2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • The Revenant (Spoiler)

    Sokat járok moziba, szeretek filmeket nézni, de ennek ellenére nem nagyon szoktam véleményezni online, de ez most egy olyan film volt, ami mellett nem akarok el menni szó nélkül.

    IMDB link a filmhez.

    Szóval, már hetek óta meg akartam nézni, de most jutottam csak oda, vagy is tegnap este.

    A film Oscar-díj esélyes alkotás, talán már nagyon megérdemelten DiCaprio bezsebelhet egyet... de ha ezzel a filmmel kapja meg, akkor azt én nem tudom hova tenni.

    DiCaprio és J. Depp (ok, ő nincs a filmben) a legjobb férfi szinészek szerintem jelenleg a filmvilágban. DiCaprio ebben a filmben is bámulatosan jól játszott, neki minden film jól áll, mindent el tud játszani.
    Ha nem ő játszotta volna a főszerepet, akkor a film felénél kijöttem volna a moziból, mert ez akkora fos lett.

    Amikor már 3 olyan eset történik vele, hogy olyat ember nem él túl (medve, aztán 0 fokos vízben úszkálni órákat, meg a lóval a szakadékba eseni, majd a lóba aludni...), na utána eltűnnek szinte a sebek róla, hirtelen nem fáj a lába, fut-rohan... :Y

    Folytatás...

    total90 8 éve 10

  • Pár jótanács a Németországba vándorlóknak

    Egyre többen vándorolnak ki ide és egyre több privát üzenetet kaptam az utóbbi időben, ezzel-azzal kapcsolatban és gondoltam írok ezekről egy bejegyzést.

    Bankszámla:

    Az ördögi kör után (ha nincs lakás, nem kapsz állást, ha nincs állás, nem kapsz lakást...) eljutsz oda, hogy bankszámlát kell nyitnod, akkor nem is olyan egyszerű a helyzet.

    Bejelentett tartózkodási helynek mindenképp lenni kell, anélkül nem fog menni sehol sem. Ha ez megvan, akkor egy lépéssel előrébb vagy.

    Ahova tuti ne menj az a Deutsche Bank. Ők aztán rád sem néznek ha nem vagy már legalább 2 éve munkaviszonyban Németországban. Volksbank (Raiffeisen) hasonló eset, de ha egy jobb cégnél vagy (vagy is leszel), akkor nem lesz gond, csak vidd a szerződést is magaddal, kérni fogják.
    Hypovereinsbank hasonló mint a Deutsche Bank, de őket inkább azért nem ajánlanám, mert drágák. Minden kis tranzakcióért pénzt kérnek, EC és bankkártya is náluk a legdrágább.

    A tuti megoldás, vagy is ahogy én annó megtapasztaltam a Postbank. Ők a jófiúk, akik fűnek, fának adnak kártyát, kb. semmi nem kell hozzá csak az útleveled.
    Mind ezek mellett náluk az EC kártya ingyenes, Master Card vagy Visa is amíg nem kell hosszabbítani, utána is csak évi 22€.

    Posta:

    Folytatás...

    total90 8 éve 37

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.