2024. február 22., csütörtök

Gyorskeresés

Több éves mobil platform elhagyása. (Windows Phone & Android)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az egész még négy éve kezdődött , ilyenkor már javában az okostelefonok meghódító útját követhettük figyelemmel a világkörül. Jó magam is egy Galaxy Mini 2 és egy Ace3 készülékeket használtam, de mint tudhatjuk, akkoriba nem voltak kiegyensúlyozott készülékek. Itt elsősorban a rendszerre gondolok.

Ebben a tájban indult el a Windows Phone is.Akkor még ez teljes mértékben hidegen hagyott, na meg a kiforratlanságuk is ott kopogott az ajtónál. De ez változott egy 520-as személyében. Pici kompakt készülék volt a maga idejében ami az árával kecsegtettet igazán..
Nem is kellett sok idő, mert egyszerűen bosszantott hogy mindig a galaxisok össze omlottak. Itt jött a nagy kérdés, megveszem az akkor kiszemelt Galaxy S2-őt vagy váltok platformot.

Végül is Lumia lett, tetszett hogy nem kell buherálni a készüléket, nagyon gyors és semmi fagyás akadozása nem volt ,visszagondolva ez egész vicces, de így volt.
Nem volt tartós kapcsolatunk, mert egy túra során összetörtem, majd hiányosságát egy Lumia 800-al pótoltam.
Nagyon minőségi készülék volt, mai napig a súlya az ami előttem van, na meg a prémium érzete. Imádtam vele fotózni, csak az volt a bosszantó az egészben hogy a kijelző és a napfénye ellehetetlenítette a kész fotók megtekintését. Mind amellett a böngésző is egy tragédia volt.

Trónfosztását egy fehér 735 követte. Hatalmas előrelépés volt az új Denim 8.1-es rendszerrel. Csempék testre szabhatósága, mappák létrehozása, HERE+ és Drive megújulása . Kamerája ugyan úgy megállta a helyét, és az amoled kijelző is sokat fejlődött. És sokkal olcsóbb volt mint a 830 ,mindemellett ugyan azt a hardvert volt bennük.
Napjainkig kis idő alatt csatlakozott egy 640 és egy 830-is. Igen, kimerem jelenteni hogy nagy WP-s voltam. :)

És mi a váltásom oka? Ezt már nem akarom nagyon ecsetelni, rövid pontokban összefoglalva:
Elsőként a rendszer elhanyagolása. Másodjára a 10-rendszer mértéktelen elferdítése, elhanyagolása, felesleges ígéretek, na meg a hosszú fejlesztési idő, amin látszik a nem törődés.
"Bár csak egy független wp fanoknak adták volna ki a 8.,1-et további fejlesztésre."

Itt elegem lett, ez alatt a két platform pedig hatalmasra nőtte ki magát, sőt stabilitásban is utólérte a windows phonot ,legföbbkép itt az androidra gondolok.

Múlthónapban a cégnél 640-ek leváltása alá kerültek. Itt jött a döntés, maradjak Lumia 950-nél, vagy I6S, vagy valami androidos készüléket válasszak.

Sokat olvastam a Xiaomi készülékekről, így belevágtam, egy hete egy Redmi note 4 Globalt használok teljes megelégedéssel. Az android testreszabását nagyon megszerettem , igaz több évnyi WP után ez nagy megszokást igényelt.
Készülék összeszerelésével és az ebben az ársávban kapható prémium érzett egészen kiemelkedőnek mondanám ami a kijelzővel is párosul. olvastam a rossz kamerájukról is, derészemről vállalható kategóriába esik.
Lassan jön a MI A1-is amire szintén benevezek, mert a dual sim-re szükségem van és a 32GB számomra szűkös így az SD kártya kiesik a repertoárból.

Az Android One is kecsegtető. Kíváncsi vagyok hogy milyen lesz és mekkora lesz a sebesség és stabilitása a többi készülékkel szemben.

Hozzászólások

(#1) Luck Dragon

Open

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#2) Silεncε


Silεncε
őstag

2015 nyarán vettem meg a Lumia640-emet. Imádtam. Mindig is tetszett a WP, a Windows 10-el pedig amiket ígértek, nagyon jól hangzott. Aztán ahogy telt az idő, nemhogy javult volna a rendszer, hanem egyre rosszabb lett. Idén májusban beruháztam egy Xiaomi Redmi Note 4 globalba, visszatértem az Androidhoz. Egyik legjobb döntésem volt már régóta. A Lumia azóta pihen a polcon, néha feltöltöm, engedem frissíteni, de igazából már csak tartalék telefon. Nagyon sajnálom a WP/Win10M-et, jó lehetett volna, de sajnos elbaltaztak. Kár érte :O

(#3) Luck Dragon válasza Silεncε (#2) üzenetére

Akkor ezek szerint nem vagyok ezzel egyedül. Jómagamnak is feltettem a kérdést, hogy miért nem előbb léptem ez ügyben.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#4) janeszgol


janeszgol
félisten

Sajnálom, de megértelek Luck.
Sosem voltam kimondottan WP-s. A legelső okoskészülékem iPod Touch volt 2010-ben, majd ennek folytatásai (2012-ben a 4G-t vettem meg). Aztán 2013-ban megvettem az Asus Nexus 7 2012-t (mai napig meg van), majd egy Alcatel C3-at. A legelső Lumia, amit használtam, az egy 920-as volt, majd egy 610, utána egy 625. Csak a 610 volt az enyém és innen indult a WP imádatom, ami pontosan a W10M-ig tartott. Minden Lumiám 8.1-en van, kiéve az 550. Azt sajnos nem lehet arra.

A mai napig van droidos készülékem és WP is. Jó ez így. Kötelező a droidos vagy ios-es telefon, mert önmagában a WP kevés. Egy csomó mindenről (appok révén) lemarad az ember, ha csak utóbbi van.
A W10M meg instant kuka.

[ Szerkesztve ]

(#5) pető bá' válasza Luck Dragon (#3) üzenetére


pető bá'
őstag

Én is felteszem időnként a kérdést, hogy mire vártam a wp-nal kapcsolatban, miért nem vettem soha.. mindig túl zártnak éreztem, de három alkalommal is majdnem vettem egy Nokiát. Aztán valahogy mégsem. De nem bántam meg, hogy kimaradt.. távolról néztem végig az összeomlást, pedig komolyan vártam az átütő sikert egy darabig.

"... and I hope you have a great day!"

(#6) Luck Dragon válasza janeszgol (#4) üzenetére

Nálam is mindegyik 8.1-en van. Navinak tökéletes.
Nexus 7 2012 hogy álja meg a helyét a mai világban?

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#7) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Lumia 920-am volt az ACE2 és Mini után, imádtam, szép kijelző, HD felbontás, szép kamera és gyorsaság.

Jöttek is rá a frissítések, appok is megvoltak amik kellettek, a 32GB háttértár meg mesés volt mivel ugyebár lehetett rakni rá bármit. LTE is volt rajta, mobil nettel is nagyon jól bánt, 500MB net elég volt annyira takarékos volt.

Aztán jött a fekete leves... W10 elhagyása, appok nem frissültek, Messenger sem támogatta stb.

Így otthagytam, vagyis megmaradt ébresztőnek.

(#8) janeszgol válasza Luck Dragon (#6) üzenetére


janeszgol
félisten

KitKaten hagytam. Böngészésre a mai napig jó. Elég minőségi cucc, a touch és a kijelző a mai napig nagyon tetszik benne. Ma már dísz. Nagyon megkímélt állapotú, még a flash lassulás nem jött elő rajta (szériahiba). Ha tervezel venni, ne tedd. :)

[ Szerkesztve ]

(#9) Luck Dragon válasza szabonagyur (#7) üzenetére

Igen! A mobilnet fogyasztása az tényleg szuper mai napig.

janeszgol
Nem szeretnék venni, de piszkálta a fantáziámat hogy állja meg a helyét. :)

[ Szerkesztve ]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#10) AllTheBest válasza Luck Dragon (#9) üzenetére


AllTheBest
senior tag

Már a 2013 sem állja meg a helyét :D Amikor kijöttek, akkor jó tabletek voltak(2012,2013),de kb 1-2 év után már nagyon belassultak, kár értük, mert nagyon jól össze voltak rakva

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.