor is indulhatna jovore. Nekem messze ez a valtozat tetszene a legjobban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Reklámblokkolók topikja
- BestBuy topik
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
- Lézervágás, gravírozás
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Milyen processzort vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Fémpalástos medence 7,3x3,6 méter 120 mély
- Teljesen újszerű szett! Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
- DIVA Kerámia hajkefe új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest