2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ciao Asus Zenbook, szép volt, jó volt, de vége....

    2012 karácsonyakor lettem meglepve a hőn áhított Asus Zenbookal, amiről anno cikket is írtam.

    Így másfél év után azt hiszem mondhatok róla véleményt, úgy igazán, pozitívumokkal és negatívumokkal egyőtt.
    Ám, először az ok, amiért eladtam és új ultrabook után néztem...

    Igazából a fő ok a memória bővíthetőségének korláta volt, vagy is 8 GB-os korlátba ütköztem. Aztán a fullHD felbontás is itt-ott kevés volt (igen, 13"-on), meg baromi idegesítő volt, hogy az "okos gesztusokat" mindig elfelejtette :W Ha újraindítottam a gépet, akkor okés volt, amíg megint össze nem csuktam kikapcsolas nélkül. Semmilyen szoftveres módon nem tudtam helyrerakni, egyszerűen ez bugos volt... és minden UX31A-s ultrabookban. Ez van...

    Másfél év után egyébként mag a gép gyorsaságával semmi gondom nem volt, az SSD hasított, pengén muzsikált a Windows 8.1... amit mellesleg imádok.

    Tartottam annó az akkutól, hogy majd idővel mi lesz... hát semmi, a 8.1-el még nőtt is az üzemidőm :C
    Az összeszerelés prémium, mint az anyaghasználat. Semmi lötyögés vagy hasonló gondok, ezt nagyon összerakta az Asus.

    Folytatás...

    total90 10 éve 21

  • Napi hülye

    Elvoltam bevásárolni, mert holnap ünnep van és nincs nyitva semmi. Mivel jó az idő, úgy gondoltam bringával megyek egy kicsit távolabbi bevásárló központba.

    Meg is volt a bevásárlás és nagy vígan tolom ki a bringám a bev. központ parkolójából a bicikli útra, felszállok, tekerek kettőt és ott egy kis busz megálló.
    Egy szőke cicababa éppen a rohadt nagy fejhallgatójával hangosan telefonál, persze tudomást sem véve a környezetéről. Csengettem, de nem hallotta, így megálltam mögötte. Elmenni nem tudtam mellette, mert a járda tele volt emberekkel, várták a buszt, mellette meg az autóút van, ahol mentek épp az autók.
    Tehát állok és nem tudok elmenni (hú ez így de hülyén néz ki leírva :DDD ), mert ott van a szőkeség. Már épp le akartam szállni, hogy szóljak neki, hogy takarodjon már le a bringás útról (mögöttem 2-en vártak még) és erre hátrál, majd olyat bebénázott, hogy átesett az elsőkeréken :DDD

    Folytatás...

    total90 10 éve 17

  • Java probléma, megoldásra várva...

    Szóval fórumon már próblkoztam, de nem nagyon kaptam (értékelhető) választ és gondoltam itt nagyobb médiát kap.

    Adott egy laptop, amire frissen felrakott Windoes 7 mellett 1-2 alap progi durúzsol(t), tehát Office, Avast és a szokásos böngésző kiegészítők, Silverlight, Java, Flash...

    A gép jelenleg Java programozásra kellene, de még odáig sem jutottam, hogy a programot telepítsem, amiben programozni kell, már is hibába ütköztem.
    A probléma, hogy valami letiltja a Java-t és rohadtul nem jövök rá, hogy mi az. Firefox ezt adja:

    Utána olvasva valami 3rd party cucc miatt van. Azt hittem vírusirtó vagy hasonló és hát mindent ki is lőttem... de akkor sem jó.
    Mivel nem tudtam mire vélni az egészet mérgemben ma újrahúztam a rendszer és az árva rendszeren kívül semmi nincs fent... illetve Silverlight, Java és Flash... éééés ugyanaz a rohadt értesítés van. Na jó, aztán kilőttem tűzfalat, Defendert... és nem jó.

    Most mi a jó anyja tiltja le a Javat, a Windows??? :W

    Folytatás...

    total90 10 éve 7

  • Eurovision

    Ugy ereztem, hogy Kolbaszneni fog nyerni :DDD

    Egyebkent Andras zeneje szerintem tok jo volt es eleinte meg versenyben is volt. Vegul is az 5. hely sem rossz.

    total90 10 éve 15

  • 7 év

    Ma van 7 éve, hogy regisztráltam a PH!-n :Y

    Szóval mindenki öregszik, csak én maradok fiatal :DDD

    total90 10 éve 5

  • Az új PC ház... ez lesz: Lian Li PC-A51A

    Egy mATX projektbe kezdek és már jó ideje háznézőbe voltam. Volt sok jelölt, de valami miatt mindig oda jutottam, hogy á, nem, nem lesz jó.

    Először a jelöltek:

    BitFenix Phenom M

    A majdnem tökéletes. Havernak raktam össze egy gépet nem olyan rég és neki szintén a gyártó, de Colossus nevű házába építettem a cuccokat, ami belülről totál Phenom M. Meg ilyen még a Prodigy is, de abból van másmilyen verzió is...
    Szóval, hogy miért nem az, arra a válasz a kábelmenedzsment. Minőségileg és elrendezésileg jó a ház, de a kábeleket sehova nem lehet elrejteni. Barkácsolni nem akarok, szóval lemondtam róla. Pedig külsőleg a legszebb "cube" kuckó nekem.

    BitFenix Prodigy M

    Régi szerelem, de a probléma ugyanaz mint a fent említettnél, csak ez még külsőleg is a Phenom alatt van.

    Lian Li PC-V354A

    Külsőleg jó, kábelmenedzsment nem. Ennek fejébe még a táb orbitálisan szar helyen van, nagyobb graf. kártya kilőve és a procihűtő nem férne el.
    Ellenbe anyagminőség vááááázze, rohadt jó.

    Folytatás...

    total90 10 éve 7

  • Total90: go nach Németország

    2000-es lakosszámú vajdasági kis faluban felnőni, nagy álmokat kergetve… ez volt az én életem annó. Mindig is hajtott a kitörési vágy, már egészen kiskorom óta, de leginkább anyagi okok miatt nem jött semmi össze.
    Aztán 14 évesen valahogy nekikezdtem az önkéntes PC javítós hadjáratomnak a faluba, ahol időnként egész szép zsebpénzeket szedtem össze. 18 évesen néha néha a szüleim fizetését is meghaladtam, de persze belém volt rögződve, hogy azért az iskolázottság meg a munkahely kell.
    Az egyetemet elkezdve egy nagyobb városba csöppentem, jóval több lehetőséget meglátva, de folytatva a PC szerelést és kiegészítve weboldal készítéssel… és elértem azt, hogy nem kell nekem melót keresni, nem kell nekem sehova sem menni innét, mert meg lehet találni a jobb élethez kellő forrásokat is.
    Ezt hangoztattam is és nem is értettem miért mennek ki sokan külföldre. Most már igen, de ne ugorjunk annyira előre.

    2008-ban ismerkedtem meg a barátnőmmel, akinek vannak Németországban rokonai és sokat járt ki, nyelvet tanulni is és ő ki is akart jönni mindig is.
    Engem is fárasztott vele, de mondtam, hogy én nem, én maradok, éééén nem és nem!
    2011-ben aztán már ő nagyon a suli végén járt és egyre jött a téma, hogy megy Németországba és menjek én is. Nem, én nem megyek!
    Októberben aztán kaptunk meghívást a nagybácsitól az Oktoberferstre és hát arra nem mondtam nemet :)

    Folytatás...

    total90 10 éve 13

  • Müncheni PH!-s találkozó

    Akadt pár ember, aki jelezte, hogy jönne és úgy gondoltam így fél hivatalosan megnyitom a diskurzust a témáról.

    Mire gondoltam én?

    Többen vagyunk Münchenben (vagy a környéken) magyarok és miért ne találkozhatnánk egy kajára/sörre… megismernénk egymást, ilyesmi.
    Persze azok jelentkezését is szívesen veszem, aki Németországba él, vagy aki nem, de épp erre jár majd a nagy napon.
    Nem gondoltam városnézésre, vagy hasonló turista cuccra, mert itt élünk, biztos mindenki látott már mindent, amit akart. Személy szerint arra gondoltam, hogy egy hétvégi napon (gondolom javarészt mindenki akkor szabad a melóhelyén) találkoznánk egy sörkertben, ennénk, innánk, jól éreznénk magunkat.

    Mikor is lenne ez?

    Fogalmam nincs :) Ha most mondok egy dátumot, az fix sok embernek nem jó és én pl. május közepére gondoltam a témát, de, hogy épp mikor, azt még nem tudom. Ezt is meg lehet beszélni.
    Pl. május 10, ez az én kiinduló dátumom.
    Azon belül, valamikor dél múltával ütközhetnénk…

    Hol pontosan?

    Ez is kérdéses, ötleteket várok. Csak egy tipp tőlem: az angol parkban a Chinesische Turm-nál.

    Folytatás...

    total90 10 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.