Hirdetés

2023. december 2., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) k.


k.
őstag

Gratula, jó cikk :)

"Na, ezen picit felhúztam magam. A Sony ezekszerint tesz rá, hogy elromlott a géped, hiszen számukra az öreg és az elromlott az egy és ugyanaz. Tudjuk, hogy miért? Ja: a fogyasztói társadalom egyik alapja a tervezett élettartam. Tudják, hogy a gépedet lecseréled, hiszen 4-8 év alatt vagy megúnod, vagy ha nem, akkor jól elromlik és kénytelen leszel újat vásárolni. A kettő tényleg ugyanaz.
"
Manapság-nyugaton legalábbis- tényleg ígyvan. Múltkor is meglepődtem, mikor ismerősöm mondta, hogy 10 évre akar Tv-t venni. Hát a, megunod addigra, b, tökre elavul, c, feltehetőleg elromlik. Nem éri meg mamár hosszútávra venni. Szóval nem az a jó dolog, mint régen, hogy inkább a drágábbat, és a család az összes kuporgatott pénzét bele öli, hanem fogja megveszi az közepeset, amit "könnyen" ki tud fizetni, 3-4 év mulva pedig csere.
"Sajnos?" nálunk ez-tudjuk miért- még nem működik.

(#2) futo001 válasza k. (#1) üzenetére


futo001
senior tag

Köszi!

Nemrég vettem egy LED-es, 3D-s TV-t. Eladó mondja, hogy a következő 5 évre jó lesz, annál többet úgy sem bírnak. Ezen megdöbbentem és bízok benne, hogy szimplán hülye volt az illető.

Amúgy én is a középárkategóriából szoktam választani. Jó cuccok, a sokkal drágábbak általában nem tudnak arányosan többet. Az olcsók meg többnyire nem véletlenül olcsók.

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#3) k. válasza futo001 (#2) üzenetére


k.
őstag

Pedig igaza volt.
Ha bírja is, semmi értelme nem lesz.
Pl:
Ismerősömék 2002ben, vettek egy 1.5 millás Sony Plazmát. Mi 2006ban egy Sony Bravia LCD-t 350ért. Lényeg a lényeg, hogy a plazma képe bűnronda volt az LCDhez képest. (Jó, mondjuk 2002ben mi egy 50k-s-akkor!, szóval elég olcsó- orion crt-t néztünk, az auchanban volt akciós 2002 márciusában :D-, és szerintem annak is szebb képe volt, de tény, hogy nem volt épp vékony.
Ők még a mai napig használják az 1.5 millás plazmát-vaterán mai ára 50k.-, mi pedig 90k-ért vettünk itthonra az 5 éves bravia helyett, egy 2010es, kifutó-ex402- Sony Braviat, ami már fullhd-s, stb. A 2006os Sony tv-nknek erősödött a táp hangja-Sony-s szervizes faszi azt mondta, hogy mivel irtó sokat ment-napi 5-6 órát minimum 5 éven át, hétvégénként volt, hogy 18at is :D- ezért a táp nem 100%os, és mivel konstrukciósan a hangszóró mellett van , ezért mikor megy a hangszóró, hallani egy alap búgást. Most a telken használjuk, oda tök jó. A TV alapvetően hibátlan, csak ez a konstrukciós probléma zavar engem. Az új tv-n ilyen már nincs. Ismétlem 90k volt, negyede az előző tv árának.
Lényeg a lényeg, hogy nem éri meg hosszútávra drágán venni valamit, mert vagy nem bírja, vagy ha igen, olyan elavult lesz az évek során, hogy érdemes lecserélni.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.