2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az új családtag - Sony NEX-5

    Mint egy előző bejegyzésben írtam, a tükrös Sony Alpha A300 fényképezőm 6000 expo után zárhibában elhalálozott. Egy csomó cuccom van hozzá (1855, 5520 obik, Raynox DCR-250 makró előtét, távirányítő, GPS, polárszűrő, UV szűrők, tisztítószett), így néha megfordult a fejemben, hogy egy A390-et veszek helyette, így minden tartozékot használhatnék.

    Azonban ez a 2. Sony gépem, ami csak úgy elromlik. Akkor meg minek vegyek Sony-t? Amúgy is elment a kedvem a tükrös gépektől, ezért a MILC kategóriát nézegettem legtöbbet, de amelyik tudta azt, amit szeretnék, túl drága volt, az olcsóbbak meg nem különösebben fogtak meg.
    Ahogy olvasgattam az itteni fórumtémákat, szemet szúrt a Samsung NX100. 90e-s árával ezt tökéletesnek tartottam, gondoltam 1-2 hónap múlva ez lesz az, ami pótolja az A300 megüresedett pozícióját. Semmi nem kapható hozzá itthon, de az Ebay tele van olcsó, új, gyári alkatrészekkel.
    Aztán tegnap elmentem a piros-fehér-fekete műszaki áruházba, és az összes MILC akciós volt. Az NX100 kitben 77e, NEX-3 kitben 83e és a NEX-5k 130e. Karácsony, öcsém! Már láttam, hogy itt nem fognak hónapok eltelni, az egyik velem jön.

    Samsung NX100

    Folytatás...

    futo001 13 éve 3

  • Így jártam a Sony A300-zal

    2008 november tájékán vettem újan egy Sony A300 digitális tükörreflexes fényképezőt. Az elmúlt 3 év alatt kb 6000 kép készült vele (gyári adatok szerint 100.000-et bírnia kell), nagyon szerettem használni, gyönyörű képeket tudtam vele csinálni. Tegnapig.

    Kivittem a parkba madárfotózásra, 3 képig nem volt semmi gond, aztán jöttek a fekete képek. Leszedtem az obit és akkor láttam, hogy a CCD előtti redőny lent marad, nem húzza fel. Mindezt 6000 kép után!

    2 szervízt kerestem meg, mindkettő azt mondta, hogy zárhiba, ezt csak márkaszervíz javítja. Király, gondolom olyan árban, mint amennyiért egy fél éveset vehetnék használtan (majd hétfőn kiderül, felhívom őket). Ha így van, lehet eladom alkatrésznek, bár valószínűbb, hogy darabjaira szedem szakmai érdeklődés által vezérelve, de akkor valószínűleg úgy ro**d meg, darabokban.

    Az eset pikantériája, hogy csütörtökön megfodult a fejemben, hogy eladom, valami egyszerűbbet veszek helyette, egy HX100V-t. Még nem volt eldöntve, de meghirdettem. Másnap meg öngyilkos lett.

    Folytatás...

    futo001 13 éve 16

  • Users Rendszerház

    Ismeri valaki a Users nevű számítástechnikai üzletet (VII, Damjanich u.)?

    Nagy nehezen rászántam magam a TV vásárlásra, a régi TV-monitor készülékemet meghirdettem, a vártnál hamarabb elvitték, az említett üzlet pedig mára ígérte az új TV kiszállítását. Na, a rendelés óta (08.13) nem is hallottam róluk, telefonon nem értem el őket, emailre nem válaszolnak. Még jó, hogy utánvéttel rendeltem, különben kicsit ideges lennék... Végül írtam nekik, hogy már nem kell kiszállítaniuk.

    Pedig már teljesen rá voltunk készülve a 3D-s esti filmezésre (lejátszóba bekészítve a film, pattogatott kukorica, kóla, kisöcsi...)

    Gondolom létező üzlet, de a linkségük meglep. Bár örömteli, hogy néhány magyar vállalkozás olyan jól megy, hogy válogathat a megrendelések között. :DDD

    futo001 13 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.