2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Windows Embedded 7 - Windows 7 egy kicsit másképp...

Bemutatom, hogy hogyan használj próbaként egy egyedi, a rendszer mélyééig testreszabott Windows-t!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Mindig is foglalkoztatott a Windows operációs rendszerek, főleg, hogy azokat miképp tudom a saját igényeimhez szabni. A Windows-zal komolyabban az XP idején kezdtem el foglalkozni, majd nem sokkal később eljutottam oda, hogy az akkori gyengébb gépemhez kéne egy jól beállított rendszer. Megtaláltam az nLite nevű programot, és remekül előkészítettem a rendszert, kidobáltam a felesleget, és beleépítettem az általam használt programokat. Így a 256 MB RAM-mal rendelkező PIII-as gépemen már elfogadhatóan ment a kor rendszere.

Most 2014-ben, mikor a MS látványosan kivégezte (ápr. 8) az XP-t, én már rég Windows 7-et használtam (használok) a Lenovo G575 laptopomon. Ugyanakkor kíváncsi voltam, hogy a jelen oprendszerét hogyan lehet rászabni egy régebbi gépre. Így tehát először megpróbálkoztam a RT 7 Lite nevű programmal, de a végeredmény egy instabil, bugos szoftver volt.

Más módszerhez kellett folyamodnom! A témakört alaposan átjárva végül megtaláltam a Windows egy speciális, beágyazott rendszerekhez szánt családját a Windows Embedded rendszereket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.