2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Csernobil motoron

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Először is kedves olvasó, szeretek utazni. Soha nem érdekelt Amerika, Olaszország, Franciaország. Imádom Írországot és Ománt, nagyon érdekel Új-Zéland, az Antarktisz és Szibéria.

Idén ismét egy pár hetes Ománi út van kilátásban, nagyon várom, eddig a legélhetőbb országnak ezt találom. Rengeteg kikapcsolódási lehetőség, látványosság (nem múzeumok és hasonló csacskaságok), szabadidős tevékenységek, kedves emberek, és OLCSÓSÁG. Ja, és persze keményen betartott, betartatott törvények. :U Az ország maga elmondhatatlanul gyönyörű.
Utána, vagy előtte azonban ennél merészebb álomnak kell -muszály- teljesülnie.

Pár éve olvastam Elena írásait, nézegettem a képeit, és kedvet kaptam Ukrajnához, azon belül Pripjaty-hoz és Csernobilhoz. Azóta egyre erősebb a vágy, a késztetés. Egyszerűen most már nincs visszaút, meglesz. :DD Nézzétek meg a képeket, érdemes. Elképesztő a több évtizede elhagyott civilizáció maradéka, vagy az érintetlen területek, utóbbiak egyszerűen csodásak, míg előbbiek nyomasztóak, mégis különleges élményt nyújtanak. Amint elkészül Károly, ez lesz az első nagyobb túra.

Tudom, hogy már sok magyar járt a lezárt területen belül, volt aki szervezett látogatás során, volt, aki maga szervezte. Utóbbi lesz nálunk is, de nem egyszerű a dolog. Engedélyek, vízumok... Az említett hölggyel sikerült felvenni a kapcsolatot, segít, amiben tud, és az is lehet, hogy jön velünk.

Ha esetleg közületek volt kint valaki, tudna pár tippel/tanáccsal segíteni? Például hogyan jutott ki, hol volt szállása, ilyesmi. A legfontosabbat tudom: kenőpénz a fakabátoknak, ez OK. :))

Hozzászólások

(#1) szablya


szablya
tag

Egyszer én is szeretnék eljutni oda! :K

Madarat tolláról, embert desktopjáról. | Inni és inni adni. | Ellopták az alisok a tankot. | Az igazi tuningos Prescott kávét iszik. - all by szablya | "Igazat az igazaknak, zárják be a hazugokat!" \m/

(#2) Csemike


Csemike
csendes tag

Érdekes lesz...

(#3) Lauda


Lauda
félisten

Ha elfogadsz egy jo tanacsot, ne menj oda!

(#4) keIdor válasza szablya (#1) üzenetére


keIdor
titán

Én maradok Amerikánál, Olaszországnál és Franciaországnál.
Engem Csernobil, meg egy primitív arab ország hidegen hagy. A táj lehet szép, azért még lehet egyszer el is jutok oda, de élni semmi pénzért nem mennék Ománba.

Ja ez nem fikázás akar lenni, csak egy vélemény a sok közül. :R

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#5) tibi666 válasza Lauda (#3) üzenetére


tibi666
senior tag

miért? én is szeretnék elmenni valamikor.

(#6) Lauda válasza tibi666 (#5) üzenetére


Lauda
félisten

Mivel sajat blogot nem illik szetoffolni es eleve nem is ezert nyitotta, most nem fogom kifejteni, mar megtettuk regebben a masik topikban [link] ;)

[ Szerkesztve ]

(#7) Samus


Samus
addikt

Hú, én nagyon elmennék egyszer, de soha sem lesz rá pénz...
Képeket kérünk, ha megvolt az "utazás" :)

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#8) tibi666 válasza Lauda (#6) üzenetére


tibi666
senior tag

átfutottam, engem nem tántorított el.

(#9) Lauda válasza tibi666 (#8) üzenetére


Lauda
félisten

Akkor hajra! :)

(#10) futo001 válasza keIdor (#4) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Primitív arab ország? :D
Egyetlen nyugati állam sem jár ott, ahol jelenleg Omán tart sem jólét, sem közbiztonság szempontjából. Bizonyos szempontból szigorú, másik oldalról viszont többet engednek.
Pl úgy vezethettem autót, hogy nem is érvényes a jogosítványom és ittas voltam. Ott szabad. De a legkisebb koccanásért 2 nap böri.
Vezethettem felügyelet nélkül hajót, nem kell engedély. De ha bajt csinálsz, jaj neked. És kiválóan tudnak élni ezekkel a lehetőségekkel, balesetet 1-et láttunk a 18 nap alatt.
Az árakról is érdemes beszélni. Apósom, aki ott él, a Mustangot újan alig több, mint 5 millióért vette. A benzin nincs 50Ft. 1 doboz kóla kb 40Ft volt. Parkolás 70Ft, de csak 2 helyet láttam, ahol fizetni kellett. HTC Touch Diamond 2008-ban nem volt 70.000. Gyorshajtás +20%-ig 10.000, utána börtön. Kerékcsikorgás 2 nap böri. :C
Ez szerintem nem primitív arab ország, szerintem kevered Pakisztánnal. :K

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.