2022. október 1., szombat

Gyorskeresés

Sírjunk csak, van miért

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ezen blogbejegyzés késztetett rá, hogy mondjak valamit. Mondok, mert muszáj. Nem politika, emberi tényezők dominálnak.

Két röpke video:
Irak, és Afganisztán.

Boldog örömmel ugrik apja nyakába a kisgyermek. Sír, az öröm könnyei áztatják apja mundérját. Az apa sem közömbös, hiszen újra átölelheti gyermekét, vége a külhoni szolgálatnak.
Ahamm...
Gondol-e közben az apa azokra a gyermekekre, akik már soha nem ölelhetik át apjukat?
Gondol-e közben az apa azokra a férfiakra, akik amerikai fegyverek által kerültek a túlvilágra?
Na jó, mindegyikre nem kell, de azokra gondol legalább, akiket ő ölt meg?

Ok, indok...
Az oroszok már rég kivonultak Afganisztánból. Ha most gonosz akarok lenni, akkor azt mondom, hogy okos enged. Tény, hogy ők legalább belátták, hogy nincs tovább, semmi értelme az öldöklésnek.
Az amcsik még huszárkodnak. Ugyan minek?
Komolyan gondolhatja bárki is, hogy egy törzsi szinten létező közösséget irányítani tud?
Egyébként is, mi jogon?

Irakba miért is mentek be az amcsi katonák? Ja, hogy vegyi fegyver, meg minden ilyen. Csakhogy nagyon gyorsan kiderült, hogy egy deka vegyi izé sincs Irak területén. Blamázs.
Mi a fenét keresnek még mindig ott? Nincs még elég áldozat?

Véleményem.
Küzdenek ezek a szerencsétlen yenkik, hiszen ezt követeli tőlük a haza.
Gyilkolj, ha kell, aztán mehetsz haza megölelni örömében síró gyermekedet.
Küzdenek, a legmodernebb technikákat felvonultatva ölik a helyi lakosságot.
Minek? Minek?!
Ki hatalmazta fel őket arra, hogy oktalanul szórják a halált idegen földön? Ki hatalmazta fel őket arra, hogy népeket tizedeljenek meg? Ki hatalmazta fel őket arra, hogy humanitárius álca alatt árvákat gyártsanak?

Apu hazajött. Véres a keze, nem baj. Ugrom a nyakába, mert az én apám, és szeretem, és büszke vagyok rá, mert megölte hazánk ellenségeit...

Sírjunk csak, van miért.

Hozzászólások

(#1) Kolondrum

Egyértelmű, hogy nem a vegyi izék miatt mentek be. Az csak egy ürügy volt.

Kicsit más: Azért is kéne sírni hogy a shanghai világkiállításon az ellátószemélyzet kivonult egy időre mert nem fizettek nekik már 2 hónapja. Baszki mennyire égő már ez? Jó ott is loptak mert tuti, de legalább KUSSBAN zavarjuk le fizessünk csak ne égessük már magunkat kint is, ráadásul nyilvánosan. Ez annyire jellemző ránk, annyira egy vesztes szar az egész ország. Már ott látszott amikor feldaraboltak minket. Mindent átjár a korrupció a lehúzás a kihasználás a kétszínűség. Az a baj hogy még te nem jutsz erre a sorsra addig nem léphetsz előre, mindig el leszel taposva.

[ Szerkesztve ]

RMX3301 - Suzuki Vitarához eladó néhány tartozék. Érdeklődni privátban

(#2) Gergő_


Gergő_
őstag

"Irakba miért is mentek be az amcsi katonák? Ja, hogy vegyi fegyver, meg minden ilyen. Csakhogy nagyon gyorsan kiderült, hogy egy deka vegyi izé sincs Irak területén. Blamázs.
Mi a fenét keresnek még mindig ott? Nincs még elég áldozat?"

Erre egyikük sem tud érdemben válaszolni.
Ha egy katona hal meg azt hőssé avatják még ha meggyilkolt 10 embert is(, ha nem hal meg de van mögötte 10 meggyilkolt ember, na akkor is szinte hősként kezelik), miközben a 10 ártatlan emberről nem emlékeznek meg soha.
Képzeljük el hogy egyszer csak itt osztanák a "békét", és mi lennénk a terroristák akiket el kéne pusztítani, mi pedig csak próbálnánk kiszorítani az idegeneket, akiket soha nem támadtunk meg.

@SymbianOS
Így is 3 milliárd forintot raktak el a pavilonra, miért kéne még tovább fizetni?

[ Szerkesztve ]

(#3) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

A Szakasz-ban van egy-két idézet, ami leírja ezt.... :U

[link]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B IX | 3D nyomtatás Bp és környéke -> bit.do/fliccprint |

(#4) Móci válasza Gergő_ (#2) üzenetére


Móci
addikt

"Képzeljük el hogy egyszer csak itt osztanák a "békét", és mi lennénk a terroristák akiket el kéne pusztítani, mi pedig csak próbálnánk kiszorítani az idegeneket, akiket soha nem támadtunk meg."

Én már ezt is el tudom képzelni...
A miértekre meg úgysem fogjuk megtudni az igazi választ, csak sejtéseink lesznek. Egy biztos, hogy ez nem volt helyes.

[ Szerkesztve ]

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#5) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Lyaly, gyerekek, maradlyunk az írásomnál. Lyó?

Idegen földön regulázni egy népet úgy, hogy bunkóval verjük a fejébe, gáppuskával lőjük a szívébe igazunkat, nem igazán hiszem, hogy tetszik Istennek. Ha az Urat ki is hagyjuk, marad az erkölcs.
Ki a fene hatalmazta fel a zsoldosokat arra, hogy sokezer kilométerre szülőhazájuktól fegyverrel tegyenek igazságot számukra idegen közegben?

Sírhat gyermekük örömében, hogy hazatért apa, de bizony sír az a gyermek is, akinek az apja már halott, hiszen megölte, meggyilkolta egy zsoldos, aki "hazáját védte" olyan helyen, ahol semmi keresni valója nem volt.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#6) mephi666


mephi666
veterán

most néztünk egy orosz filmet nemrég az afgán-orosz háborúról:

9th company

megtörtént eseményen alapul az egész... az oroszok is nagy mellénnyel mentek ki, de ők is menekülésre kényszerültek... az tetszett a filmben, hogy nem úgy állították be az egészet, mint az amerikai filmekben... szinte az összes amerikai film azt akarja sugallni, hogy: "a hős amerikai katonák kimennek és a sz@rszemét vietkong/afgánok/akárkik öldösik őket" :( másik oldala is van azért éremnek... ott van az az oldala, hogy azok az emberek a saját országukban élnek és odatolják vadidegenek a képüket mindenféle mondvacsinált okokkal és esetenként kihágások is történnek, amit ők már nem tűrnek... a nemzetközi médiában meg úgy van beállítva, hogy ők a szemétg*cik, mert "öngyilkosrobbantanak/orvlövészkednek/gonoszkodnak"

...nem is akarok mélyebben belemenni, mert csak felidegesít az egész

#5: hát igen, nem is beszélve a civil áldozatokról, megalázott/megerőszakolt nőkről és a többiről... mert azért ilyenek is vannak szép számmal 1-1 "háborúban"...

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7) bandiras2


bandiras2
senior tag

Irakba miért is mentek be az amcsi katonák? Olaj és víz. Főleg a víz. Irakban bőségesen van víz a környező területekhez képest. Ahogy a klíma alakul...
Afganisztánba miért mentek be? [Ezért]
És ez nem most derült ki, hanem csak most lett nyilvános.
Annak idején az Orosz geológusok is elvégezték a fúrásokat, csak azokkal az adatokkal a megfelelő embereken kívül senki sem törődött. Azokkal viszont a megfelelő emberek törődtekMár csak kellett egy [ürügy kellett]
http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Northwoods
magyarul:
http://dallas63.neobase.hu/content/tortenelem-ismetli-onmagat

[ Szerkesztve ]

A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Freedmann

(#8) keIdor válasza Vakegérke (#5) üzenetére


keIdor
titán

Nem ez volt az első ilyen és nem is az utolsó. Majd jön nemsokára Irán is...
"Hazáját védte", ja, valami ilyesmit mondtak a Don-kanyarnál is. Jópofa dolgok ezek, védjük a hazát 3.000km-el arrébb.:) Most az amcsik csinálják ezt 15.000km-el arrébb.
Ez egy ilyen világ sajnos.

szerb, magyar két jó barát, 4 méter magas drótkerítésen nézegetik egymást

(#9) Móci


Móci
addikt

Hazát védeni? Jó vicc ebben az esetben. Itt tisztán anyagi érdekek motiválnak.
És sajnos amíg bármit is fog számítani a pénz, nyersanyagok, addig lesznek ilyen 'háborúk'.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#10) ollie válasza Vakegérke (#5) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Idegen földön regulázni egy népet úgy, hogy bunkóval verjük a fejébe, gáppuskával lőjük a szívébe igazunkat, nem igazán hiszem, hogy tetszik Istennek. Ha az Urat ki is hagyjuk, marad az erkölcs.

Azt azért hozzátenném, hogy a terroristák is ugyanezt csinálják, sőt, sokkal rosszabbat, ugyanis direkt a civil áldozatok maximalizálására mennek rá.

Nagy divat szidni az amerikaiakat, de mi van Bin Laden és társaival? Simogassuk a buksijukat?

***

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.