2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Felmondtam

    Bár nem volt hosszú az ittlétem ,februárban csatlakoztam a csapathoz. De biztosan voltatok már ti is úgy , hogy nem azt kaptátok , nyújtották amit meg lett beszélve, ígérve , leírva .
    Nos itt sem volt másképpen , de nem akartam tovább várni..
    Ha az elején sem tudják megbeszélt dolgokat ígéretekhez híven teljesíteni ,tudom, hogy később sem fogják.

    De ha nem is lett volna így, akkor is megtettem volna.
    Így talán könnyebb is lesz a váltás . Találtam magamnak egy új célt , egy kitűzést ami hatalmas izgalommal várok is meg nem is. De majd erről egy kicsit később poszt formájában talán-talán megálmodom .

    Felmondásomat nem vették szívükre , ahogyan én is boldogan írtam alá a közös megegyezésről szóló elköszönő papírokat…

    Luck Dragon 10 hónapja 57

  • Mobilunk társunk vagy rablónk?

    Héten két prof beszélgetését hallgathattam végig egy kihalt vízhangos folyosón ami nem szólt másról, mint maga a mobilókról és azok gyakorlati szerepük a világban.

    Ez engem is elgondolkodatott hiszen a mobiltechnológia jelentős hatással van az emberek életére a jelenben és valószínűleg a jövőben is folytatni fogja ezt.
    Az emberek számára a mobiltelefonok sokkal többek, mint pusztán kommunikációs eszközök. Az okostelefonok lehetővé teszik számunkra, hogy hozzáférjünk az internethez így gyakorlatilag bármihez, információkat keresünk, szórakozzunk, vásároljunk és még sok más tevékenységet végezzünk.

    Az okostelefonokat különböző korú emberek használják szerte a világon. Széles körben elterjedtek és sokféle felhasználási céllal használják őket. A fiatalabb generációk általában aktívabbak a mobilhasználatban, míg az idősebbek közül is sokan élnek a technológia nyújtotta lehetőségekkel. Nem lehet egyetlen konkrét emberi csoportot megnevezni aki nem használja eme eszközöket, mivel a mobilokat különböző korú, nemű és érdeklődésű emberek is használják.

    De mire is használjuk ?

    Folytatás...

    Luck Dragon 10 hónapja 19

  • Láthatatlan munkatársak

    Biztosan ismersz vagy te magad dolgozol olyan munkahelyen ,ahol munkatársakkal dolgozol online éppen valamilyen projekten kisebb vagy hosszabb ideje már, de még soha nem láttad őket de az is lehet még nem is halottad .

    Február óta dolgozom hasonló szituációban és mindig kíváncsi voltam kik lehetnek , számomra ez mai napig furcsa, hiszen eddig mindig tudtam kik vesznek körül (látszólag).

    Minden reggel, leülök a számítógépem elé és csatlakozom az online konferenciahívásra. Hallom a többiek hangját, látom a nevüket a képernyőn, de nem tudok róluk túl sokat. Olyan érzés, mintha egy virtuális világban élnénk, ahol csak hangok és üzenetek sokasága szárnyalna a végtelenbe.
    Egy virtuális valóság amit Windows Teamsnek neveznek.

    Az egyik munkatársam, akit nevezzünk Egyeskének, mindig vicces és kedves üzeneteket küld a csoportchaten. Esetek többségében tényleg találó, de van hogy inkább idegesítő.
    A nevetése mindig felvidít engem van benne egy kis pozitív energia ami átragad a többiekre is. Mindannyian ötleteket és javaslatokat osztunk meg egymással, de még mindig nem tudom, milyen arc rejtőzik a hangja mögött.

    Folytatás...

    Luck Dragon 11 hónapja 97

  • Óvakodj a Netflix SMS csalásoktól

    Az elmúlt időszakban jelentős SMS mennyiséget kaptam címben említett szolgáltatástól, úgy hogy nincs is hozzájuk köthető előfizetésem.
    Aki figyelmesen követi napjainkban csalással történő adathalászati tevékenységeket hamar rájön , hogy itt is ez bontakozna ki, ha hagynám .
    Legnagyobb árulkodó jel , hogy olyan telefonszámon írnak nekünk SMS-t ami 33 6-tál kezdődik vagy hasonló társai .
    Ha figyelmesen átolvassuk a link tartalmát, majd amikor az SMS-et összehasonlítjuk , láthatjuk minden egyes link leírásának eltérő változatait olvashatjuk .
    Ami a legmókásabb, vannak olyan jellegű SMS-ek amiben helyesírási bakik is árulkodnak hitelességűkről .

    De mi is ez pontosan ?

    A Netflix SMS csalások olyan csalási kísérletek, amelyekben az elkövetők hamisított üzeneteket küldenek ki a Netflix nevében, általában az ügyfelek mobiltelefonjára. Ezek az SMS-ek arra ösztönzik a címzetteket, hogy kattintsanak egy linkre vagy válaszoljanak az üzenetre és általában arra utalnak, hogy a Netflix fiókjukban probléma vagy fizetési lejárat következett be.

    Folytatás...

    Luck Dragon 12 hónapja 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.