Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
Alan
aktív tag
Az mondjuk fel sem merült bennem, hogy mikor a pápa egy étkezés után azt mondja ''Ez finom volt!'' akkor azt isteni kinyilatkoztatásnak vegyem
Eszembe se jutott ezt feltételezni :), csak hát ezernyi szint van az egyértelmű végletek, a cölibátus meg az abortusz, illetve mondjuk az elfogyasztott csokifagyi íze között, szóval nem könnyű meghúzni a vonalat. Egyébként (zárójelben) nyilvánvalóan én sem értek egyet rengeteg dologgal, amit az egyház tett az utóbbi húsz évszázad során, de azt hiszem, itt most nem erről volt igazán szó.
A hozzászólásod többi része amúgy szerintem teljesen korrekt, helytálló, mélyrelátó következtetéseket sorol, ami annál is érdekesebb, mert a premisszádban elveted a Biblia megbízhatóságát. Ezer százelékig megértem, hogy miért teszed - de jó hírt mondok neked: nem szükségszerű, hogy akár a Biblia szó szerinti érthetőségét fel kelljen adni. Nem muszáj ezt feladni ahhoz, hogy értelmes hivő maradhass. Nincsenek a Bibliának egyértelműen ellentmondó tudományos felfedezések, nincsenek a valóságban tapasztalt tényekkel ellenkező, megválaszolhatatlan lelki természetű kérdések. Sőt.
Persze nem állítom, hogy én vagy bárki tudná a választ mindenre. Rengeteg dolog azonban, amit készpénznek veszünk a világ erős ráhatása miatt, egyáltalán nem áll annyira biztos alapokon (pl. az evolúciós fejlődéselmélet). Főleg nem annyira, hogy azért feladjuk a Biblia megbízhatóságába vetett hitet.
Már csak azért sem, mert ha a Bibliát nem szabad logikus, racionális szemmel (is) nézni, akkor reményünk sincs a megértésére. És ha mindig csak utólag, nyakatekert, érthetetlen, magyarázkodásnak tűnő mutatványokkal lehetne csak összhangba hozni a valósággal, akkor hogyan adhatnánk neki tekintélyt bármilyen kérdésben is? Ennél, hála Istennek, sokkal jobb a helyzet!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Motoros topic
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- További aktív témák...
- G.SKILL TridentZ Royal DDR4 128GB kit (4x32GB) 4000MHz CL18 F4-4000C18Q-128GTRG
- Pioneer DDJ-FLX6-GT + M-Audio BX4 4,5" 120W ( egyben vagy akár külön külön is! )
- Intel I5-10500T / Beszámítás OK!
- P16 Gen1 16" QHD+ IPS i7-12800HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyarított bill ujjolv gar
- Okos Playstation 4 Slim 1TB + 50 játék Gold Hen 12.52 PS4 GoldHen!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest