2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Windows-kliensek nem tudnak frissítéseket keresni a WSUS-szerveren megoldása

    Szóval adott egy Windows Server 2016 Datacenter (Evaluation) szerverünk, ami AD DC és WSUS-kiszolgáló is egyben. Adott egy Windows 10 Enterprise (Evaluation) kliensünk, ami a megfelelő csoportházirend-beállítássokkal be volt állítva, hogy a frissítéseket a WSUS-szerveren keresse!

    Azonban az alábbi hibaüzenetekbe futottam (WindowsUpdate.log):
    WS error: There was an error communicating with the endpoint at 'http://server.domain.tld:8530/ClientWebService/client.asmx'.
    WS error: There was an error receiving the HTTP reply.
    WS error: The operation did not complete within the time allotted.
    time allotted.
    WS error: The operation timed out
    Web service call failed with hr = 8024401c.

    Megoldás
    Állítsuk alaphelyzetbe a Windows Update szolgáltatását a Microsoft útmutatója alapján, majd indítsuk újra a gépet! Miután ezt megtettük, gond nélkül fogja keresni a frissítéseket a kliens.

    1. Szolgáltatások leállítása
    net stop bits
    net stop wuauserv
    net stop appidsvc
    net stop cryptsvc

    2. QMGR fájlok törlése
    Del "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\qmgr*.dat"

    Folytatás...

    mbalint987 7 éve 8

  • Melyik (valszeg. Kowalsky meg a Vega) szám lehet?

    A Media Markt-ban hallottam egy jó számot, amiben a (talán szíriai) bombázásokról és az ahhoz kapcsolódó politikai eseményekről is beszéltek (kvázi zene, zenés aláfestéssel riport/tudósítás majd zene módon), de nem találom sehol.

    Amire pontosan emlékszem, az az, hogy az USA kiáll azon országok mellett, akik demokratikus államformára térnek át (valami ilyesmi). Nem tudjátok esetleg mi lehet a szám címe?

    mbalint987 7 éve 3

  • IPTV: avagy a jövővel vissza a múltba?

    Egyre többször felmerül a PH! Telekom-fórumán egy-két erős kijelentés az IPTV-vel kapcsolatosan. Sokan panaszkodnak arra, hogy a több százezer forintba kerülő TV-jükhöz kényszerűen rá kell kötniük a Szolgáltató beltéri egységét, amihez persze külön távirányító, energiafogyasztás és egyéb kellemetlenség is párosul.

    Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a jövő a konvergált hálózatok felé húz. Alig tudunk az országban olyan helyről, ahol vezetékes technológiákat figyelembe véve külön hálózat szolgálna a TV-hez és a világhálóhoz (helló 29-es körzet). Azzal is egyetérthetünk, hogy a fejlődés hosszútávon leginkább IP-alapokon képzelhető el.

    A T berendezkedését nem sok szolgáltató osztja, a hárombetűs ügyfeleihez leginkább koaxiális kávelen érkezik a szélessáv, amin már nem nagy művészet digitális (és analóg) csatornákat is küldeni (a kérdés persze, hogy ez így mennyire gazdaságos, mennyire pazarolja el az erőforrásokat). A négybetűsnek sincs nehéz dolga, meghatározó hálózata optikai vagy LAN, mely előbbihez RF Overlay segítéségével (azaz az optikán küldik a csatornákat, viszont abszolút nem IP alapon, ez ugyanúgy analóg vagy DVB-C), utóbbinál pedig külön koaxiális rendszerrel oldják meg a csatornák továbbítását.

    A T-nek ennél azért nehezebb dolga. Van egy kiterjedt xDSL-hálózatuk, egy szintén kiterjedt optikai és egy maghatározó koaxiális hálózatuk.

    Folytatás...

    mbalint987 7 éve 16

  • Tesco Scan&Shop, avagy így kell ezt csinálni

    Ma voltam a (debreceni) Kishegyesi úti Tesco-ba vásárolni. Korábban is láttam a fura, Android-alapú leolvasókészülékeket a bejáratnál illetve az önkiszolgálóknál is, de nem igazán tudtam, hogy mire valóak. A program ma indult Debrecenben, ennek örömére egy Tesco-s dolgozó volt a bejáratnál, aki elmagyarázta, hogy mire való ez az egész és hogyan használhatjuk (első pozitív tapasztalat: tényleg készséges dolgozóval tudtam beszélni, ez fura volt a Tesco-ban).

    Nekiindultam a bevásárlásnak, a gép azonnal érzékelte az összes árucikket, a kezelése pedig szinte pofonegyszerű volt. A használata és cipelése nem volt fárasztó, az érintőképernyő azonnal érzékelte a parancsokat, szóval minden rendben volt (második pozitív tapasztalat). Az önkiszolgáló kasszánál is egyértelmű volt a fizetés, és ott is (szinte) minden rendben működött (a gép először egy ismeretlen árucikkről panaszkodott, de egy kasszás készséggel segített).

    Egy pillanatra Nyugat-Európában éreztem magam: egy korrekt, azonnal működő és készséges munkatársakkal megtámogatott rendszer segítségével (aminek minden részletére odafigyeltek) kényelmesen és gyorsabban meg tudtam oldani a bevásárlásom, anélkül hogy az alkalmazottak acsarkodnának velem, vagy hogy egy összekókányolt rendszer lefagyjon vagy összeomoljon. Így kell megszerettetni az emberekkel a technológiát...

    Folytatás...

    mbalint987 7 éve 17

  • MacOS: Ez most komoly?

    FIGYELMEZTETÉS: A cikk teljes mértékben a saját véleményem tükrözi!

    "Ez most egy vicc, ugye?" Ez a kérdés túl sokszor hallatszott el az utóbbi hetekben, ugyanis szobatársam a korábbi Windowsos gépét egy új generációs MacBook Air-re cserélte. Én meg még soha nem használtam eddig MacOS-t, szóval kíváncsian figyeltem, hogy hogy boldogul vele, milyenek a benyomásai. Az ő benyomásai nem voltak rosszak, viszont az enyém annál inkább. A teljesség igénye nélkül 2 dolog:
    - Nem mindegy, hogy milyen egeret kapcsolok hozzá: nonszensz, nehogy már kétszer drágább egeret vegyek azért, hogy működjön a csoda gépemmel.
    - Nem mindegy, milyen telefont kapcsolok hozzá: az odáig oké, hogy a gép az iTermékekkel kvázi együtt lélegzik, de az, hogy Androidos telefonokkal minimálisan (értsd: max. kép és zene csere lehetőség), vagy egyáltalán nem működik együtt, az kiborít.
    Erről jut eszembe a helyzet: gépet kölcsönkapom, hozzádugok egy Samsung-telefont, de csak tölti. Kérdem szobatársam, mi ez, a válasz: "Azon a porton nem szereti az Androidos telókat, csak a másikon." Mi!?

    Folytatás...

    mbalint987 7 éve 40

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.