Hirdetés

2020. február 20., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Audit

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Reszkess, audit lesz! Jönnek a németek, csehek, ezek-azok, és ellenőriznek mindent.

[ ÚJ TESZT ]

Reszkess, audit lesz!

Reszkess, audit lesz!
Jönnek a németek, csehek, ezek-azok, és ellenőriznek mindent. Minden előírás betartandó, patika tisztaság, lehajtott fejek, alázatosan görnyedt tartás megkívántatik.

Hirdetés

Nem értettem az első alkalommal sem, hogy ennek az egész cirkusznak mi értelme.
Ha eladó vagyok, érdekli a fenét, hogy mit kezdenek, hogy bánnak a vevők az áruval, ha kifizették. Ha vevő vagyok, érdekli a fenét, hogy a termék milyen körülmények közt készül, ha a minősége kifogástalan, és megéri megvenni.
Habár érthető a dolog, ha hihetünk a szóbeszédnek.
Jó kis kaják, tömött zseb az ára annak, hogy megmaradjon a termék a cég gyártói profiljában.
Már csak az a kérdés, hogy hova vinnék a cuccot gyártatni, ha olcsóbban és jobban senki nem csinálná meg...

Már írtam a bolondságról, a magaméról viszont még nem. Itt az ideje.

Akkor még nem voltam köszörűs, én is a meleget okádó gépek kiszolgálója voltam. A tevékenység egyszerű.
Megnyomjuk a gombot, kijön a Mariska, megnyomjuk a Mariskát, kijön a gomb, kezdhetjük elölről. Nem! Már megint bolond vagyok?
Szóval megnyomjuk a gombot, indul a gépezet. 200 atmoszférával zár a hidraulika, befröccsen a gumi, felveszi a formát, és megsül szépen. Teszi ezt általában 180 C°-on. Idővel, ami 2-3 perc, kinyit a szerkezet, függőlegesen eltávolodnak egymástól a szerszámlapok, lehet kiszedni a kész terméket. Van vagy 40 centi hézag a lapok közt jó esetben. Mélyre kell nyúlni, sok vulkanizálónak még a homloka is viseli a nyomát. Dupla cérnakesztyű elengedhetetlen, mint ahogy a karvédő, vagy hosszú ujjú ing is.
Hogy a köztes időben ne unatkozzon a melós, a fölösleges gumitörmeléket, úgynevezett sorját le kell cibálni a termékről.
Mire végez, minden kezdődik elölről.

Nos, épp azon örömben volt részem, hogy kicsit ráérősebb gépet kaptam. 3 és fél percig sütögette a "pecsenyéjét", viszont 200 C°-on. Zsizsi, mondaná anyuka, ha piciny gyermeke ólálkodna arrafelé.

Nem piciny gyermek, hanem egy sötét öltönyös úr, nem ólálkodott, hanem határozott léptekkel jött a géphez. Nem hozzám, akkor még nem...
Akkor szedtem ki a tűzforró szilikon terméket egy karton dobozba, letettem a munkapultra, kifúvattam sűrített levegővel a szerszámot, aztán megnyomtam a bűvös indító gombot: melózz!
Perdültem, hogy sorjázzak, erre mit látok? A sötét öltönyös úr, aki bizonyára sok iskolát elvégzett, épp visszadobja a dobozba az egyik terméket, és valami ilyesmit nyihog, hogy "sájsze".
Talán azt akarta kifejezni egy szóval, hogy nem gondolta volna, miszerint forró lehet a gépből frissen kiszedett füstölgő-gőzölgő cucc, és nem érti a jól látható feliratot a szerszámon, hogy "HOT PART!"

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.