2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Minimalista telefon lista

    Nokia 3410, 3510, Sony Ericsson T610, Nokia 6110, 3650, 3660, 6600, 6630, N70, Samsung D900, Nokia N73, Samsung S5230, Nokia 2100, Samsung Galaxy Mini, Nokia N97, Lumia 800, 900, 920, iPhone 4S, 5, 5S, 6, 6+.

    Örök emlék marad: Nokia 6630 :K
    Legjobb telefon: iPhone 5S

    total90 9 éve 16

  • Ilyen nincs, de még is van

    Amikor tudom, hogy iszom alkoholt, akkor már alapból nem is viszem magammal a jogsit, nem hajtok. Így történt ez most hétvégén is. Mivel München külvárosában lakom, így S-Bahn (vonat, villamos, vagy mire forditható) volt a járművem Münchenbe, de a lakástól az állomásig biciklivel mentem.

    A kellemes este után jövök vissza, a biciklim sehol :W Hogy rohadna le a keze, aki ellopta... Mindegy, keső este van, majd másnap jelentem.
    Másnap későn keltem és hívnak, hogy lenne rostélyozás, menjek... mondom előbb el kell mennem a rendőrségre a bicikli miatt.
    Á nem, hagyjam, majd hétfőn, nem oszt, nem szoroz a bejelentés. Mondom ja, igaz.

    Mivel az állomás kb. 2 km-re van és lusta fasz vagyok mostanában, így elkértem a bringát a szomszédtól. Irány a rostélyozás, kellemes este, hazaút és jött a pillanat: ilyen a rohadt életben nincs :W
    A szomszét biciklijét, amit kölcsönkértem, azt is ellopták :U

    Ott állok mint egy here és azon agyalok, hogy ilyen nincs, valaki tuti szivat. Pl. szomszéd, akié volt épp a bringa már kérte kölcsön az enyémet, amikor az övé rossz volt, tudja a zárszámot is...

    Le is megyek ma hozzá és mondom, hogy te engem most szivatsz, ugye? Néz, csak néz, nem vágja a szitut. Elmesélem neki és ő sem hitt a fülének.

    Folytatás...

    total90 9 éve 40

  • Kinek van igaza?

    Adott egy e-bayes üzlet, ahol mindkét fel több mint 100 üzleten van túl és mindkét fél 100% pozitív értékeléssel bír.

    Az eladó eladott valamit, de nem tett mindent a csomagba. A vevő ezt jelezte, majd az eladó ezt később simán egy levélben postázta, mert olyan kicsi és könnyű volt, hogy nem kellett csomagként küldeni.
    A levél nem érkezett meg a vevőhöz... a vevő nem mond igazat, vagy az eladó nem adta fel?

    Kinek adnátok igazat?

    Meg infó az ügyhöz, hogy közben a posta sztrájkolt, több helyen probléma volt a levelekkel, sokat visszaküldtek, majd újból kellett küldeni, de ez a csomag nem érkezett vissza az eladóhoz.
    Vajon a postán veszett el, vagy valaki hazudik?

    total90 9 éve 12

  • Minden jó ha a vége jó

    Haverokkal tervezgettük a nyaralást, de nem a tipikus napsütés, strand, egyebek nyaralást, hanem hegyi vándorlás, hegymászás, vadvizi evezés... ilyesmi.
    Először a környéken, vagy is a német Alpokban, esetleg Ausztria vagy Svájc volt nézegetve, majd képbe jött Svédország. Elég gyorsan kiderült, hogy oda fogunk menni. München Stokholm repülővel és onnét autót bérelve bele a természetbe.

    Kb. 2 óra autókázás után oda is értünk a lakhelyre. Egy lakópark volt, ahol több faház volt bérelhető. Mi is egy ilyet béreltünk. Kb. ez volt a legolcsóbb része az utazásnak, mert Svédország olyan rohadtul drága, hogy az Németországhoz, vagy is az itteni árakhoz képest is sok. Egy pohár sört adnak annyiért kb., amennyiért az Oktoberfesten egy korsót kapok :U

    Szóval folyt a nyaralás, durván jó volt, rengeteget fotóztam és egyik este elvoltunk bulizni. Visszaérve észrevettük, hogy bizony betörtek és kiraboltak bennünket :W

    Vélhetőleg amolyan gyors rablás lehetett, vagy valaki/valami megzavarta őket, mert kézenfekvő dolgokat nem vittek el. Pl. az én laptopom megmaradt, ellenben a fotós táskám elvitték. 2 gép, objektívek, vakuk... Haveroknak laptopok, telefonok, ékszerek... még a szennyest is elvitték :U

    Folytatás...

    total90 9 éve 7

  • DHL, te csodás...

    Alapjában véve elégedett vagyok/voltam a DHL szolgáltatásával, pedig sokan szidják. Az itteni futárszolgáltatók közül persze még mindig a legjobb, de olyan piti dolgokból képesek szemetet összehozni, hogy megáll az ész.

    Pár hónapja DHL-el jött az új laptopom. Akkor az az én hibám volt, hogy elírtam egy számot az irányítószámon, de ezt jelezve nem voltak képesek korrigálni. Meg kellett várni a 14 napot amíg a csomag nem tudott kiszállítva lenni, majd vissza a feladóhoz és azok kontaktálnak velem, majd újraküldik. Persze már a 3 nap után én mindkét felet értesítettem, de akkor is végig kellett várni az egész procedúrát.
    Nem volt lehetőség, hogy ha már itt van a raktárban, akkor csak kijavítják az irányítószámot és küldik :W

    Aztán most olyat hoztak össze, hogy komolyan kiakadtam :((

    Történt, hogy egy webshopból rendeltem ezt-azt. Másnap nem voltam itthon, de jött a DHL-es zetli, hogy az "x" helyen másnap 10-től elhozhatom a csomagom.
    Másnap meló után olyan délután 4 felé veretek elhozni a csomagom. Szokásos minden, igazolom magam, DHL-es papír, csomag keresés.... és a csomag nincs ott.
    Mondom he, ezt most, hogy van? Keresgélni a nőce és mondja, hogy ez ott nem lett átvéve, hívjam fel a DHL-t.

    Folytatás...

    total90 9 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.