2024. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Mikor érkezik a következő trolibusz? - BKK Futár API feat. CUCM & UCCX

  Egy ideje laborozom már a Cisco "telefónia" palettájának két égkövével, a CUCM-rel és az UCCX-szel (aki esetleg nem ismerné őket: mindkettő VMware ESXi alatt futtatható virtuális appliance, előbbi telefonközpont, utóbbi Call Canterként funkcionál, de szorosan integrálódnak egymáshoz).

  Miután a háttérrendszerként szolgáló Shadow-ot is összeraktam (ő PHP-n íródott saját program, és azt a célt szolgálja, hogy az UCCX kéréseire rendre választ adjon), adta magát a dolog, hogy össze kéne rakni egy látványos demót, hogyan is tud ez a pár technológia együttműködni, és valami érdekes dolgot alkotni.

  Ami ebben a demóban történik: egy, a telefonközponthoz kapcsolt telefonról felhívod azt a melléket, amin a demó applikáció jelentkezik, majd az bemondja, hogy a következő trolibusz X megállóból az Örs vezér tere irányába legközelebb mikor indul, perc és másodperc pontossággal.

  Ha a trolibusz hamarabb jön mint 2 perc, akkor azt már nem mondja be, hanem inkább a következőt. Ha 15 percen belül nem jön, de 30 percen belül igen, bemondja hogy több mint 15 perc múlva jön a busz, ha 30 percen belül sem jön, akkor pedig arról tájékoztat.

  Az adatokat a BKK Futár szolgáltatja, és figyelembe veszi a valós idejű információkat is a program.

  Folytatás...

  mbalint987 4 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.