2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • S8+

    20.04.17

    5 év iPhone után fura lesz, de úgy érzem jól döntöttem. Már csak 21-et kell aludni és meglátom :Y

    total90 7 éve 21

  • Könnyű, vasárnapi gyorskaja

    A tegnapi csirkés szendó készítésekor volt némi maradék és gondoltam, hogy ma ezt fogom felhasználni.

    A cél az volt, hogy valami könnyű, de gyorsan elkészíthető ételt készítsek és ez sikerült is. Kb. 30 perc alatt kész is volt minden.

    A hozzávalók 4 személy részére:

    A képen látszik minden, szóval annyira nem részletezném... egyedül a fehér tálban lévő cuccot érdemes megemlíteni, ő lenne a quinoa (mi is az a quinoa).
    Röviden, a quinoa olyasmi mint a rizs. A külseje roppanósabb (ha nem főzöd szét, tehát max. 15 perc) és valamivel intenzívebb az íze. Árban is kb. mint a rizs, egy kicsivel kerül csak többe, csarébe nem kell annyi belőle mint a rizsből, mert laktatóbb, holott a kalória értéke kisebb.
    Fűszer ízlés szerint, én itt csak sót és borsot használtam.

    A quinoat felraktam főni, közben a többi hozzávalót apróra szeleteltem:

    Folytatás...

    total90 7 éve 10

  • Csirke szendó, avagy étkezési orgazmus

    Ma nem volt kedvem főzni és reggelizés közben a TV-ben olyan durván jó hambikat csináltak, hogy gondoltam én is csinálok valami nekemvalót, abból ami épp itthon van, valami burgerszerű étket.

    Egyedül zsemlém nem volt, így azt a péktől hoztam, firssensült, ropogós...

    Nem fogok nagy novellába kezdeni, a hozzávalók:
    -200 gramm csirkehús (mellehúsa)
    - 1 paradicsom
    - 1/2 avokádó
    - 1/4 uborka
    - 2 nagy fej hagyma
    - 4 szelet ementáli sajt
    - 4 zsemle
    - mustár
    - ajvár
    - fűszerek ízlés szerint
    - méz

    Kezdésnek megpirítottam a hagymát és egy kevés mézzel leöntöttem, hogy karamelizálódjon, meg, hogy legyen egy kis szaftja:

    Ezután a paradicsomot, uborkát, avokádót megpirítottam, majd a húst megsütöttem:

    Zsemlét szétvágtam és jöhettek a rétegek, először a sajt. Tudom, most gondoljátok, hogy miért nem a meleg húsra raktam a sajtot, hogy megolvadjon, de a válasz egyszerű: én így szeretem :K

    Folytatás...

    total90 7 éve 16

  • Napi kaja: hamis fasírt

    Az ember ragadozó, hús evő, de vannak napok, amkor jó valami hús mentes ételt enni, ami laktat is egyben.

    Talán 2 éve találtam egy receptet a neten, ami azóta az egyik kedvenc kajám lett. Az ok, mert nagyon finom és, mert fél óra alatt 4 főre kaját készíthetsz.

    A hamis fasírt nevet én adtam neki, mert csak úgy néz ki, mint a fasít, de kb. semmi köze nincs hozzá.

    Hozzávalók (az eredeti recept átvariálva az én ízlésemnek):

    - 150 gramm bazmáti rizs (kb. bármilyen rizs jó, nekem ezzel a legjobb)
    - 2 nagy fej vöröshagyma
    - 150 gramm reszelt ementáli sajt (többfélével is próváltam, ízre ezzel a legjobb)
    - 2 nagy répa
    - ízesítésnek: só, bors, oregánó, petrezselyem, méz
    - 2 tojás
    - kókusz zsír (a sütéshez kell csak, és jó, mert semmi extra ízt nem ad az ételnek, szemben más olajokkal, zsírokkal)
    - zsemlemorzsa (ez fogja össze a masszát, de több tojás hozzáadásával meg folyósabb sajttal kihagyható, viszont ahogy pirítod a serpenyőben, nagyon finom ízt a pirított zsemlemorzsa)

    Elkészítés: a hagymát apróra vágod, kicsit megpirítod, közben a rizst megfőzöd. Ha kész minden, akkor összekevered és teníszlabda nagyságó gombócokat gyúrsz, majd kb. 2 cm vékonyra összenyomod.

    Folytatás...

    total90 7 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.