2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Asus átok

    :W :( :(( :((( :O :U :F :Y :( :(( :((( :O :U :F :Y:( :(( :((( :O :U :F :Y :W

    Ma hívott párom, hogy a gépe újraindulgat, és a Windows töltése megáll élénk kék háttérrel, amin fehér betűk vannak. Aztaqrvanyomorulteget gondoltam. Mondom megyek, megnézem. Megnéztem. Windows már nem is települ, chkdsk /f/r pedig kb másfél órája csak indexek felülírásáról írogat a kijelzőre. Nálam is hasonlóan kezdődött. Ráadásul leányzó nem hordozza a gépét annyit sem mint én, asztalon használja kizárólag. Egy újabb döglött Asus, most egy 1201HA.

    Folytatás...

    futo001 13 éve 7

  • Asus garancia matrica

    Alakul, mondhatni szépül a sztori.

    Megjött a lapos, és úgy döntöttem beszerelem az SSD-t, tojok a garanciára, úgy sem ér semmit. Ekkor jött 2 meglepetés:

    1: Cordon / Cirma márkaszerviz kihagyott 2 csavart a házból, 1-et az alaplapról, 1 pedig csak lógott, nem volt meghúzva. :W Tehát sikerült 4 csavart benézniük a kb 16-ból.

    2: A gép TELJES szétszedéséhez hozzá sem kell nyúlni a garis matricához! A billentyűzetkeret 2 műanyagból áll (keret+akksi felöli hátlap), ezek vannak összeragasztva, azonban ez a két műanyag rögzítve van egymáshoz és egyben kell leemelni a gépről. Azt csinálsz a géppel, amit akarsz, a matricához nem kell nyúlni. Hát normálisak?
    Megnéztem a párom gépét, azon ugyanúgy van a matrica, tehát nem egyedi eset.

    Ezzel az a gond, hogy soha nem lesz bizonyítva, ki is hibázott. A jó, hogy kicseréltem a meghajtót, és nem ugrott a gép többi alkatrészének a garanciája. Nagy hátránya az Asus trehányságának, hogy így vásárlás előtt is az nyúl bele, aki akar, a vásárló nem védett. Ez erős érv egy új Asus ellen.

    futo001 13 éve 7

  • Hogyan tovább az Asus-szal? 2.

    Ma este influenzásan (H1N1 rulez, de ez sokkal emberségesebb, mint a rendes influenza, szóval inkább 2 ebből...) barátnőmmel hazajöttünk édesanyámhoz, aztán összerántottuk a 2 testvéremet is és elmentünk vacsizni.

    Kaja közben előkerült az Asus-os történetem, és kérdezték hogy állnak a dolgok. Röviden összefoglaltam, hogy:
    -a szerviz tagadja, hogy ők cserélték el az alkatrészt, nem javítják
    -márkaképviselet utolsó levelében elhajtott, hogy őket hagyjam ezzel

    erre édesanyám nemes egyszerűséggel határozott :) : adjuk el az Asus gépeinket. Agyaltam rajta előtte is, de akkor elvetettem az ötletet, de most az érvei meggyőztek engem is. Így a közeljövőben eladó lesz:
    1db Asus 1201N
    1db Asus 1201HA
    1db Asus eee901
    1db Asus N53JG
    1db Asus K52JB

    Tehát nálunk a továbbiakban ez lesz az Asusok sorsa. Egyik húgom egy Dell gépen agyal, én egy Lenovo-n, a többiek meg majd meglátják.
    Tanulság: Asus 24hónapos garancia=50% esély a garanciális javításra. :((( :W

    Folytatás...

    futo001 13 éve 4

  • Új gépállat

    Munkahelyemen tegnap megkaptam az új asztali gépemet, egy HP Z400 munkaállomás képében, hozzá pedig egy HP ZR22W monitort.

    CPU: Négymagos Intel® Xeon® W3520 processzor (2,66 GHz, 8 MB gyorsítótár, 1066 MHz memória)
    RAM: 4 GB 1333 MHz DDR3 ECC
    VGA: nVidia Quadro NVS 450
    OS: Win7
    HDD: 2*500GB Sata2
    Élményindex: 6.2 (HDD)

    Hát, nem lassú. :D
    Elképesztő változás a 2100-es Sempronhoz képest, nyomok egy compile-t és nem 5-6 percig molyol, csak 40mp-ig. A gép irreálisan drága, de egy nagy cég számára fontos a terméktámogatás, így nem szórakoznak alkatrészenkénti összeállítással. Magamnak biztos nem venném meg. :)

    futo001 13 éve 4

  • Tanulás munka mellett

    A Neptunos bejegyzésem után 3-an is kérték, hogy írjam meg, mégis milyen főállás mellett tanulni. Erről írnék röviden.

    2009-ben, 25 évesen úgy döntöttem, belekezdek a főiskolába, mivel a munkahelyemen semmi lehetőséget nem adnak szakmai fejlődésre. Lehetőség inkább visszafejlődésre van, mivel szinten tartó oktatások sincsenek, így csak felejt az ember. Középiskola utén fejben számoltam hexából binárisba, akármilyen számlálót építettem szabadon választott tárolóból, de 2009-ben már egy Karnaugh táblát sem tudtam felrajzolni. Szóval kell tanulni.

    Egyetlen helyet jelöltem meg, a BMF KVK-t levelezőn, más szóba sem jöhetett. Szerencsére felvettek az államira, így nem kell érte fizetnem (elég nagy teher a bejárás és a könyvek), fizetősön azt hiszem 172e körül van egy félév.

    Első félévben felvették a tárgyakat helyettünk, mindenféle ügyintézésben segítőkészek voltak a TO-n. A tanítás havonta 1*3 nap, szerdán, csütörtökön és pénteken. Ez azért elég furcsa, de lehet hozzá igazodni.

    Első 2 félév nem volt különösebben problémás, volt időm tanulni 3 szakban, azonban a 3. félévben előléptettek, irodai beosztásom lett, így már nehezebb beosztani az időt, meg is látszik az eredményeken.

    Folytatás...

    futo001 13 éve 8

  • Háttérképek 960x800

    Pár háttérkép az általam idén nyáron készített képekből.
    Jó minden 960x800-as képméretet igénylő készülékhez (HTC Desire, ZTE Blade...)

    Link

    Ízelítő:

    futo001 13 éve 0

  • Neptun-Óbudai Egyetem

    Reggel óta próbálom felvenni a holnapi matek vizsgát Neptunban, sikertelenül, folyamatosan túlterhelt az a szar. Dél volt a határidő, emiatt csúszom 1 évet. Rohadna meg!

    Próbáltam tegnap is, a helyzet ugyanez volt, éjszaka otthonról is, persze valami gebasz miatt nem volt (és jelenleg sincs) net Budaörsön. Gondoltam tanulok egy kicsit, erre a laptop lefagy, és nem indul többet. Telepítés közben megáll hibás szektorok miatt. Adatmentés felejtős, pár dolgot tudtam csak leszedni róla.

    Qrva szar ez a hét. A neptunnal meg csinálhatnának valamit, évek óta egy fos.

    futo001 13 éve 42

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.