2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • ASUS G752(VT) random kijelzőcsíkozódásának javítása

    A panaszaimat leíró hozzászólást bővebben itt találjátok, röviden: ASUS G752(VT) gépem van, amin a kép (2 külső monitor mellett) random néhány tizedmásodperce csíkozódott. Hibajelenség volt az is, hogy az AOC U2879VF monitoromat a gép nem bírta HDMI-n keresztül meghajtani, DRIVER_POWER_STATE_FAILURE kékhalállal elszállt rendszeresen.

    A megoldáshoz kellett az ASUS ügyfélszolgálata, ahol elképesztően készséges munkatárssal tudtam beszélni, ráadásul még értett is hozzá (prémium géphez prémium support, gondolhatná az ember). A segítségével tudtuk kideríteni, hogy feltehetően mi a hiba okozója: az NVIDIA energiagazdálkodási funkciója.

    Javítani a következőképpen lehet: NVIDIA Vezérlőpultot megnyitjuk, 3D beállítások kezelése menüt kiválasztjuk, majd az Energiagazdálkodási módnál kiválasztjuk a Maximális teljesítmény előnyben részesítése opciót. A beállítást alkalmazzuk a megfelelő gombbal!

    Egy képben:

    mbalint987 6 éve 0

  • Windows 10 az én szemszögemből

    Aki olvasta a témában adott hozzászólásaim, pontosan tudhatja, hogy enyhén szólva sem rajongom a Windows 10-es rendszerért. Az ASUS G551-es gépemen kiválóan elketyegett a Windows 8.1 Update rendszer, pár apróságon kívül semmi problémám nem volt vele, nem is igazán lett volna miért váltanom. Azonban hár hónappal ezelőtt elérkezettnek láttam az időt vasat cserélni, a G551 helyére egy G752 került, a Windows 8.1 helyét pedig egy Windows 10-es (1709) rendszer foglalta el, tekintve hogy normálisan más Windows-rendszer nem lett volna rátehető.

    Használtam én korábban is Windows 10-es rendszert, nem is keveset, hisz mint IT-szakember nem igazán tehettem meg, hogy mellőzzem Redmondék legújabb (egyben utolsónak mondott) üdvöskéjét. A fejlődést így nagyjából követni tudtam, és be kell ismerni, hogy a hulladék RTM verzió után sorjába érkeztek az új rendszerek, amik egyre több sebet gyógyítottak a nem kevés sebből vérző kezdeti verzióból.

    Szóval február elejét írunk, a gépben már bent csücsül a Samsung 960 EVO SSD-je, indulhat a telepítés. Nem is kell mondanom, hogy a Windows 10 egy i7-es vassal és egy ilyen háttértárral rekordidő alatt összeszedte magát, szerintem fél óra alatt már fel is tolta a drivereit, kezdődhetett az okosítás: telemátria kitakarítása, Candy Crush és hasonlók száműzése (mostanra már a logójának látványától is megszalad a pulzusom), szokásos Explorer-tweakek.

    Folytatás...

    mbalint987 6 éve 60

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.