Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
Köszi srácok!
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Hát ez mázli de remélem nem ennyi a vége, csak nem bírom hűteni, most nincs vizezve, ezért csak 5,3-al megy, de ez is felesleges jelenleg, néha egy kis dirt2 befigyel.. oda elég alapon is..
1080ti sli-m már nincs, szóval hajrá!
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Tudom minden tuningos fanatikus, hirtelen azt hittem magával beszélget zebra..
-
helkis
veterán
válasz
zebra_hun
üzenetére
Hogyne szabadna!

A GPUz-ben ezen adatok szerintem csak a kártya képességét mutatják, a physx-nél pedig hogy a gpu vagy a cpu számolja-e éppen, de ha valaki tudja pontosan majd cáfolja/megerősíti..
A biosban le tudod tiltani a magokat illetve magonként a HT-t is, ott tudod állítani, ez sokat hoz a konyhára, mivel a vantage max 16 magot kezel..
Igen, minden ami a pcie sineket eszi az korlátozhatja a vga-ra kiosztható lane-ek számát is, szerintem nincs nagy különbséga 8 és a 16 között, de ha kiveszed az egyik ssd-t, akkor már lehet hogy be tud lépni 16x-os módba. főleg ha a prociba közvetlenül bekötöttet veszed ki, már ha ott van..

A PCIE4.0 csak 11x seriás procival jöhet elő, intel a 10-esen nem engedélyezte ezt a fícsört..
Mostanság az intel nem a jobb pontvadászós proci sajnos..

Régebbi bencheknél jól megfigyelhető, hogy az újabb vga-k tudása nem érvényesül, ezért is adnak ki mindig új benchmarkokat, sokkal inkább a procierő fog dominálni, ezért is lehet pl vantage-ben. hogy a 3080 kb 2080ti szintjén van, hasonló konfigban, de majd ha belövöd a 16 szálat akkor nyilván elhúzol..

-
helkis
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
köszi!

érdekes, mert kb pont ugyanannyi a gpu score..

node:
a gt1 az inkább már cpu teszt és az amd-s kártyával jobban ment (sőt a cpu score is jóval több, indokolatlanul), tehát az lesz, amit írtál is, hogy itt valami handshake van mert egy ívásúak a hw-ek
a gt2 pedig az nvidián ment jobban és itt nincs tess opti sem.. szóval mégis a 3090 lesz az erősebb, a többi az csak "varázslat"
szvsz..az nv is ígért valami gyorsítást 30xx-re intelhez, az működik már?
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
hja.. ez van, az nagyon jóféle akkor..
az első 5960x-em valóban jobb volt, az 4900 körül ment, de ehhez meg kedvezményesen jutottam hozzá..
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
nem akarom szétküldeni, ez nem sponzor cpu..
-
helkis
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
találtam itthon még 4db 2900XT-t.. is..
sajna ebből csak 1db jó.. 
pedig nagy álmom, hogy egy ilyen quadCF-et összedobjak, bár most kevés slotom is lenne hozzá295-ből van itthon 2db, azok leglább jók..

ja meg 9800gx2-ből is van 2db, mindegyik felvizezve..most faragom az xp-t a gépre..
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Mint a régi szép időkben 580-al?

De akkor küldj nekem is egy 6600-ot tudó 10900k-t..
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
szia! épp 2hét szabin vagyok, gondoltam rendet rakok a pincében, nemrég vettem 2 újszerű 88gtx-et ismerőstől, a terv az volt, hogy azokat letesztelem léggel, ez meg is lett, de emlékeztem, hogy van még egy valahol, hátha össze tudok rakni egy 3way sli-t, keresgéltem, és találtam még itthon 4db-ot..
az egyik nem működik, a többi ok, azokból az egyik egy heatkiller x2 8800 blokkal volt szerelve, az van a képen..
utánajártam hogy lehet egy vmodot összedobni rá, sajnos már alig van kép bármilyen fórumban, de azért összejött..ja +ban találtam még egy ugyanilyen blokkot is..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
később lesz!

-
helkis
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Jó az összehasonlítós teszt, mégismétled majd firestrike-al is?
-
helkis
veterán
válasz
jones965
üzenetére
oc-s igen, ez csak hasraütős setup, forceban uncore-al 3660-ig jutottam 125strap-el ramokkal 2750-ig, itt belőttem 4000-re, ramokat 3200-re, és hajrá.. 100as strap-el: pöcc-röff..

finomhangolás lesz még, csak előbb szokjanak össze a cuccok..
vagy ahogy ffodi mondaná: ismerkedős eredmény..
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
szép eredmény, grat!

sajna az enyém már majdnem 2éves, azóta sem jöttek össze úgy a hardware-ek, hogy lehessen ütni vele..
-
helkis
veterán
válasz
rambustibi
üzenetére
nagyon visszafogja a kártyát a proci ebben a tesztben...

a hiba pedig: az idő-mérési-adatokat nem tudta olvasni/értelmezni a program (SystemInfo was disabled or your SystemInfo was older than 4.19, so there is no data about the RTC clocks in the result file.)..
tehát érdemes felrakni a legfrissebb system info-t: [link]
ill. ne kapcsold ki a teszt előtt..
ha utána is csinálja, akkor vegyél lejjebb a proci tuningból..
szerk: ha szeretnéd, hogy végig kijelezze normálisan a cpu-z az órajeleket, akkor érdemes az energiagazdálkodást teljesítmény centrikusra rakni..

-
helkis
veterán
válasz
jones965
üzenetére
szvsz az is nagy dolog, hogy itthon kaptunk/tál egy tesztporcit+lapot+ramot a teszthez, sokan örülnének egy ilyen lehetőségnek is, sajna kis ország kis foci.. (illetve amíg nyugaton 5x10x-ese az átlagbér, addig a saját zsebből való szponzorkodásnak is bőven megvannak a korlátai)
máshol komplett részleg van arra, hogy a tuning által népszerűsítsék a márkát, fizetéssel, korlátlan hardverválasztási lehetőséggel, nitró és egyéb hozzávalókkal.. az már egy másik dimenzió..mindezek ellenére, a kis csapatunk igenis helyt áll világviszonylatban minden téren!

-
helkis
veterán
miért gond ez.. így is odavert pár 6ghz fölötti 4960x-nek..

ha jól látom mindegyik eredmény WR a maga kategjében! grat!

-
helkis
veterán
válasz
synthattik
üzenetére
a gpuz "graphics card" füle kellene, opcióként a mostani.. utána már jó lesz..

szépen megy a kis 2700k, grat!
-
helkis
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
várjuk a pontokat..
(khmm mármint a legjobbat!
) -
helkis
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
-
helkis
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
kapcsold át cpu-ra a physx-et próbának..
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
szép bemutatkozás! grat!
jöhetnek a nagyobb falatok! 
-
helkis
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
nem feltétlenül a programablak kell, hanem a részeredményeket kéne láthatóvá tenni.. akár egy chromeablakban is ok.. (+ a többi természetesen..)
-
helkis
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
kérlek nézz meg egy-két már a listán lévő képet, ahhoz hasonló elrendezést adatokat kell feltüntetned neked is a screenshooton, +leírás, ha ez nem elég: [link]
-
helkis
veterán
válasz
04ahgy
üzenetére
hmm.. asszem akkor még giga lapom volt, amikor ezt kezdtem el használni: G1 sniper3, (volt a saját skinje is, meg ez is) aztán mikor jött a rampage, nem raktam új rendszert, maradt ez, frissítéskor pedig már meg is szoktam hogy ezt szedem le, lévén hogy overclockingben utazok, amihez jól megy a nagy OC-logo..

+most mintha derengene, hogy egyszer felraktam a rog-ost, de annyira lassan indult el, sokszor hibázott is induásnál, hogy maradt ez, de köszi hogy szóltál..
-
helkis
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
a szabály a proci mindenkori adatlapjából ered: [link]
itt az áll hogy 3ghz a proci, (nyilván ez minden procinál más) neked nem a szorzót kell piszlálnod, hanem a turbo-t kikapcsolni!
itt van az is hogy milyen ramokat támogat hivatalosan, 1333/1600, tehát 1600-ot tudod futtatni az is alap.
ha 1866-os ramod van, az alapesethet képest már tuningnak minősül, de pl egy ivy-e -nél még az is gyári alap.. -
helkis
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
a mostani prociknál, alapban benne van a turbo funkció, ami gyakorlatilag egy gyári tuning..
itt az alapon az van értve, hogy nincs menet közbeni állítgatás (különben mindenkinél ugyanaz más eredményt hozhatna), sem hardware-es sem softare-es, ha fixen a legnagyobb szorzóval menne mindig, akkor az is jó lenne (főleg ha az lenne a neve, ahogy pl egy OC-s vga is alapon van, de többel megy mint a stock kártyák)ugyanide kell a tuningos eredményeket is berakni, csak ami nem alap, az tuning..
-
helkis
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
ok, de ha már vetted a fáradtságot, akkor célszerű lenne egy összehasonlítható eredményt felrakni ha csak a topicba is megy, én jelenleg egy 660ti-vel "játszok", a gpu-pontszám hasonló mint a tiéd, de a physx-GPU-n futtatás miatt, nem lehet összemérni a két konfigot..
szóval két klikkelés és megint 10perc az életedből, hogy mindenkinek jó legyen! köszi!
-
helkis
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
physx-et tedd cpu-ra mert így nem listaképes, vagy frissíts vantage verziót..
+kell még egy cpu-z a memoria füllel nyitva..
-
helkis
veterán
válasz
Szinyák
üzenetére
az alaplapon a memóriavezélő nem fog tönkremenni, mivel az a prociban van, ahhoz hogy az tönkremenjen sokkal több fesz, ill sokkal magasabb hőfok kellene.. 90+ tartósan.. nálam 1.25v szokott lenni a VTT és 1.65v ramok fesze, sosem volt még gondom vele!
most hogy ilyen jól megy, kellene kezdeni csökkenteni az időzítéseket..
bár ettől elég hamar be tud halni a win, szóval csak óvatosan, egy 10-11-10-30-at CR1-et megpróbálhatnál.. 
-
helkis
veterán
-
helkis
veterán
válasz
Szinyák
üzenetére
admi kéne egy kis feszt a VCCIO/VTT-nek, pl 1.15-1.25v! ramfesz mehet így 1.65v-ra..
próbáld eltolni 10-11-10-30-re a beállítást, magyarul az írást vedd csak lassabbra..pontosan milyenek a ramjaid?
bár ahogy nézem geil evo corsa ramjaid vannak, (nálam is voltak 2400-es példányok, aminek a VTT-igénye 1.4v volt!
) -
helkis
veterán
válasz
jones965
üzenetére
Grat!

próbáld meg a ramokat finomhangolni, nagyokat tud dobni a cpu-scoorban, pl az írást tartsd cl9-en, a tras-t is 25 körül, esetleg egy szorzóval kisebben a ramsebességgel, elvileg akkor is jobbnak kell lennie..

valamint a memtweekit-el tudsz még menet közben is válzotatni az efficiency-n.. használd ki!
-
helkis
veterán
válasz
jones965
üzenetére
köszi srácok!

az F1-es hasonlat nem jó, én nem azt mondom, hogy az autót nem lehet feljeszteni/tuningolni (pont ez a cél), hanem, hogy valakinek rövidebb a pálya!
a hardveres dolog is addig rendben van nálam, amíg az egész bench-re nézve állandó a jelenléte..
én már csak ilyen oldschool 3dmarkiller vagyok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ahogy 3dmark01-ben sem szerettem sose 1-esével futtatni semmit.. lehet meg lehet csinálni, de a default-bench-építésekor nem ez volt a fő célja a készítőnek, max benne maradt egy ilyen lehetőség, de ezt kihasználni olyan mintha pl.: valaki az análra gerjed, de idővel már pasikon is gyakorolná!

meg lehet tenni, de nekem nincs gyomrom hozzá...
-
helkis
veterán
válasz
jones965
üzenetére
a ph-n tuti, de ha pl nem mondja meg valaki hogy így tesztelt, akkor hogy lehetne ezt kiszűrni? sehogy.. szerencsére ilyen OC-kütyü csak pár k.drága alaplapoz van, ezért itthon nem terjed el valszeg..
boton meg nem is értem miért vannak egyáltalán szabályok, úgyis mindenki szarik rá, pár durva esettől eltekintve, mindenki csal, akár soft akár hard módon..
a csalás alatt itt a program eredeti céljának megszentségtelenítését értem, ami még arról szólt, hogy ugyanazt a programot kell lefuttatni (hogy összemérhetők legyenek a konfigok teljesítménye, tudása), ez sok esetben itt már nem teljesül, akkor miről beszélünk?
ahhoz hogy ehhez hardveres segítséget is csinálnak már az külön hab a tortán..sajna valszeg más hobbi után fogok nézni, mivel a játékszabályok kezdenek olyanná válni mint a politika.
a mostani kártyáimmal még letolom amit lehet, aztán mennek eladásra.. jó volt itt, kicsit a nagyokkal együtt "lógni", de fairplay nélkül nincs értelme számomra ennek az egésznek, köszönet mindenkinek, aki támogatott..
-
helkis
veterán
válasz
jones965
üzenetére
részemről mehet ez a megoldás
, csak akkor a toplistás feltételeket kell bővíteni, hogy egyértelmű legyen a halmaz a felkerüléshez! 
+ akkor itt kérném meg Joshuát/M.A.X.-ot, hogy a feltételeket a lisátán a bal alsó sarokból egy jobban látható helyre kéne átrakni, pl az eredmények fölé egy piros szalagban, mert a chrome pont ott mutatja a linkeket amint egy fölé viszem az egeret..
ergo nem lehet észrevenni, hogy ott van..
Új hozzászólás Aktív témák
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vantage@Bronz

szvsz..

ahhoz hogy ehhez hardveres segítséget is csinálnak már az külön hab a tortán..