2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Windows 10, többfelhasználós mód, de hogyan?

    Mivel a Windows 10 fórumban nem kapok választ, így gondoltam itt kérdezem meg, hátha valaki tud segíteni, volt már ilyennel dolga.

    Legutoljára többfelhasználós módot XP-n használtam és már ha jól számolom lassan 2 éve nem volt Windows gép a házba, így pl. a Windows 10-ről teljesen lemaradtam.
    A napokban aztán a sors úgy döntött, hogy összeboronál a Windows 10-el és annak ellenére, hogy maga a rendszer nagyon tetszik, van pár dolog, amit nem találok.

    Adott egy PC, amin az egyik az admin profil lenne és lenne egy vendég profil. A vendég profilt létre is hoztam, de a jogosultságokat nem igazán tudom megadni. Nem találom :(

    A jó öreg XP-n ez máshogy volt és gondolom meg is maradt a W10-ben, csak másképp hívják, vagy átcsoportosították, vagy a fene tudja, de nem találom.
    Annó úgy oldottam meg a vendég profilt, hogy a vendég amikor belépett, akkor volt neki a tálca, egy ikon a böngészőnek és a Start-ra kattintva csak a gép kikapcsolási lehetősége jött elő. Tehát nem tudott belemászni a sajátgépbe és végképp nem a rendszerbeállításokba.
    Ezt szeretném elérni Windows 10-en is...

    Kipróbáltam a tablet módot, ami majdnem jó, de ott is előjönnek az app-ok meg a rendszerbeállítások, vagy is a vendég el tudja érni.

    Megköszönném ha valaki elém tárná a megoldást.
    Ja igen, próbáltam ezt a „gyerek a gépnél” opciót is, de azzal sem vagyok előrébb.

    total90 8 éve 10

  • Internet mindenütt jelveszteség nélkül

    Gondolom sokan vagytok azzal a problémával, hogy a többszintes házban vagy lakásban a wi-fi jele nem elég erős és épp ott nem, ahol kellene.

    Én is így voltam ezzel, a mai napig.

    Adott egy ház, ahol a pincében jön be a fő vonal. Innét kellett volna elvezetni a földszintre, első emeletre és a padlástérbe a netet. Fúrás-faragás ki volt zárva, előbb kellett volna gondolkodni, de ez más téma...
    Először betettem a modemet a pincébe, ami viszont relatív mélyen van és a mennyezet annyira tele van fémmel, hogy a földszinten nem volt már jelem.
    Szerencsére 114365235698967 konnektor van a házba és akkor jött a TP-Link ezen megoldása:

    Ez egy jeltovábbító. Tehát észleli a jelet, majd továbbítja. Belőni pofon egyszerű, konnektorba be, böngészőt elindít, hálózati név és jelszó megadva. Ennyi.
    A probléma azzal van, hogy ahogy mindig továbbít a jel veszik, az viszont erősen. A 100 megás netem a padlástérben 1 mega körül kullogott.
    Hm...

    Folytatás...

    total90 8 éve 29

  • Németül tanulni Németországban

    Újabb kis irománnyal gyarapítanám a Németországba kivándorlással kapcsolatos bejegyzéseim.
    Eme írás ötlete (is) igazából onnét jött, hogy egyre több üzenetet kapok privátba azoktól, akik ki szeretnének, vagy már kivándoroltak ide.
    Sokszor kapom a kérdést, hogy miként vagy is inkább hol érdemes németül tanulni.

    Attól függően mennyire tanulsz könnyen nyelvet, ez az iromány szerény véleményem szerint segítség lehet.
    Én úgy jöttem ki, hogy a „Guten Tag”-on kívül nem tudtam semmit... ez volt négy és fél éve. Mostanra ha beszélek, akkor leginkább, ha egyáltalán szóba kerül, akkor onnét veszik észre, hogy nem német vagyok, mert van akcentusom. Ezen egyébként próbálok csiszolni, de elveszni soha nem fog.
    Írni rosszabbul írok, mint beszélek, de hivatalos, céges szövegeket is kell írnom és az utóbbi időben ritkán hallom vissza, hogy lett volna benne hiba. Szóval annak ellenére, hogy nem tartom magam jó nyelvérzékűnek, elég jól belejöttem.

    Na, de vágjunk bele... Először a „nem hivatalos” lehetőségek:

    - Szerintem nagyon fontos, hogy amint kijössz, akkor felejtsd el honnét jöttél. Telefon, laptop, PC, tablet és miegymás azonnal németre állítani. Ha nem is érted, belejössz, orientálódsz kicsit és menni fog. Úgy tanulsz meg szavakat, hogy észre sem veszed.

    Folytatás...

    total90 8 éve 16

  • Csomag kiszállítás, mert megérdemlem...

    Szóval, rendeltem pár dolgot a neten egy kisebb, mondhatni privát webshopból. Fel volt tüntetve, hogy DPD-vel küldik a csomagot.
    Mielőtt rányomtam volna a vásárlásra, felhívtam a céget és megkérdeztem, hogy nem-e lehetne DPD helyett DHL-el a csomagom kézbesíteni, mert a DPD-vel már annyiszor gondom volt, hogy ha csak velük oldható meg, akkor inkább nem veszek onnét semmit.
    A csaj mondja, hogy de, megoldható, de akkor a szállítás extra pénz. Nem gond, úgy utalok PayPallal. Így is történt... majd másnap jön a DPD-től egy e-mail, hogy a csomagom úton :U
    Felhívom a webshopot és ugyanaz a csaj veszi fel. Mondom csoki, tegnap dumáltunk, tudod... nem, ő nem emlékszik. OK, mondom sok a telefon, lehet nem emlékszik, elmesélem a sztorit.
    Nem, ilyen nem volt :((( Halllllóóóó, extra zsét utaltam a DHL-el való küldés miatt.
    Majd visszaküldi akkor és ezt úgy lazán mondja. Nem fogta fel, hogy nem azon van a hangsúly, hanem, hogy lehazuttol és ilyen kopjak már le hangnemben beszél velem. Slusszként még beböki, hogy már feladta, pénzt majd visszaautalja és ezen már nem lehet változtatni.
    El is hangzott egy jó magyaros mondás... még jó, hogy nem értette a kis drága :W

    Folytatás...

    total90 8 éve 41

  • Érkezőben az első motorom

    Már tavaly akartam egyet, de aztan nem jott össze... igaz akkor nem ezt, hanem egy nagyobbat, mert nekem az álom motor egy Yamaha R6 lenne. Amióta kint van a széria, azóta csöpögök az R szériára és abból is igazából az R6-ra.

    Mivel még nem volt előtte motornak nevezhető járművem, így némi beszélgetés után "régi motorosokkal" egy kisebb motorra esett a választásom. Olyan motor, amivel majd megtanulok motorozni.

    Az igazi lökést az adta még, hogy nem olyan régen hajtottam egy R1-et és habár állat érzés, még is éreztem, hogy a motor erősebb mint én ;]
    A napokban egy haver 125-ös Hondajat kipróbálva jutottam oda, hogy ez nekem megfelelő lenne. A motor viszont nem tetszik, de megtaláltam a motort, amit nekem teremtettek:

    2013-as modellt találtam jó áron, jövő héten megyek érte :C

    total90 8 éve 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.