2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Merevlemez nélküli Windows telepítés és indítás

    ...hálózat segítségével: hogyan telepítsünk és alakítsunk ki egy hálózatról induló és Windows-t futtató gépparkot?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 8 éve 47

  • Csatlakozás a valódi szélessávhoz - A Telekom Bonding

    Egy Hajdú-Bihar megyei kisváros szélén élek, és nem éppen a nagyvárosok közelében, szóval nálunk a telekom. szolgáltatók nem igazán versengenek az előfizetésért. Egy helyi szolgáltató (4 Mbit-es max. sebességgel) és a Telekom biztosít nálunk szolgáltatást, mi az utóbbinál vagyunk már vagy 10 év óta (mobilos tekintetben még régebb óta).

    Konkurensek hiányában (egészen mostanáig) a Telekom sem iparkodott a fejlesztésekkel: tavaly novemberig az utolsó fejlesztés egy ADSL2+-ra történő átállás volt. Én egy 20 Mbit-es Internet-szolgáltatást vettem igénybe ezidáig: az anno a Matáv által fektetett jó minőségű kábeleknek köszönhetően 18 Mbit "jött is" a Pirelli A4201G-es HGW-em keresztül.

    Egyszer az üfsz.-szel történő beszélgetésem során a fejlesztésekre is rákérdeztem a lakóhelyemen, és örömmel vettem tudomásul, hogy a címemen az 50 Mbit-es Internet is létesíthetővé vált, méghozzá DSL-alapon. Sejtettem, hogy egyszer elérhetővé teszik, ugyanis tavaly novemberben említette egy szerelő, hogy volt egy alközpont-csere, és valahogy valószínű volt, hogy egy fejlettebb, VDSL2-képes központra cserélnek.

    Folytatás...

    mbalint987 8 éve 28

  • Első blogbejegyzés a leállás után

    Csak jó lesz ez most már... :R

    A címoldal legtöbbször egész gyorsan töltődik be, de a hozzászólások betöltése még elég lassú. Mindenesetre visszavettem az egy lapon szereplő hozzászólások számát 50-re, hátha így gyorsabb!

    mbalint987 8 éve 23

  • A lerobbant Ikarus esete

    Őszintén megmondom, eddig sose éreztem különösebb késztetést, hogy blogbejegyzést írjak, de valahogy ez most csak kikívánkozott belőlem.

    Szóval véget ért mára a gyakorlat, indulok haza a 16 órási busszal. Teljesen átlagos útnak ígérkezett: a sofőr később érkezett, és később is indult el, de ami a legfontosabb az az, hogy újra egy öreg Ikarus gördült be a kocsiállásra. Tudniillik, ezen a vonalon ezt a járatot a Hajdú Volán (az új csilivili nevével: ÉMKK) 3 autóbusza szokta vinni (mikor egyik, mikor másik): a szóban forgó csuklós Ikarus (talán 280-as), egy másik hasonló Ikarus, és egy piros MAN (talán SÜ313-as). A két Ikarus között annyi a különbség, hogy bejegyzésem alanya picit jobban zörög, és barna bőr üléssekkel van ellátva. (Lehet, hogy furán hangzik, de mivel én szökőévente egyszer ülök csuklós buszon, ez a pár hetes gyakorlat ezekkel a buszokkal pont jó)

    No elindultunk, és mivel otthon maradt a fülesem, ezért a fél órás utat igyekeztem egy kis szundival kitölteni (ki az, aki az Ikarus monoton hangjára amúgy is álmosan nem aludna el?). A szunyókálás a végcélom és a gyakszi helyem közötti település előtt egy picivel maradt abba, ugyanis eddigre úgy felforrósodott a busz, hogy ébren elviselni sem volt könnyű. (A buszon az ablakok nagy része nem nyitható, és nem volt függöny. Mi (nem) kell még?)

    Folytatás...

    mbalint987 8 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.