2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Keménység és két apró történet

    Előzmény.
    Ha egy gyerek először esik el, nem sír, csak ha nagyon megütötte magát. Körülnéz, ha nincs reakció, feltápászkodik. Bezzeg, ha látja a felnőttek arcán, főleg apuén és anyuén a megrettenést, ráadásul babusgatva felkapják, bömbölni kezd. Innen kezdve minden esésnél visítva ordít.

    A lányomat keményen neveltem. Ha dedós korában elesett, nem kaptam fel, hanem azt mondtam, hogy hoppá, ezzel letudva a sajnálatot, aztán felsegítettem. Persze a szívem vérzett érte, de ezt nem hoztam a tudomására. Bevált a módszer, nem lett nyafis, ha elesett, ő (is) mondta, hogy hoppá, aztán feltápászkodott. Nem volt sírás, nem sajnáltatta magát.

    Első történet.
    Lány létére focizott, fára mászott, bár nem kezdett verekedést, nem ijedt meg, ha sor került rá.
    Egyszer úgy jött haza a suliból, hogy jaj, meg juj. Elmondta, hogy focizott, nagyot esett, lehorzsolta az oldalát. Na, volt itthon Reseptyl-Urea, géz is, csak ragtapasz nem. Sebaj, van szigetelőszalag, kék is, zöld is. Marikám lefürdette a kiscsajt, aztán ott állt előttem pucéran, hogy kezelésbe tudjam venni. (7-8 éves lehetett, egyébként is a saját lányom még ma is semleges nem számomra.) Mikor végeztünk, a fél oldala fehér alapon kék, meg zöld "X"-ekkel volt tarkítva.
    Egyike volt azon eseményeknek, amikor jót nevettünk.

    Folytatás...

    Vakegérke 4 éve 72

  • Egérkés mese

    - Úgy fázik a talpam. - Mondta egy kisegér, és ugrándozni kezdett.

    Hallotta is, látta is az eseményt egy cica, és vigyorogva úgy döntött, hogy a mai vacsorája a kisegér lesz.
    Ugrott egy nagyot, de addigra a kisegér már tovább ugrándozott. Nagyon mérges lett a cica, és bizony kajakra vette a dolgot.
    Némi ugrándozás után belátta, hogy az éhségtől szédelegve nem tudja megfogni az egeret. Lehuppant a cica a fenekére, és keservesen sírni kezdett, miközben a gyomra hatalmasakat korgott.

    A kisegér le se tojta volna a cicát, de meghallotta az éhség hangját, és nagyon megsajnálta. Tudta, hogy mit jelent éhezni, így a cica elé ugrándozott, és megszólította.
    - Te cica, meg akartál engem enni, de én nem haragszom. Segítek neked, tudok egy jó kis raktárt, ahol mindenféle kaja van.
    - Az jó! - Mondta a cica. - Vigyél oda, kérlek, már nagyon éhes vagyok.
    - Vinnélek, de csak ugrálva tudok menni, mert fázik a talpacskám.
    - Az is gond, öcskös? - Mondta a cica, és mancsát a földre tette, hogy a kisegér bele tudjon huppanni.

    A cica úgy ment, mint egy pincér. Mancsában csücsült a kisegér, de nem mint kaja, hanem mint útmutató szövetséges. Elérkeztek a raktárhoz, amelyben volt minden finomság. Szalonna, kolbász, tejcsike, tejföl, sajt, vaj, husi, meg amit egy kisegér, vagy cica csak megkívánhat.

    Dudára zabálták magukat, és a tejfölös kolbász nevében örök barátságot fogadtak.

    Vakegérke 4 éve 13

  • Aszparanta

    Hatalmas szalmakazal alja laza. Alatta akár hatvan madár lakhat. Barbara látja, s arra tart. Markát tartja, madarat akar.
    Barnabás látja Barbarát, s kacag.
    Barbara hallja, balra halad.
    - Hjaj, ha Barnabás szaladna, adnám magam. - Szavalja halkan, s lassabban talpal.
    Látja ám Barnabás, s bátran magára talál. Szalad, s hatalmas hanggal szavalja:
    - Akarlak, Barbara!
    Barbara már hanyatt, alázattal adja magát. Barnabás Barbara hajába kap, hátát kaparja, hasát, s mását nyalja. Barbara szája tátva, halk jajszavakat hallat.

    Rá százhatvan napra pap adja áldását a házasságra, baba van Barbara hasában. Ma Barbara már nagymama, Barnabás nagypapa.

    Vakegérke 4 éve 10

  • Csak úgy, egy kis esti mese

    Volt egy nő a cégnél, az volt a dolga, hogy egy kart húzgálva ellenőrizze a legyártott termékeket. Berakta őket a sablonba, meghúzta a kart és a szerkentyű ellenőrizte, hogy ellenáll-e a nyomásnak a munkadarab.
    Nem szép, asztmás, mégis vonzó nő volt. Nem a külső, a belső értékei szépek.
    Tudtam magamnak annyi időt varázsolni, hogy átjárhattam hozzá dumcsizni. No persze, felfigyelt rá a nagyérdemű, összeboronáltak minket.

    Egy másik nőnek - mivel egy irányba haladtunk, - felajánlottam könyökhajlatom és ő belém karolt. Így vonultunk végig a csarnokon, miközben a nászindulót dudorásztam, persze jó hangosan.
    Újabb összeborona, holott a férje jó cimbora volt és tudván tudta, hogy nem vagyok csábító.

    Jött egy szőke nő váltás melóba, én pedig felordítottam, hogy szeeervusz Zsuzsikaaa! Szervusz drágám, mondta és mosolyogva ment tovább.
    Borona, de össze, úgy ám!

    Én lettem a ****** Don Juan-ja.

    Sajnos komolyra fordultak az események.
    Szóltak a górék, hogy nem lesz így jó. Nem kupleráj a cég, fogjam vissza magam.
    Röviden elmondtam a véleményem, elfogadták. De ugye a látszat, meg így, meg úgy...

    Folytatás...

    Vakegérke 4 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.