2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A nevem UX31A, ASUS UX31A…

Az Asus egyik Zenbookjáról írnék néhány sort, amolyan bemutatófélét...

[ ÚJ TESZT ]

Miért is ez...

A történetem 2012 nyarán kezdődött, amikor is elég sok utazgatás (hol céges, hol privát) után eljutottam oda, hogy nekem szükségem lenne egy notebookra vagy netbookra.

A céges utakra elkísért a céges MacBook Air, privát utakra pedig a barátnőm netbookja (mert privát utakra nem vihetem a cégest…).
Az Air esetén az volt a gond, hogy Windowsos telefonom van, és ebből kifolyólag akadtak problémák. Utóbbi esetén viszont, mikor használni akartam, akkor barátnőm is használta, plusz az igen gyengécske hardver nem sok dolgot engedett meg.

Így hát elhatároztam, hogy keresek egy hordozható gépet, ami megfelel az igényeimnek, épp olyan, amilyennek én akarom.
A keresgélés során arra jutottam, hogy nekem a 15” már nagy, de a 11” kicsi, tehát a 13” körüli gépekre korlátozódott a választásom. Tovább csavarva a témát, olyan gépet akartam, ami legalább ****x900-as felbontású, legyen legalább 4 GB memóriája, és legyen benne SSD. Gyorsan eljutottam az ultrabookokhoz.
Az ultrabookookat böngészve viszont a vékonyság is gyorsan mérvadó lett.

2012 decemberére négy esélyes maradt: egy Samsung gép, a Lenovo Yoga sorozat egyik tagja, Mac Pro Retina, és ez az Asus UX31A. Lett volna még egy Sony Vaio is, de elbukott, mert csak 32 GB SSD+750 HDD-s kiépítésben választhattam. Kicsinek találtam az SSD-t, és nem akartam HDD-t sem.
Tovább szűkítve a kört a Samsung ultrabookja kiesett a garancia miatt, illetve mert a neten található tesztekben a melegedéssel problémáztak. Lenovo Yoga is elesett a válogatás során, mert használtam és nem éreztem azt, hogy ez kell nekem, sőt…

Maradt tehát a MacBook Pro Retina, és az Asus UX31A R4002H. Végül utóbbira esett a választásom, mert az OSX... És itt nem is kell tovább ragoznom. Alapból az lett volna a terv, hogy Windows kerül a gépre, de nem akartam mással bíbelődni, és összességében több érv szólt az Asus gépe mellett.

Keresgéltem tehát, hol kapható és mennyiért (kb. tisztában voltam az árával, de azért, mégis…). Karácsony tájékán akartam megvenni, erre december 23-án egyszer csak ott feküdt a fa alatt! :)
Szóval ezt kaptam a barátnőmtől karácsonyra, elmondása szerint már annyira ráfordultam a témára, hogy nem bírta tovább. :DDD

A mostani írással tehát ezt a gépet szeretném bemutatni, és itt a bemutatón van a hangsúly, ez nem egy teszt.
Aki tesztet akar olvasni erről a gépről, annak a Google adhat választ - én a személyes tapasztalatomat írom le.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.