2022. augusztus 15., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • képek méretezése

  Gondoltam picit írok a nyaralásról, egy csomó képet be akartam tenni, de túl nagyok. Pl.:

  Már hülyét kapok tőle, egyszerűen nem tudom a kép megjelenő méretét semmivel állítani. Kisebb képeket sem akarok feltöleni, mivel azzal értelmét is veszti.

  Hogyan tudnám kisebb méretben beilleszteni, hogy ráklikkelve megnyiljon nagyobban?

  futo001 12 éve 6

 • Pilóta vs Torony

  Torony: Hogy ne csapjon túl nagy zajt, legyen szíves forduljon 45 fokkal jobbra.
  Pilóta: Milyen zajt csaphatnánk mi 35000 láb magasan?
  Torony: Olyan csörömpölőset, mint amikor a 707-esük összeütközik az előttük lévő 727-essel!

  /* A320: 2 hajtómű, A340 4 hajtómű */
  Torony: Ön most egy Airbus A320 vagy A340?
  Pilóta: Egy 340 természetesen!
  Torony: Akkor ebben az esetben lenne szíves a felszállás előtt a másik két hajtóművét is beindítani!?

  Torony: egy Pilótának, aki különösen durván tette Le a gépet:
  A leszállás nem ördöngösség, az utasoknak finomabban is a tudtukra lehet adni, hogy földet értek.
  Pilóta: Nem számít, úgyis mindig tapsolnak.

  Pilóta: Csak egy kevés üzemanyagunk van még. Sürgős intézkedést kérünk.
  Torony: Mi a helyzetük? Nincsenek a képernyőmön.
  Pilóta: A 2-es kifutón állunk, és már egy örökkévalóság óta várjuk a töltőkocsit.

  Torony: Leszállás után kérem guruljon a Taxiway Alpha 7, Alpha 5, Whiskey 2, Delta 1 és Oscar 2.
  Pilóta: Mi van? Mi itt nem ismerjük ki magunkat.
  Torony: Nem tesz semmit, én is csak két napja dolgozom itt.........

  Folytatás...

  futo001 12 éve 7

 • A kivilágítatlan talicska

  Ami ma történt velem, az nem piskóta. Majdnem kicsináltak! Nem az első alkalom, és biztosan nem is az utolsó, azonban azt hiszem eddig ez volt a leghajmeresztőbb számomra.

  Ma este be kellett jönnöm a munkahelyemre, persze már megint későn indultam, mint az esetek 90%-ban. Barátnőm többször mondta, hogy óvatosan, nagyon vigyázzak, hívjam ha mekérkeztem. Mindig aggódik, ha motorozok, én persze mindig mondom, hogy felesleges, nincs miért. Hát nincs a fenét, alacsony az a qrva kerítés! Nem nagyon szoktam autópályán motorozni, de ma vettem matricát, hogy haladhassak. Indulás Pestszentlőrincről, érkezés Tatabányára, remélhetőleg egyben.

  Haladok az M1-en óra szerint 140 felett egy picivel (ez kb 135-öt jelent, igazi hardcore motoros vagyok, ámokfutó, babakocsis anyukák elgázolója, egy eszetlen állat, mi?), előttem-mögöttem senki, teljes sötétség, csak a motorom lámpásai szórnak fényt az úttestre. Nézek előre, agyalok, nem igazán van kedvem ma bemenni, már várom a nyaralást, jó volt a pizza amit ma ettem meg ilyenek. Egyszercsak mintha láttam volna valamit a távolban. Meresztem a szemem, sehol semmi, biztos árnyék, azért még jár a szemem, hátha mégis van előttem egy állat vagy valami. De nem, sehol semmi. Ok, erről ennyit, közben elértem a Bicske utáni balra ívelő szakaszt. Egyszercsak tőlem méterekre megjelent egy ponyvás-utánfutós furgon, aminek hátrafele semmilye nem világított, sem a jármű, sem az utánfutó!

  Folytatás...

  futo001 12 éve 4

 • Esti szemét

  Regisztrálva vagyok a turatars.com oldalon, már többször sikerült jó túracsapatba csöppennem általa, azonban személyes üzenetet felhasználótól még nem kaptam, egészen a mai napig. Furcsáltam, a név amúgy több mint gyanús: rosedan4u.

  Szia kedves barátom,

  A nevem Miss Rose. láttam a profilodat a ( www.turatars.com ) és én érdeklődővé váltam benned, szintén szeretni foglak tudni többet rólad, és azt fogom szeretni, küldjön egy levelet az én e-mail címét, hogy tudok adni neked képeket. Itt az én e-mail cím ( rosedan22@yahoo.com ) Várom a levél az én e-mail címre. (Távolság vagy a szín is életkor nem számít, de a szerelem ügyekben sokat)

  kérjük, válaszoljon nekem a e-mail címét

  ( rosedan22@yahoo.com )

  Hello dear friend,

  My name is Miss Rose. i saw your profile at ( www.turatars.com ) and i became interested in you, i will also like to know more about you, and i will like you to send a mail to my e-mail address, so that i can give you my pictures. here is my e-mail address ( rosedan22@yahoo.com ) I am waiting for your mail to my e-mail address. (distance or colour even age does not matter but love matters alot)

  please reply me with my e-mail here

  ( rosedan22@yahoo.com )

  Folytatás...

  futo001 12 éve 20

 • Játékok az életemben és azoknak a következményei

  Emlékszem nem is olyan régen nagyon sokat tudtam a számítógép előtt ülni és játszani. Többnyire erőszakos játékokkal rongáltam az elmémet, mint a Soldier of Fortune, Alone in the Dark sorozat, Postal, Half-Life, GTA sorozat... Ettől függetlenül világunkhoz mérten normális ember lettem. Dolgozok, nem bántok senkit, türelmes vagyok és nem lesem annak lehetőségét, hogy ártsak másoknak. Hétköznapi vagyok, semmi extra, szürke kisegér. :) Tehát a játékok nem rontottak el. Amúgy a kockulás mellett jutott idő sulira, és naponta futottam 1-2 órát, ez a mai napig nem változott.

  Ha jól emlékszem, még 20-22 éves koromban is függő voltam. Akkori párommal vállalkozásba fogtunk, jól ment, lelkesek voltunk, de ha volt egy kis idő az üzlet mellett, éppen nem volt vásárló vagy intéznivaló, játszottam (mára már üzletek és köszönik jól vannak, nem úgy, mint mi :) ). Azóta eltelt 4 év, és nem tudom, hogyan tudtam órákat tölteni a gép előtt mindenféle gépeket és figurákat irányítva. Ma is játszok, néha, keveset. A World of Goo tudott lekötni, a STALKER, a Left4Dead és a Machinarium. Az elsővel és az utolsóval majdnem minden nap játszottam fél vagy egy órát úgy 6-7 napon keresztül, a többit néha elindítottam 1-1 órára. Tehát ha tetszik is valamelyik, nem tudok órákat tölteni vele.

  Folytatás...

  futo001 12 éve 0

 • HTC Touch Diamond P3700

  Egy kis szösszenet eddigi kedvenc telefonomról. Nem teszem címlapra, mert nem lesz megfelelő színvonalú írás, és a helyesírásra sem fogok figyelni. Továbbá ezt az egészet azért írom, mert tanulnom kéne, és ilyenkor az ember elkövet mindent, hogy mással foglalkozzon. :)

  Rögtön az elején érdemes megemlíteni, hogy a készülékből létezik keleti és nyugati piacra szánt példány. A különbség normál használat mellett nem vehető észre, a problémák akkor buknak ki, mikor ROM-ot szeretnénk frissíteni. Gyári oldalról nem tudunk rossz szoftvert leszedni hozzá, mivel a szériaszám begépelése után hibaüzenetet kapunk, hogy ez bizony nem a mi készülékünkre készült. Ha főzött ROM-ot teszünk a telefonunkra, ott fordulhat elő olyan, hogy pl a készülék keleti piacra készült, az átírt ROM alapja egy nyugati ROM. Ezt szépen felhúzzuk a telefonra, és másnap reggel késünk a munkahelyünkről, mert a telefon vagy egyáltalán nem ébresztett, vagy 10-30 perces késéssel kezdett bele a reggeli mjúzikelbe. Ilyen és ehhez hasonló hibák miatt sokan korán levonják a "szar telefon" következtetést, pedig egyáltalán nem az, mint az a következő sorokból is látható lesz.

  Folytatás...

  futo001 12 éve 5

 • Hosszútávú parkolás Münchenben

  Tud esetleg valaki fizetős parkolási lehetőséget magánháznál Münchenben kb. 2 hétre? Ha közel lenne a reptér, az lenne a tuti. :)

  Pozsonyban hagytuk ott az autót egy családnál 5eur/nap -ért, ők kimondottan erre álltak rá, építettek egy 20 autós parkolót a kertben. Valami ilyen kéne az említett városban is, neten nem találtam semmit.

  futo001 12 éve 0

 • Hang és film anyagok, szoftverek, szerzői jogok, árak

  Sosem értettem, miért kerül egy DVD film 5.000Ft-ba, vagy egy játék 10.000Ft-ba, netán egy Office 70.000Ft-ba. Persze, van közvetlen anyagköltségük, ami igazából elhanyagolható, a termék tervezése, kivitelezése azonban igen költséges. Képzett programozók, megfelelő géppark, film esetén ugyanezek plusz a túlfizetett színészek (nem magyar filmekről van szó), díszletek, engedélyek... Rengeteg pénz így összességében. Persze nem kell aggódni, ezek a költségek egy jó termék esetén többszörösen megtérülnek és bőséges hasznot hoznak.

  Tényleg normális dolog ilyen irreális összegeket kérni valamiért, hogy a kiadó és az előadó megvehesse az évi Aston Martin adagját? Szerintem nem. Persze mindennek annyi az ára, amennyit kifizetnek érte, és ha a termékre van kereslet horror áron, akkor bizony a termék megkapja a horror-árcédulát. Természetesen nem tényező, hogy a különböző országokban élők lehetőségei nagyon eltérnek, de az igények nagyon közel állnak egymáshoz. Mit tesz hát az ember ilyenkor?

  a.) nélkülöz (ők vannak kisebbségben).
  b.) megszerzi a terméket kerülőúton, akár illegálisan.

  Folytatás...

  futo001 12 éve 46

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.