Hirdetés

2024. február 24., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) pusszycat


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Egy biztos nem fogsz unatkozni. Szerencsére a netes barátaid nincsenek helyhez kötve. :)

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#2) r_radi


r_radi
csendes tag

Dánia EU és Schengen tag, így iratok tekintetében a követelmény annyi hogy legyen érvényes személyid oszt' jónapot :)

(#3) Luck Dragon válasza pusszycat (#1) üzenetére

Tényleg nem unatkozom , de ez így van jól .De a célok miatt az ember új erőre kap és ez sokat segít dolgok áthidalásában.

Második mondatoddal egyetértek , nagy segítség ez . :)

R-radi
Annyi kikötés akad , hogy minimum 1 év érvényességének meg kell lennie a személyidnek. :K

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#4) janeszgol


janeszgol
félisten

Azonnal mennék Dániába. Persze ha megoldható a normális szálláshely (albi).

(#5) thesound


thesound
őstag

Én szimplán sok sikert kívánok és legfőképpen azt, hogy találd meg a boldogságot.

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#6) buherton


buherton
őstag
LOGOUT blog

Érdemes pontosan tisztázni, hogy a lakhatás és egyéb költségeket miből és hogyan rendezik. Gyakori csali, hogy x ezer EUR-t adnak fizetésként és ilyenkor nem folytatják a mondatot, hogy ebből levonnak x száz/ezer EUR-t ilyen és ilyen jogcímen. Tipikusan a lakhatás szokott itt lenni. És majd az első fizu kézhez kapásakor jön a meglepi, hogy nem ennyi az annyi.

Picit más. Abszolút jó és - részemről teljesen - támogatandó, hogy láss világot, de a problémák nem ettől fognak megoldódni, illetve nem ezzel fogod tudni feldolgozni.

Sok sikert!

Szvsz a Skandináv térség + Finnország a leghumánusabb a Földön. Jó választás.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#7) Luck Dragon válasza janeszgol (#4) üzenetére

Erről írni fogok a következőkben, már mint kinti szálláshelyekről, albikról , ingatlanokról összegszerűen.

thesound
Köszönöm! :)

buherton
Lakhatás szempontjából következőkben szeretnék majd egy összefoglalót írni, mi, hogyan, mennyi DKK/HUF

Picit más. Abszolút jó és - részemről teljesen - támogatandó, hogy láss világot, de a problémák nem ettől fognak megoldódni, illetve nem ezzel fogod tudni feldolgozni.
-Ebben több mint igazad van, úgy gondolom ;vagyis azaz elképzelésem ez ügyben, van ami lefoglal most és kizökkent egy kicsit.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#8) tDr1v3r


tDr1v3r
veterán

Sok sikert kívánok, remélem megtalálod a számításaidat. :) Ennyi kínlódás után csak sikerül megtalálni a boldogságot - Dánia azért elég pozitív kis ország, szerintem szeretni fogod, még ha az elején nehéz is lesz. Nagyon szurkolok!

Arról hogy itthon az "elért eredményeid hátrahagyod", ha visszajössz egyszer egy impozáns külföldi munkahely is szerepelni fog majd a CV-dben, csak dobni tud rajta. Akkor már több eredményed is lesz... ;) Ezen aggódj a legkevesebbet, tényleg. Angol nyelvvel elleszel kint, mellette meg majd tanulsz dánul ahogy tudsz, lesz valahogy majd. Ne stresszelj, minden jó lesz! Aztán ki tudja, talán még egy aranyos nordic hölgyemény is horogra akadhat majd... :))

Amúgy van egy nagyon aranyos magyar film, az a címe hogy Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, ajánlom megnézni. Kicsit hasonló szituban volt a főszereplő benne mint te és elég wholesome oldalról járja körbe ezt, érdemes lenne megnézned ha esetleg érdekelne és még nem láttad.

[ Szerkesztve ]

Disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus

(#9) totron


totron
őstag

Fotonból azért szignifikánsan kevesebb van, ez sokmindenre rányomja a bélyegét. buhertonnal annyiban nem értek egyet, higy kitekintést nyer emberünk, további nézőpontokat és ha kicsit is nem csőlátással közlekedik az ember a lakóhelyén és a világban, hallqtlan nagy pluszt tud belé tenni a másik kultúra és közeg. Úgyhogy akár oroszlánrészt is képezhet az új terep a feldolgozásokban, de értem mitől óvod, az ember cipeli magával mindenhova a maga kis csomagját, én nem féltem, fiatal, meg is van a magához való esze, nekem úgy tűnik. Ismerek többeket akiket kizárólag az akkor aktuális szerelmi bánat penderített akár a tengeren túlra, azóta jól megtalálták ott a számításaikat. Nem árt néha a geller, főleg ha megélhetéssel is párosul.

Mennyi idős Lucky és mi ez a felajánlott munkakör?

(#10) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Nem ismerlek közelebbről, és csak annyit tudok rólad, amennyit leírtál. Én a helyedben mennék, ha padlón van az ember, az azért jó, mert onnét csak felfelé vezet az út. Sok sikert!

(#11) pusszycat


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Elfelejtettem kérdezni, h már tanulsz Dánul, és h ha igen akkor mivel Duolingó vagy más? Én csak annyit tudok rólad biztosan, h jól tudsz rajzolni, főleg pillangót, meg h szereted a wafelinit minden más (korod, nemed) csak találgatás. Ha én mennék akkor a kutyáim hiányoznának nagyon főleg hosszabb távon...

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#12) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Jó utat :)
Csak a hideg miatt nem megyünk, különben még cégen belül is tudnék :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#13) vallas


vallas
senior tag

menjél... ne is gondolkozz...jó lesz az új környezet minden szempontból...

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#14) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

Április 6-án csütörtökön , egy számomra ismert cégtől kerestek akikkel az előző munkahelyemről ismertem és dolgoztam velük együtt. Felajánlottak számomra egy állást.

Mint kiderült kishazánkban volt munkájuk kiküldetés gyanánt (mi meglepő) és egy előre megbeszélt helyen találkoztunk.
nterjú megtörtént ugyan azokkal a személyekkel és csak annyival volt másabb az eddigieknél, hogy itt egyből megmondták, a választ az ügyben, hogy rád van szükségük avagy sem.
Poént lelőve igen sikerült.

Őszintén ...pont erre várok... valaki keresne már meg, hogy valami skandináv országban állást ajánlana és húzhatnám már el a hátsóm innen egyszer smindörökre ... hogy lenne okom felszámolni mindent is
:C

Írhatnál arról, hogy mivel foglalkozol.. IT? Programozás?

[ Szerkesztve ]

(#15) Hieronymus válasza Luck Dragon (#7) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Mielőtt elindulsz, jelentsd a külföldre költözést. Ezzel kerülöd el kettős adóztatást. Önkormányzatnál vagy a magyar konzulátusokon is megteheted.
Kapnod kell egy új lakcím kártyát, amin a cím csak annyi, hogy külföldi cím. Személyigazolványt külföldön is tudsz hosszabbítani. Ez ingyenes. Viszont az útlevél drágább, mint Magyarországon.

Első dolog a lakás. Utána a bejelentkezés a címre.
Következő a bank számla nyitás. Ennél észnél kell lenni. A hagyományos bankok alapból drágák és lehúzósabbak. A netbankok olcsóbbak. Online lehet mindent intézni. Általában nincs havidíj és nincs lehúzás a pénzfelvételre, utalásra és kártyás fizetésre. De ez országonként változó. Már előre nézegetheted az ország összehasonlító portáljait. A credit kártyák esetében meg kell nézni más ajánlatokat is. Vannak nagyon kedvező ajánlatok. Nekem Amazon Visa van. Bármit fizetek vele, működik cashback. 0,5 - 3% értékű levásárolható pont jön vissza. Havidíj sincs. Arra viszont vigyázni kell, hogy 0% hitel résszel használd a kártyát és a hónap végén le tudják emelni az összeget a debit kártyáról. Hitel nélkül én keresek az üzleten. Hitellel a bank. Viszont egy biztonsági tartalékot jelent. Ha valamit gyorsan kell fizetni áthidalhatja a kifizetés és normális hitel felvétel közötti időszakot.

EÜ biztosításra is ez áll. Nem egyformák a szolgáltatások. Ha van valami betegség, ami folyamatos gyógyszer fogyasztást igényel, akkor azt a biztosítót kell választani, amelyik a legtöbbet térit a gyógyszerek árából.
Az adószámot vagy neked kell kérni vagy automatikusan intézi a munkaadó.

Utána kell nézni, hogy kell valami helyi adót fizetned vagy sem. Több országban van tévé előfizetési adó. Sokba fájhat, ha nem jelented be. (Ma már nem a tévéhez kötik pl. Németországban. Ha nincs tévé, akkor is fizetni kell. Van telefonod, azon is nézhető az adás. Magyarországon is volt ilyen adó.)

Indulj. Ha nem tetszik később visszamehetsz Magyarországra. De legalább más szemszögből is láttad a világot.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#16) totron válasza Hieronymus (#15) üzenetére


totron
őstag

Füstadó, füstadót is szeretnék fizetni! Mennyi most németbe' a tv alapdíj?

(#17) UnA válasza totron (#16) üzenetére


UnA
Korrektor

A dánoknál kifejezetten magasak az adók, de ott be szokták fizetni, mert úgy érzik, hogy jó helyre megy. Magyarként ez rémisztően hangzik, de vannak ilyen helyek a világon :D

És még a Lego sem a karibi szigeteken, hanem helyben adózik.

(#18) Hieronymus válasza totron (#16) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Rundfunkgebühr 18,36 Euró havonta, lakásonként. Független a készülékek számától. Ami azért nem levés a semmiért. Viszont van egy extra lehetőség. A szövetség országainak csatorna csatorna csomagjaiból vagy a szövetségi két csatorna csomagból bármelyiket lehet támogatni. Így csinálnak egy kis versenyt a köztévé csatorna csomagok között.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#19) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Csak akkor nézz hátra ha van a tarkódon is szem!
Ha nagyon elanyátlanodnál kiérkezvén don't fosch: nagyon sok magyar van kinn , elég egy gyors keresés a fórumokon. De ha végleg elakadsz csak szólj - van helyi barátom és pár cimbim akik kiköltöztek :)

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#20) angyalpc2 válasza Luck Dragon (#3) üzenetére


angyalpc2
aktív tag

végül is mi a szakmád? mit fogsz csinálni?

(#21) Graphics


Graphics
Jómunkásember
LOGOUT blog

Ismerősöm kint élt, nagy nehezen jöttek haza, de már konkrétan oda van honvágyuk.

A kapcsolati témára sajnos tudok mit mondani.

Ez kettőtök története, max annyiban tudok "okoskodni", hogy ez kommunikáción megy el sajnos.
De sok összetevős, nekem csúszott el ezen majdnem kapcsolat, 4 hónapig külön is éltem, aztán felépítettük újra az egészet, és jobb lett mint volt. Utólag okos az ember, de akkor lehet 40-50 évesen esünk ebbe bele, és akkor már későn kapálózik az ember...

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.