2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Előre konfigurált Windows 10 lemezkép készítése

Készítsünk olyan Windows 10 rendszerképet, amelyet programjaival, beállításaival együtt vihetünk át másik PC-re.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés és az ötlet

Nemrégiben kaptam egy olyan feladatot, hogy van egy szervezetnek X számú számítógépe különböző hardverekkel, és nagyon örülnének neki, ha mihamarabb a gépeken találhatnának egy friss Windows 10-et, egy Office csomagot és még pár apróságot.

Windows-telepítésben elég rutinosnak érzem magam, valamennyi számítógép megfordult a kezeim között (az XP termékkulcsa momentán fejből megy), azonban "tömeges" Windows-telepítéssel eddig nem igazán foglalkoztam. Tiszta szerencse, hogy van egy internetünk, ahol könnyűszerrel utána tudunk nézni azoknak a megoldásoknak, amiket még nem igazán ismerünk.

Így én is elkezdtem keresgélni egy olyan megoldás után, amivel jócskán lerövidíthetem az X*2 órás telepítési folyamatot. Itt találtam meg mindazon eszközöket, melyeket a Microsoft egyébként rendszergazdák számára készített, és melyeket én is segítségül tudtam hívni.


Már a Windows NT 4.0 idejében is volt a rendszergazdáknak lehetősége a "tömeges" telepítésre...

Mennyire voltam hatékony? Az első gép telepítése 2 órába telt, a többi 30-45 percbe, de azokhoz a gépekhez nekem szinte hozzá sem kellett nyúlnom, mert maguktól tudták a dolgukat.

A következő oldalakon igyekszem bemutatni az eszközöket, amiket használtam, illetve tapasztalataimat is ismertetem. Jó olvasást!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.