Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz bacsis #23 üzenetére

ha lassú volt a ht-n a scrollozás a képernyőn, vagy éppen lefelé/oldalra akartál scrollozni, akkor beírtad:
    21 00 7c
    11 01 7c
    01 fe 03
    ed b0 c9

és akkor scrollozta neked arra, amerre akartad, attól függően, hogy az első két sor második bájtjába mit írtál :)

emlékszem, anno a bitletben csináltak nyereményjátékokat. volt olyan játék, hogy három "kisebb" feladat, amire egy-egy hónap volt, plusz egy nagy feladat, amire három hónapot adtak, és lehetett nyerni egy zx-81-et vagy hasonló gépet. a nagy feladatra szövegszerkeszőt (mint régen a norton editor) írtam. félúton betelt az assembler szimbólumtáblája, attól kezdve a kód zömét hexában faragtam fejben, mert gyorsabb volt :)

utána még megtanultam rendesen a c64-et is assemblerben programozni, de a pc-k gépi kódját már nem, arra már nem volt lelkierőm. ennek az is lehet az oka, hogy előbb ültem nagygépen, mint pc-n. anno tudtam a nagy ibm-ek, az s/360 assemblerét is, mert tananyag volt... azóta csak a hálózati forgalmat olvasom hexában, mást már nem.

egyszer meg visszafejtettem a novell szerver komplett indulási szekvenciáját, mert egy usernek olyan diszkje volt, amit a novell eredetileg nem kezelt. biztos láttál olyan gépet, amiben volt (ha jól emlékszem) 31 darab előre definiált geometriájú vinyó, és ha nem ilyened volt, a novell nem ismerte fel.

Új hozzászólás Aktív témák