- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
A mai nap kicsit átláttam, miért is "kell" mindent külön body-ba menteni! Mert, ha én innen megnyitom az egyiket, Jürgen münchenből a másikat, Jean Párizsból a harmadikat (stb.) szimultán tudunk dolgozni, ugyanazon a terméken (DE ! Ugyanazon az alkatrészen nem! ) Vagy is bizonyos szempontból jó, sok szempontból nagyon elavult!
Az biztos, hogy komplexnek kell lenni a munkadarabnak, ha az ember előnyt akar kovácsolni, mert eddig a Creo, Solid Edge, de még az e-Plan is sokkal kellemesebb. (Nem, nem csak az ergonómiára gondolok, hanem a befektetett energia/végtermék kombinációjára.)Viszont, még csak most tanulom, így hagyok időt megutálni...
Legközelebb, remélem konkrétabb dolgokat is példákkal, le tudok írni... Eleddig kevés történt. -
Második etap: Elkezdődött a valódi CATIA v5 kurzus. Csak a program alapbeállításával a nyolc és fél órából ötöt elb*sztunk. Rengeteg paraméter van benne, amik hasznosak is lehetnek, de ki-, be- vagy átkapcsolni kell, szinte folyamatosan.
A maradék kis időben egy tök egyszerű téglatestet kivágással és egy lyukkal kellett (volna) megrajzolni. Ekkor jöttem rá, hogy mennyire távol áll az ergonómikustól.
(Köpködés következik)
Kezdjük az alapvető dolgokkal:
Mozgatás - középső egérgomb;
zoomolás - középső egérgomb nyomva tart, majd a bal, vagy jobb egérgombot egyszer klikkelve föl, le mozgatva (az egeret) nagyít-kicsinyít, (Tehát NEM nyomva tartva!)
Forgatás - középső gomb nyomva tart, majd vagy bal, vagy jobb gombot szintén nyomva tartani, és az egeret cibálni.Fasza, majd megszokom... Jött a döbbenés, nem dolgozunk egy "bodyba". Minden nyavajás mozdulatot külön, külön bodyba kell elmenteni. Megvan az alaptest? Body1, mentés. Kivágás? Body2, mentés. Furat? Body3, mentés. Kurvára fontos menteni, mert visszalépni csak 10x lehet. Ha nincs mentés, baszhatja az ember!
Na de menteni is... ehh... a legbonyolultabb lépések következnek!
Tilos a SAVE, tilos a SAVE As... !
Csak és kizárólag a SAVE Management-tel szabad menteni! Amivel megint előugrik egy idegesítő menü, (Ezekről később.) ahol az ember fél órát bóklászik, beállítgat, kalibrál, minden, mi szem-szájnak ingere.Végre leállíthatom!
Ja igen a Menük. Bárhová kattint az ember, és bármit is akar csainálni (de tényleg! Bármit.) Mindig felugrik egy menü, ahol a "vegyél levegőt, most fújd ki" tök alap dolgokat meg kell adni. Mindig.
Elhiszem, hogy ez egy professzionális szoftver (volt 20 éve), de ehez képest az általam köpködött Creo, egy ergonómikus fotel. (Ez meg egy hokedli tűpárnákkal és sünnel.)
_________ folyt. köv. -
Sziasztok!
Létezik, nem létezik a topic, azért még is megpróbálom:
Idén augusztusban kezdtem egy CATIA V5 kurzust. A lehetőségeimhez mérten megosztom a tapasztalatokat / tanultakat, hátha a következő években valakinek segítségére lesz!
Első etap: Még csak az elméleti részt vesszük. Kézi (papír-ceruza) műszaki rajzolás.
Háromnézeti (Síknegyedes és Harmadik nézeti síknegyedes) vetítési módok -EU vs USA, Ide kapcsolódó ISO szabványok, valamint a 3D Axonometrikus ábrázolások rajzolása! Kabinett, Izometrikus és Dimetrikus-vetítések. -
rion85
csendes tag
Sziasztok!
Eléggé szótlan a topic, de egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik az a CATIA verzió a V5-ből ami ha online van a gép, nem telefonál haza mint azt teszik az újabb verziók?
Kellene gyakorolnom egy kicsit, aztán próbaverzió híjján ez lehetetlen kb...
Előre is köszi ha válaszoltok
-
Hali
Azt nem tudja valaki, hogy furatot tartalmazó keresztmetszetre, hogyan lehet másodrendű nyomatékokat számolni?
Próbáltam a 2D Inertia paranccsal, de ott nem tudom egyben kijelölni a keresztmetszetet ugye a furat miatt. -
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok,
magyar fórumot nem igazán találni CATIA-hoz, így gondoltam nyitok neki egy új témát, hátha beindul.
Egyszerü vagy bonyolult kérdésekkel, beállításokkal, makróprogramozással vagy bármi egyébbel kapcsolatban nyugodtan írjatok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Netfone
- Drága lesz a terméktámogatáson túl használni Windows 10-et
- Óvodások homokozója
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest