Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sickoface
tag
sziasztok,
éppen most regisztráltam be a fórumra, igaz régebb óta olvasom, de úgy érzem muszáj leírnom a tapasztalataimat. annyi a történet, hogy a régi 2.1-es hangrendszerem megadta magát és muszáj volt valami újat vennem. ezután szerencsére megtaláltam ezt a részleget tele hasznos információval és rájöttem, hogy nem fogok 10 ezerből kijönni. lényeg, hogy vettem egy edifier r1900tii típusú hangfalszettet. igaz nincs sok tapasztalatom sztereó rendszerekkel és világéletemben úgy gondoltam, hogy a basszus a lényeg, a többi le van szarva. még nem járattam be és alaplapi hangkártyával hajtom mindenféle zenei stílussal. amit eddig elmondhatok, hogy ez a hangfalszett minden egyes forintot megért számomra. kiegyensúlyozott, alacsony hangerőn is feléled rajta a zene. egyszóval nagyon meg vagyok elégedve. brummogós agyzúzó basszus van-e? nincs, helyette van egy olyan lágy, de közben erőteljes basszusa ami gyakorlatilag már alapállásban szépen beépül bármilyen stílusú zeneszámba. miután bejárattam valószínűleg beruházok egy jobb hangkártyára.
nektek pedig köszönöm az értékes hozzászólásaitokat!
[ Szerkesztve ]
-
sickoface
tag
sziasztok!
Edifier R1900TII típusú hangfalszettet használok és nagyon megvagyok vele elégedve, de hangkártya vásárlásán gondolkodom, mert integráltról hajtom. Ahogy néztem a külsők jóval drágábbak, de tetszik, hogy mobilisabb mint a beépített.
a dilemma, hogy van egy ps3-am és úgy hallottam, hogy jó lejátszónak számít. kipróbáltam, hogy a hangfal egyik bemeneti csatlakozójára (RCA) rákötöttem a pc-t, a másikra pedig a ps3-at a saját komponens kábelével. a konzolon semmit nem állítottam a hangbeállításokon. ezután felváltva lejátszottam ugyanazt a számot (320 kbps mp3). összességében nem hallottam szinte semmi különbséget. most vagy a fülem rossz ennyire vagy a ps3 és a beállításai, mert az integrált kártyánál biztos sokkal jobban kellene szólnia. fontos lenne tudnom, hogy mi a probléma, mert ha megoldható akkor nem kellene költenem.
az a kérdésem, hogy érdemes-e ezzel bajlódni vagy egy hangkártya egyszerűbb és legfőképpen minőségibb választás lenne.
előre is köszönöm a segítségeteket!
-
sickoface
tag
hangfal hátsó reflexnyílásának betömése mennyire káros a rendszerre nézve? sajnos nálam az asztal rá van tólva a falra és azon helyezkednek el a hangfalak ráadásul az egyik még a sarokban is van. olyan 30 cmre tudom őket előrébb hozni, de nem sok javulást hallok. elnyújtot, összemosott, kopogós a basszus. visszavettem minimumra a potméteren meg szoftveresen is, de semmi. kipróbáltam másik szobában középen és brutálisan jól szól. mintha egy másik rendszert hallgatnék. ezt a hangzást szeretném elérni az eredeti helyén is. mi lenne a legjobb megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
sickoface
tag
válasz Agyzuzo #19657 üzenetére
nekem Samsung van, azon sincs csak input.
megnéztem ezen az lg-n is csak optikai és fejhallgató kimenet van. bár én sem értem, hogy a sok szar csatlakozó mellé miért nem fér el. smarttv... a scart kétirányú, arra vmi kompozit átalakító vagy az úgy nem működik?
[ Szerkesztve ]
-
sickoface
tag
válasz dartmol2 #19988 üzenetére
azért nehezebb, mert nem szemétből van összerakva. a gyári értékeket felesleges nézni, mert egyrészt kamu másrészt nem mond semmit a hangzásáról. olcsó 2.1, egy műanyag szar. ha jól láttam olyan 20k körül van, ennyiért vehetsz sokkal jobb sztereó hangfalat. basszussal nem hiszem, hogy lesz bajod, mert ahogy írtad ha feltekerted egy adott érték fölé, akkor torzított. torzítás mentesen ennyi basszust ezek a sztereó hangfalak is kipréselnek magukból. én az ajánlott genius vagy modecomok közül választanék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest