2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Motorbiztosítás kezdőknek írül tálalva

    Mint írtam vettünk párommal 1-1 motort, én már nem vagyok kezdő így egy visszafogottabb VFR800 teljesen ésszerű választás volt, párom esetén azonban sokat agyaltunk, most csinálja a jogsit. Mivel az íreknél a járműbiztosítás hirtelen tud agyérgörcs-infarktus kombót okozni, így próbáltunk ésszerűek maradni és pontosan ezzel követtük el a hibát. Írországban vagyunk ahol azt sem tudják melyik oldalon kéne vezetni, mit akarunk mi ésszerűséggel?

    Szóval először valami 600cc körülit kerestünk, végül majdnem 500 lett belőle, aztán párom úgy gondolta, hogy amíg belejön inkább legyen 250, arra biztos lesz biztosítás és nem is lesz túl drága, meg biztonságosabbnak is érzi.
    Itt ugye úgy megy, hogy leteszed online a kreszt, 2x3 óra alatt megszerzed a rutint és már mehetsz is közútra, majd 6-24 hónap vezetés után mehetsz forgalmi vizsgára. A gyakorlatban azt mondta az oktató, hogy a kresz után egyből vigyem forgalomba gyakorolni, a rendőrök nem fognak szólni érte, hadd érezze milyen a motort irányítani még az oktatás megkezdése előtt. Gyakoroltunk is a környéken minden nap.

    Folytatás...

    futo001 3 éve 2

  • Újra nyeregben

    Valamikor 2008 körül bekattantam, hogy motorozni szeretnék. Sosem érdekeltek előtte, még robogón sem ültem soha. De akkor akartam egy mocit. Mondták csináljam meg a jogsit és kezdjek valami kisebb motorral. Ennek a fele össze is jött, megcsináltam a jogsit, aztán beállt a garázsba egy BMW R1150RS. Küzdelmes volt az eleje mivel nagyon magas és nehéz, de belejöttem. ABS, kormányfűtés, állítható dőlésű és magasságú plexi, állítható és fűthető ülés, nagyon bejött.
    Pár év után lecseréltem egy Suzuki TL1000R-re. Pici, könnyű, csupasz erő, semmi kényelmi funkció. Iszonyat jó volt szerpentinezni vele, megjártuk Olaszországot, Németországot, Ausztriát, Szlovákiát, Horvátországot és Szlovéniát párszor. Az irányíthatósága mesés volt.
    Aztán jött egy hosszú, 6 éves szünet. Nem is gondolkoztam motorban de azért akartam valamit ami kicsit több szabadság-érzést ad, már 2 éve rá-ránéztem a kabriófelhozatalra de sose szántam el magam (egyszer mégis egy angol sportkocsi képében, de sajnos elváltak útjaink pár hónap után, brexit miatt horror lett az alkatrészbeszerzés, alkatrész meg kell bele folyamatosan ).
    Aztán párom pár hete szintén bekattant. Motorjogsit akar és motorozni. Namondom ebbűbajlesz, nem kabrió.

    Folytatás...

    futo001 3 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.