Hirdetés

2024. február 25., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) pusszycat


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Bankolok, pénzt küldök és kapok, már csak telefonnal fizetek nem is tudom 6-7 éve vagy még több. Számlafizetés és fogyasztás beküldése. Felhős szolgáltatás igénybevétele. Spotify . WhatsApp. Here wego...
Ip kamera figyel a szobámban. Zepp, Health. Bolti applikáció rendszeres használata az akciók érdekében. Telefonálás.

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#2) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Ezen gondolkodtam már én is, úgy futólag, vajon mi lenne az emberiséggel,ha egy nap megszűnne az internet? Nem csak a hálózati hozzáférés, hanem az összes weboldal,alkalmazás,videó, minden.

[ Szerkesztve ]

(#3) Algieba


Algieba
őstag
LOGOUT blog (1)

ChatGPT írta a bejegyzést? :))

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#4) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Valószínűleg sokkal jobb lenne mobil nélkül. Hiszen régen minden jobb volt. Megvolt a parasztnak a földterülete, háza, családja, megélt. Ennyit nem stresszelt, mint most. Ha nem lenne ez a kurva globalizáció, nem hozták volna be a tűzelhalást, dióburok fúró legyet, mutáns moníliát és egyéb cuki növény betegségeket.
Ha nem repkedn minden köcsög 100km-re is, akkor nem lenne ekkora felmelegedés. Ha nem járna minden gyökér autóval a 5km alatti távolságokra is, akkor se lenne globális felmelegedés... Ha nem azt a kurva pénzt hajszolná mindenki, akkor sem lenne szétqurva a bolygó.
Most azért szenvedünk, hogy legyen hol lakni, mit enni, meg autó, ruha egyéb műszaki baromságok. Az emberi kapcsolatok megszüntek létezni, mindenhol csak felszínes képmutatás, hazugság, érdek.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#5) janeszgol válasza Victoryus (#4) üzenetére


janeszgol
félisten

Én is szeretem a természetet, a személyes kapcsolatokat, de az okosmobilról és a szélessávú internetről nem mondanék le.

(#6) totron válasza Victoryus (#4) üzenetére


totron
őstag

Mindez viszont bőségesen megéri, hiszen van OLED kijelző. A paraszti kultúra sem volt stresszmentes és nem is közvetlenül az ősrobbanás repítette a kapa mellé a gazdálkodót, vagyis az is egy fejlődési folyamat eredménye. Akármeddig is megyünk vissza, mindig lehet egy egészségesebb, lábnyommentesebb, ideálisabb állapotot találni. Éppen ezért a kifejlődés toxikus útjára lépni, megszületni sem lett volna szabad, maradtunk volna a nemlétben, most mindenki boldogabb és teljesebb életet élhetne amit ugye nem is, létezés hiányában.

(#7) UnA


UnA
Korrektor

A cikk és a válaszok is félremennek, mert a mobil nem önmagában gonosz (csak kicsit ;) ), hanem a platformon megvalósult embert próbáló figyelem-tornádó tesz azzá.

Azt sajnos hamar észrevették a cégek, hogy az emberi lény ösztönös kíváncsiságát nagyon könnyű rabul ejteni, és emellett pedig a bennünk élő figyelemre vágyó és szorongó gyermek újabb és újabb elismerésre vágyik. Nem is kellett sok idő, a mobil ezeket mind nyújtja nekünk, és ezenkívül folyamatosan a közelünkben tanyázik - a lehető legjobb konstelláció egy figyelemzavaros állapotra.

Vagyis mint önjelölt diktátor (újra), én simán betiltanám az összes reklámozást és izgő-mozgó / zajos értesítést a mobilokon - amit még ekkor is gúvadt szemekkel bámulnának a függők, hogy vajon mikor válaszolnak már az én világmegváltó üzeneteimre...

(#8) Hieronymus válasza Victoryus (#4) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

" Ennyit nem stresszelt, mint most."

Vélhetően pontosan ugyanennyit stresszelnél, csak más okok miatt. Él a nosztalgia a paraszti élettel kapcsolatban. De azt érdemes tudni, hogy a szabadidő az iparosodás terméke. Előtte nem létezett ilyen formában. Azt csinálták a földművesek amit kellett. Az állatok gondozásában sincs hétvége, folyamatosan kell gondoskodni.

"Ha nem járna minden gyökér autóval a 5km alatti távolságokra is, akkor se lenne globális felmelegedés..."

Nem az autók okozzák a felmelegedést. Közük van hozzá, de nem alapvető okozók. A teljes ipari termelés, az állattartás és mezőgazdaság is jelentősen hozzá járul. Sőt. Az emberek eltűnése Európából azonnal több mint egy fokkal csökkentené a hőmérsékletet. Fűtőtestek vagyunk.
A Föld természetes felmelegedés nélkülünk is működne, de sokkal lassabban.

"Ha nem lenne ez a kurva globalizáció, nem hozták volna be a tűzelhalást, dióburok fúró legyet, mutáns moníliát és egyéb cuki növény betegségeket."

Amelyik csoport szárazföldön jön, annak nem kell a globalizáció. A felmelegedés eltolja az élőhelyeket.
A Filoxéra még az 1800-s évek második felében hatalmas károkat okozott a szőlőtermelésben. Pedig a globalizáció gyerekcipőben járt.

Maga Föld is globalizál. Tavaly többször kaptunk a nyakunkba sivatagi homokot. De a költöző madarak is képesek lehetnek a kártevők transzportalására.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#9) totron válasza UnA (#7) üzenetére


totron
őstag

Ez is az ember része, de van cserébe tudás. Kiszűröd ki az, aki szerepel csak, a többi színtiszta tudás és tapasztalat. Akit érdekel tematizáltan valami. Már csak az adott esetben emberileg vállalhatatlan vezetést és holdudvarát kell lenyelni és áramolhat az infó. Éljen.

(#8) Hieronymus, Fűtőtestek vagyunk.
Főleg az aszfalttal, betonnal. Nem véletlen kapták a városok ebből a szempontból a hősziget elnevezést, besorolást.

(#10) UnA válasza totron (#9) üzenetére


UnA
Korrektor

"Kiszűröd ki az, aki szerepel csak..."

De itt nem rólam van szó – aki belekerül egy olyan rendszerbe (leginkább nagyon fiatalon), ahol percenként el akarják rabolni a figyelmét, már sokkal nehezebb lesz kiemelni a fejét a víz alól.

(#11) totron válasza UnA (#10) üzenetére


totron
őstag

Erre tényleg nem gondoltam: mi van, ha a bekebelezni kívánt string nem egy diplomamunkához elég, hanem egy TikTok-videónyi? Ami ma figyelemzavar valójában az az 1 jövőegység. A szakértő titulus már ma is súlyosan terhelt, legalábbis hazánkban, mit fog jelenteni a következő generáció kezében?

(#12) Graphics


Graphics
Jómunkásember
LOGOUT blog

Rengeteget küzdök figyelemzavaros gyerekekkel, digitális zombikkal...

A valóságot nem érzékelik, a veszélyt nem ismerik.... Koncentrációs nehézségek.

Én is rabja voltam, de igyekszem detoxikálni magam.

Megfelelően kell alkalmazni, ad kényelmet is, de én már sokszor nyomógombos telefon után vágyom, ha épp nyaralni megyek.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#13) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Eszembe jutott egy fura élmény, ami ide vág: sofőr voltam egy szülinapi bulin.Jól sikerült a rendezvény, anyuka hozta a tortaremekművet,sok gyertya,tűzijáték, dísz, szép volt.Apuka mindezt csak képernyőn keresztül látta, mert muszáj volt ugye felvenni videóra.Ahogy a háttérbe húzódva figyeltem a meghatott, önfeledten ünneplő embereket,feltűnt a kontraszt az elmélyülten videózó apuka és a boldogan éneklő család között.Előbbit lekötötte a gép kezelése,a megfelelő pozíció,fókusz beállítása,a többiek meg csak szimplán élvezték az egészet.És akkor arra gondoltam,vajon hányan vagyunk így,hogy ünnepeken veszünk részt,és mégis lemaradunk róluk, mert fontosabb a kiposztolni, megosztani,mint részt venni rajta.

(#14) pusszycat válasza Jack Hunter (#13) üzenetére


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog (1)

És majd évtizedek múlva keserű szájízzel nézik vissza a felvételeket, hú de szép is voltam akkor, micsoda alakom volt, szegény nagyi már a föld alatt, jé még megvolt a kocsink is, a házat már elárverezték a fejünk felől, nézd már szegény Blökit hát azt nem elcsapta az autó... ;]

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#15) totron válasza Jack Hunter (#13) üzenetére


totron
őstag

Ha anyuka épp nem jó irányba való, illetőleg jogtalan megindulást gondolt volna produkálni, bármikor bevethető az "Anyuka helyén marad!" örökbecsű. Jogos gondolat, de lásd be uram, szegényebb lenne a magyar folklór a kameraműfaj nélkül. Az ostoba szétzilálása a megéléseknek létező, de don't para, hiszen válaszul kilépett a napfényre a mindfullness intézménye , amely szépen visszakalauzol a mezei figyelemfókusz tudományába, a tudatos jelenlét* megélésének fennkölt állapotába.

*milyen izzadtságszagú a tudatos előtaggal. Jellemző az emberre, hogy feltalálja a spanyolviaszt, amihez pont jól jön egy elaprózott-elaprózódott infóegység, egy szétpaszírozott figyelemkultúra ...hogy aztán alapos körbeszigszalagozottsággal eljusson oda, ahol már egyszer jártak az elődök. Hogy ez az utóbbi 50-100 évben szaporodott fele ennyire vagy a képlet mindig is bennünk volt és a generációknak kötelezően tévútra kell menniük és felejteniük kell a későbbi megújhodás érdekében, azt nem tudom. Mindenesetre lassan már hiánycikk a szigszalag is.

(#16) Top cat válasza Jack Hunter (#2) üzenetére


Top cat
őstag

Világvége.

(#17) Hieronymus válasza totron (#15) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

A szó amit keresel a festmény. Csak nagyon drága volt ahhoz, hogy mindenki megfizethesse.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#18) totron válasza Hieronymus (#17) üzenetére


totron
őstag

Amint apa kamkorderezik? Az mindenképpen megfestendő.

(#19) Hieronymus válasza totron (#18) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Arra ma már egy második kamcordert használnak. :DD

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.