- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Mondd nekik hogy 3 csatis Molex csatit kérsz, apa anya kivitelben. A szegedi RET-ben egyből tudta a faszi mit akarok.
-
LukE
veterán
3 pin venti tapcsti kell? Mert en igy kertem Mikornikaban, es a holgy egybol elem rakta a kivant mennyiseget, szoval nem olyan elvetemult otlet. Lomex arlistajaban is van valami 3pin tapcsat.
Egyebkent legrosszabb esetben veszel 1 tuskesort, es beforrasztod egy (proba) nyakba, es arra dugod ra a ket legkeverot.
Egyebkent minek akarod osszekotni a ket RPM drotot? Nezed az egyiket, a masik meg log a levegoben, es mindenki boldog. -
clayman
aktív tag
- up -
-
clayman
aktív tag
üdv na eljutottam oda hogy megcsinálnám de sehol sem kapok olyan 3 eres 2 'sines' venti csatlakozót. valaki nem tudja esetleg honnan tudnék szerezni!?... ha kábellel együtt az se baj... plz, nagyon fontos lenne.
előre is thx! -
clayman
aktív tag
menetközben kihúzhatok egy ventit?
-
And
veterán
Hi! Nem tudom mit szól a két hall-jelfeldolgozó elektronika végén a tranzisztor, ha a munkaellenállásuk párhuzamosan kapcsolódik. Lehet hogy semmi bajuk nem lesz, mert azért ott nagy áramok nincsenek. De az impulzussorozat szvsz. nem lesz korrekt. Ha csak az a bizonyos ''egy ponton rövidrezárja'' (vagyis nagyon rövid időre) igaz lenne, akkor talán előfordulhatna, hogy a két venti fordulatszámának összegét kapnád megjelenítéskor. Csakhogy tudomásom szerint a dolog nem egészen így működik. Az a jel egy venti esetén egy 50%-os kitöltési tényezőjű - teljesen szimmetrikus - négyszögjel, ami ráadásul 2 pulzus/fordulat ütemű, de ez utóbbi nem lenne gond, hiszen ezzel számol a feldolgozó elektronika. Ha viszont a két kapcsolótranzisztor kimenőjelét párhuzamosan kötöd, azzal lehet, hogy csak annyit érsz el, hogy a két tranzisztor vezérlőjelének logikai OR/NOR-kapcsolatát valósítod meg. Ez pedig az impulzusszámra, azaz a kijelzett fordulatszámra nincs túl jó hatással. (Ha mindenképpen ki szeretnéd próbálni, szerintem két régi/ócska/olcsó ventivel tedd :D)
-
clayman
aktív tag
figy nem vagyok sik hülye elektronikábol. direkt mind2-t be akarom kötni hogy lássam hogy pörögnek. épp ezért kérdeztem meg
amit kérdeztem az az hogy a fordulatszámmérő eredményeit hogy dolgozza fel az alaplap... mivel tudtommal úgy működik hogy a GND-t (ha jól emléxem) meg az diagnosztikai vezetéket minden fordulatnál egy ponton rövidrezárja. nos kérdés hogy ha mind2-t rákötöm mi történik?
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
A fordulatszám egyszerű, elég az egyiket bekötni, a másik épp annyit pörög. :) (A kép alapján legalábbis 2 azonos ventiről van szó. Egyébként egyszerűen annyit kell tenni, hogy a piros dróthoz egy pirosat (illetve ha maxon akarod őket járatni akkor sárgát), a feketéhez egy feketét, mindegy hogyan/honnan.
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
háát:DDD
ha jól tom 2db egysorma SB-d van nem?
akkor ha elméletileg veszel egy 3pines cucot ami az alaplapra megy (minden ventinek ilyen végevan) és veszel 2db olyan 3opines cuccot ami az alaplapon van (ebbedugd be a ventit)
aztán ezt a 3db cucot öszekötöd ugy hogy
az alaplap ''felé '' ájon az 1ik vége amiböl ''kimegy'' a másik 2 és készis vagy:DDD remélem érted amit mondok
a fordszámot nem összeadja kivonja:DDD (minden amrad ugy ahogy volt ) -
clayman
aktív tag
Üdv!
Van a vinyóm előtt két venti, ezeknek a kábele nem ér el az alaplapig igy meg is kéne azokat hosszabbítani illetve hogy ne foglaljon olyan sok FAN csatlakozót össze is akartam őket kötni.
Mivel az 5 év garit nem akarom elveszteni nem vághatom le a vezetéket, így egy kis plusz egységet kell összeforrasztanom. Simán párhuzamosan kapcsolni nem is lenne olyan nagy nehézség, a kérdés a fordulatszámmérésnél vetődik fel hogy azt ha párhuzamosan kapcsolom akkor jó lesz e? Számításaim alapján igy a 2 venti fordulatszámának összegét kapnám. Jól gondolkodom!?
előre is kösz,
clayman
Aktív témák
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló