Hirdetés

2022. október 7., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) pusszycat


pusszycat
nagyúr

Úgy látom elégedett vagy, és csak az számít. Van aki évekig árulja. Gondolj arra, h ügyes voltál. :)

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Samsung 870 Evo 1 TB inside :-))

(#2) bitpork


bitpork
veterán

Mi is áruljuk apósomék lakását. Szeged belvárosának a széle (gyk gyalog 5 perc séta a város közepe), garázs + parkoló. Már ügynököt is bevontunk de még érdeklődő is nulla :(

(#3) Viszlát


Viszlát
addikt

És itt jön a tagadhatatlan magyar mentalitások sorozata.

Nyugodtan kiveheted a magyart ebből a mondatból, semmi csak nálunk fellelhető nincs a történetedben.

Az eladáshoz gratula, tényleg nagyon olcsón megúsztad a hercehurcát. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#4) ivana


ivana
Ármester

Ez a melegítős ember elég vicces a storyban. Mégis ki a fene megy melegítőben ilyesmit csinálni, mi lehet a normál szakmája. Ha mérnök (amúgy ilyet csak építész/építő mérnöknek engednék meg mint tevékenységet) akkor vegyen föl egy inget, ha ingatlanos úgyszintén. Szóba jöhet még kőműves, de normális kőműves biztos nem melegítőben dolgozik, hanem rendes erős munkásnadrágban, de ilyen esetekre szerintem ők se abban mennek.

(#5) Luck Dragon válasza pusszycat (#1) üzenetére

Ez inkább hatalmas szerencse volt. :)

bitpork nem szeretném elvenni a kedved , de most a kialakult helyzetet figyelembe véve egyre nehezebb lesz .

Viszlát
Köszönöm szépen.

Ivana , mi arra gondolunk hogy egy építési kivitelező, aki minél többet próbál le alkudni ezzel is segítve a vevő jelöltnek, majd ha sikerrel jár a felújítást ő fogja utánna csinálni ezzel is a megtakarított összeget a tudatlan vevőnél apránként összeszedi a plusz profilját.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#6) bitpork válasza Luck Dragon (#5) üzenetére


bitpork
veterán

Már több mint 6 hónapja áruljuk de már akkor tönkretette a piacot a szuper állampapír :(

(#7) galoslac válasza Luck Dragon (#5) üzenetére


galoslac
tag

Inkább a "nagymenő" akarta megvenni, mert van kp-je és befektetni akarja. A fiatal pár az álca.
Legalábbis ~10 éve így próbálkoztak nálunk is.
Egy esetről biztosan tudom, hogy bejött a ~60%-os azonnali kp-s ajánlat.

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#8) ncc1701 válasza bitpork (#2) üzenetére


ncc1701
addikt

Árral le kell menni, ha el akarjátok adni. Ha fél éve nem tudjátok, akkor a vírusos hiszti miatt így első blikkre egy óvatos 30% ár csökkentést javasolnék.
Ismerek embert, aki 2009-ben kezdte el hirdetni irreális áron a házát. Aztán bejött neki, mert tavaly azon az áron már el is vitték, de 10 év kellett hozzá, és egy felfele ívelő ingatlan őrület.

(#9) janeszgol válasza ivana (#4) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Az az ipse egy tipikus ostoba barom, aki azt hiszi mindenki pont annyira hülye, mint ő maga. Ezek szoktak aztán alkudozni, meg zavarni a légkört.
Dragon elég türelmes lélek, én csuklóból (a legyintése után) elküldtem volna a picsába.

(#10) bitpork válasza ncc1701 (#8) üzenetére


bitpork
veterán

Azért ne 10 millával adjunk már olcsóbban egy 72nm-s belvárosi lakást! Már kétszer levittük az árát 16%-kal és hajlandók vagyunk n a garázst is vele adni valami alkuval. Mos 29+ garázs és eben van alku lehetőség. Megjegyzem a lépcsőházban 44+ 7-t ment el egy 100nm lakás akkor amikor mi kezdtük árulni....

(#11) pusszycat válasza bitpork (#10) üzenetére


pusszycat
nagyúr

Nem jó a marketing. Hirdesd több helyen, mondasd be a rádióba vagy várj míg lecseng a járvány. Az is egy megoldás ha felemeled az árát majd hagyd alkudni többet belőle.

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Samsung 870 Evo 1 TB inside :-))

(#12) updog válasza pusszycat (#11) üzenetére


updog
senior tag

"Az is egy megoldás ha felemeled az árát majd hagyd alkudni többet belőle."

Sose fogom megérteni az emberek lelkivilágát. Vagyis, de, pontosan értem, és ez még szomorúbb.

ex: doeeg | "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." | "Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!" - 5FDP

(#13) pusszycat válasza updog (#12) üzenetére


pusszycat
nagyúr

Sokan ha nem tudnak alkudni egy akár kedvező árból is nem érzik, h jó üzletet csináltak,képesek otthagyni az ajándék ajánlatot is. Nem vagyok pszihomókus de biztosan van rá magyarázat. :)

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Samsung 870 Evo 1 TB inside :-))

(#14) Csupingo


Csupingo
veterán

Amúgy most mi a helyzet az ingatlan piacon? Manapság nem követem. A gyakorlatban kb. mennyivel mentek lejjebb az árak, pl. egy 40-50 mm-es lakás esetén? Talán mostanában kéne vásárlással próbálkoznom, ha ilyen szempontból tényleg javult a helyzet.

Azt nem értettem a filmben, hogy a vietnámi haláltáborban, a szovjet őrök lengyel egyenruhában, miért románul káromkodnak. (M-N)

(#15) ncc1701 válasza bitpork (#10) üzenetére


ncc1701
addikt

Ok. Van, aki sokáig szeret hirdetni, van, aki pedig eladni akar.

(#16) Luck Dragon válasza Csupingo (#14) üzenetére

Gyakorlatilag stagnál, kivár mindenki, ha eset is akkor az utolsó információm szerint maximum 4%-ra tehető. De ha így folytatódik pár hónap múlva kezdhet be esni. Én ezért is léptem most.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#17) ncc1701 válasza Csupingo (#14) üzenetére


ncc1701
addikt

A 2008-2009 válság után kb 2012 volt a mélypont/emelkedés kezdete. Még van időd, még nagyon az elején vagyunk.

(#18) razorbenke92 válasza Csupingo (#14) üzenetére


razorbenke92
senior tag

Ezt pont akkor írtad, miközben a mobilomon elkezdtem írni ezt (csak sokszor félbeszakítottak, és lassan írok):

A lakáspiaccal kapcsolatos bezuhanás egyelőre szerintem dezinformáció, próbálják azt a pánikvásárlást kelteni, amit elkövettek hússal, élesztővel, kézfertőtlenítővel, stb. "Most vedd meg/most add el, mert később nem lesz (vevőd)".

A jelen helyzetben a potenciális vásárlók továbbra is azok maradtak. Akinek a számláján vár az önerő, vagy akár a teljes vételár a "real-deal"-re azok ha most nem vesznek, csak azért nem vesznek, mert várják a valós csökkenést, és nem azért, mert eltántorodtak. Még ha a helyzetük romlott is, pl. kiesett egy fizetés, akkor is jobb sajátot fizetni, és nem csak mert saját (110-et fizetek a banknak egy házért, amit még ha irreálisan is, de ki lehetett volna adni 160-180-ért a vírus előtt).

Persze a valós csökkenés is el fog jönni, de csak majd amikor elkezd az albérletpiac pangani. Az meg akkor lesz, ha a rövidtávú kiadások bedőlnek, az meg akkor, ha az utazási korlátozások feloldása után sem indul vissza a turizmus.
Ennek lesz egy átfutási ideje, mire a szereplők belátják a helyzetet és lépnek. ncc1701 fórumtárssal egyetértésben szerintem is évek lesznek még a mélypontig, ha lesz.

Aztán persze az is lehet, hogy hamar megrázza magát a világ, és visszatér minden a régi kerékvágásba, még mielőtt eléri a valós hullámfront az ingatlanpiacot.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#19) Csupingo


Csupingo
veterán

Köszi srácok! Akkor még várok. Bár kis hazánkban történtek alapján azt is el tudom képzelni, ha rövid időn belül véget ér a jelenlegi állapot, akkor a gyakorlatban tényleg nem lesznek nagy változások.
Sajnálom, a dolgot, mert tényleg brutál emelkedés történt. Ha nem lett volna ilyen mértékű, már önerőből tudtam volna venni lakást. Komoly hitelt meg nagyon nem szeretnék. A mostani lakásunk 7-8 éve 6,7 millió forint volt. Tervbe van, hogy ezt veszem meg, de jelenleg szerintem nem adnák 14-16 alatt, annyi pénzem meg még nincs.

Azt nem értettem a filmben, hogy a vietnámi haláltáborban, a szovjet őrök lengyel egyenruhában, miért románul káromkodnak. (M-N)

(#20) ivana válasza galoslac (#7) üzenetére


ivana
Ármester

Na ez már gyanúsabb eset :)) Felénk is elég furcsa emberek üzletelnek ingatlanokkal. Szerencsére az önkormányzat megtiltotta családi ház helyére társasház építéset, baromi randa épületeket húznak fel, nagyon gyorsan és láthatóan kispórolva az anyagot.

razorbenke92: Szerintem Pesten a belvárosban nagyon meg fogja vágni az árakat, ami kihat kb. mindenre. Vidéken talán kevésbé.

Van faternak egy lakása a belvárosban. A házban 4-5 lakásban airbnb-ztek. Ezek közül több már a vírus előtt is eladó volt (gondolom nem érte meg), most meg nyilván üresek. Az ilyesmi rövidtávú lakás kiadás szerintem nagyon sokáig nem fog újraindulni, ez az utóbbi 10 év túlpörgése volt. Ezalatt a lakások értéke tizenx millióról 50-60 millióra ugrott, ami egyértelmű túlárazás. Szépen vissza fog csökkenni értelmes szintre.

A fentebb említett társasházakban ilyen 70 millióért hirdetnek egy lakást (XVI. ker) és úgy tűnik el is tudják adni (vagyis tudták). Drágább mint egy régebbi önálló ház.

(#21) bitpork válasza ncc1701 (#15) üzenetére


bitpork
veterán

Persze mindent lehet 1 fton is árulni mert akkor biztosan elmegy :R

(#22) lev258 válasza Csupingo (#19) üzenetére


lev258
veterán

Hát igen, Debrecenben is kb. 3-szor annyiba kerül most egy lakás, mint 7-8 éve. És ez még erősen optimista becslés.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#23) t72killer


t72killer
titán

Nálunk is van eladósorban egy alföld alsófalu2 családi omladozós, őszintén én már egy érdeklődő hangnak is örülnék... Durva, hogy a nagy díszes ingatlanlufi hatása a csóróbb helyekre abszolút nulla, kb késő 90es évek telekárában se vagyok biztos, hogy elvinnék.

Az viszont tuti, hogy a mostani válság durrantani fogja a lufit, úgyh jó döntés volt sztem alacsonyabb ár mellett is megválni tőle.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#24) ncc1701 válasza bitpork (#21) üzenetére


ncc1701
addikt

Ha nem sürgős, van időd kivárni, akkár várhatsz.

(#25) bitpork válasza ncc1701 (#24) üzenetére


bitpork
veterán

Ez lenne a megoldás, de sajnos szerződéssel vagyunk kötve :(
MOD

No mind1 majd lesz valahogy :R

[ Szerkesztve ]

(#26) janos666


janos666
nagyúr

Én is épp most adok el egy vidéki ingatlant. Kiraktam hozzád hasonlóan viszonylag olcsón, hogy keljen végre el, ne csak hirdetve legyen, és mert nem szeretnék alkudozni se.
Sorban minden nap jöttek megnézni a leárazás óta, de senkinek nem tetszett eléggé (kialakítás, elhelyezkedés, stb). Aztán egy gyerekes családból a nőnek nagyon (a közben lakik egy rokon, és még sok más tényező miatt pont szimpatikus neki az egész, már-már neki találták ki).

- Rögtön mondtam, hogy 6M és nincs alku (aki alkudni akar, annak 8M, és legfeljebb késsel megyek 6.5M alá!), szeptembertől lehet adásvét az adózás miatt, de ha lerakja az előleget, akkor felőlem holnap elkezdheti felújítani, és szerződhetünk úgy, hogy ha én állok el később, akkor az előleg többszörösét kell visszaadnom (hogy nyugodtan költsön rá, ő jár jól, ha felújítja nekem...).
- De neki már MOST kell, nyáron felújítja, és minél hamarabb be akar költözni.
- Ok, akkor fizesd ki mellé az adót, amivel nekem drágább lesz így, ~280k.
- NEM!
- Biztos meg tudunk egyezni valahogy (játék a számokkal, stb), vagy legyen akkor +150k félúton.
- NEM! 6M és kész. (Hátulról a dühös hanf. Én kedvesen beszélek, de figyelmeztetem, hogy én is lehetek hirtelen haragú, ha olyan a környezetem.)

Ennyit arról, hogy nem akarok alkudozni. :))
A szomorú, hogy el fogom nekik adni 6M-ért, pedig ezek után még 6.5-ért sem szabadna. :(

TV kalibrálást vállalok!

(#27) pusszycat válasza janos666 (#26) üzenetére


pusszycat
nagyúr

Sajnos látszott rajtad, h engedni fogsz. Innen már nincs visszaút. Azt kelet volna mondanod, h sietel mert még 4-en meg akarják ma nézni a "zingatlant". :D

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Samsung 870 Evo 1 TB inside :-))

(#28) Lenry válasza ivana (#4) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

a telekjáró Bambi, melegítő, nagypofa kombó alapján az az építési vállalkozó lehetett, aki a házamat építette :DDD

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#29) Luck Dragon válasza pusszycat (#27) üzenetére

Amúgy nevetsz rajta, de ez tényleg hatásos trükk tudd lenni, ha úgy adódik a dolog, főleg alkudozás szempontjából mikor megrekedt a két fél és nem találkoznak fél úton.

"- Jó ,meg minden de mi nem szeretnénk adni érte 10-Ft.
-Pedig sajnos lejjebb nem tudok menni , így is piaci ár alatt adom 15-ft.
-De akkor is, ez kicsit sok.
-Semmi gond ,akkor tárgytalan köszönöm hogy itt voltak, "

És ilyenkor jön a bevált trükk ,hogy előre megbeszéltek alapján a párod vagy rokonoddal ,míg a közeledben vannak a vevők oda biggyeszted hogy, mikor is jönnek a következő páros, egy óra múlva? Igen! Ilyenkor mindig érdemes nézni az arcukon a mimikát. Esetek 20% azért még az nap visszahív hogy gondolkodtak rajta és még tennének rá 10-15%-ot.

Lenry
Végig követtem azt az írásodat, főleg az maradt meg bennem ,mikor a klíma csövet elfalazták. :Y :C
Nincs kizárva hogy egy és ugyanaz a" melegítőben telekjáró bambis vadászpilóta" volt az. :DDD

janos666
Esetedben, nem erre az egy főre koncentrálnék . Lehet árulnám tovább. Nem biztos hogy ekkora áldozatot megér . :F

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#30) Sethdobaloah válasza Csupingo (#19) üzenetére


Sethdobaloah
senior tag

Ha hitel is kell, akkor nehezebb helyzetben vagy. Arra fogani nem mernék, hogy egyszerre marad ilyen alacsonyan a hitel kötlsége ÉS zuhannak meg a lakásárak...

...csak én vagyok helikopter?

(#31) Stanlee válasza bitpork (#25) üzenetére


Stanlee
senior tag

Anyukam Vasarhelyen januarban, igaz ingatlanossal, de 3 nap alatt eladta a lakasat.

Szegedet nem ismerem annyira, de az uzlettarsamnak van ott lakasa 15 eve es nem igazan van elalelva a piactol. Remelem mielobb sikerul eladnotok a lakast majd!

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#32) bitpork válasza Stanlee (#31) üzenetére


bitpork
veterán

:R

(#33) D1Rect válasza bitpork (#6) üzenetére


D1Rect
félisten

Vigyetek ingatlanost, mondja meg, hogy szerinte mennyiért lehet eladni.
Meg is bíznám az eladással, jaaaaa, kizárólagos szerződéssel dolgozik?
Akkor bocsi mégsem. ¯\_(ツ)_/¯

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#34) bitpork válasza D1Rect (#33) üzenetére


bitpork
veterán

ez mind megvan.

(#35) Luck Dragon válasza bitpork (#34) üzenetére

Akkor addig esetleg második opció kiadni? Addig jönne belőle profit.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#36) bitpork válasza Luck Dragon (#35) üzenetére


bitpork
veterán

Nem merjük. A szomszédban volt kiadva lakás és a végén nekem kellett segíteni annyira kilángszórózni diákok után h a mesterek elvállalják kifesteni...

(#37) Luck Dragon válasza bitpork (#36) üzenetére

Sajnos igen, ennek is van buktatója.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#38) Doki42


Doki42
őstag

Köszi a bejegyzést, tanulságos 👍

Iphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés

(#39) longwild


longwild
aktív tag

Csak most találtam ide...

Nos a rövid távú kiadásnak épp keresztbe tettek törvényileg...
Vajon mi lesz az ingatlanok árával?

szoftver szakmabeli && Beverly250

(#40) Agostino válasza longwild (#39) üzenetére


Agostino
addikt

gute frage. én a budapest belvárosi lakásomat szeretném tavasszal betradelni kp-s ráfizetéssel, hitel nélkül házra a környéken, de kezdek egyre jobban aggódni.

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.