2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hogyan vezető má apjuk?

    Nemrég hazautaztam családot és banki ügyintézőket látogatni.
    Minden simán ment, család jól van, banki alkalmazottak szuperkedvesek és szakszerűen segítenek problémáimon. Pár órám volt a repülőig, épp az utolsó ügyintézésről meg egy vásárlásból tartottam Ceglédről anyósomékhoz. Először jártam ezen az úton, így a helyszínben nem vagyok biztos, azt hiszem Albertirsa előtt járhattam, már egy elhibázott kanyar után ismét a jó úton haladva keresve egy kereszteződést amit nem tudtam pontosan hol van, de gondoltam emlékezetből megoldom. Tempomat 100 alá picit belőve, félszemmel nézve a tükröket láttam egy világos autót közeledni, semmi extra, majd megelőz, szinte üres az út és egyenes.
    Keresem a kereszteződést (mint utólag kiderült rossz helyen, sok km-rel odébb volt), annyira ráteszem a lábam a fékre, hogy a tempomat kikapcsoljon, nagyjából 90-ig lassulhattam de már nyomja a dudát mögöttem. Nem értettem.
    Ekkor nekiállt megelőzni, fater nyomja a dudát, muter mutogat. Aztán megpróbált letolni az útról, fékezek, bevág elém és kezdődik a szokásos büntetőfékezgetés, majd visszamegy a másik sávba és mellém lassít, hogy újra letoljon az útról. Régi rozzant, horpadt, házilag foltokban festett ezüst Renault Laguna kombi. Gázt adtam elmentem mellette, ekkor bejött mögém. Tartottam a 90 körüli sebességet, megint megelőz, büntetőzés, majd újra mellém jött, mutattam neki, álljon félre.

    Folytatás...

    futo001 2 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.